Måske ser en cykelvej således ud. Foto: Mikkel Østergaard - Skiltedesign: Mikkel Damgsgård Petersen

Cyklistforbundet har fået et nyt ord i gave: CYKELVEJ

Fyens Stiftstidende har fundet vinderen i navnekonkurrence. Avisen har valgt ”CYKELVEJ” som det bedste blandt mere end 400 forskellige forslag. Avisen har nu foræret det nye navn til Cyklistforbundet.

Af Frits Bredal
02. april 2012

Cyklistforbundet har fået en gave. Den fylder ikke meget. Den er ikke stor. Når man folder gaven ud består den af otte bogstaver C-Y-K-E-L-V-E-J

Da Cyklistforbundet og Odense Kommune for et par uger siden luftede tanker om en mulig ”Supersti” i Odense, udskrev avisen en læserkonkurrence: Kom med forslag til et godt ord til de nye cykelstier.

Dommerkomiteen har nu afsagt sin dom: CYKELVEJ.

Begrundelse ”Det er mundret, det er let at sige. Det er ikke pjattet. Præcist og dækkende, så man straks ved, hvad det betyder, eller hurtigt kan regne det ud. Ordet findes mærkeligt nok ikke i retskrivningsordbogen. Det er altså et nyt ord.” Siger altså dommerkomiteen hos Fyens Stiftstidende.

Cyklistforbundet har allerede takket avisen og læserne for det nye navn:

”Nu handler veje ikke kun om biler – veje er også noget, cyklister bruger. Sproget er afgørende for, hvordan vi opfatter ting. At læserne og redaktion har opfundet og valgt ordet CYKELVEJ viser, at cyklismen bliver taget alvorligt. Det er et stort skridt på vejen”, siger Cyklistforbundets kommunikationschef Frits Bredal.

Udover ”CYKELVEJ” bringer dommerkomiteen hos Fyens Stiftstidende hædrende omtale til følgende forslag: Pedalléen, Rapruten, Medvindsstien, Pedalruten, Rugbrødsmotorvejen, Cykletten, Cykeletbanen, Velostrada, Hasti samt det absolut længste: højhastighedssupercykelmotorkøretøjsoglysreguleringsfribane.

Et udvalg af de øvrige forslag

Speedway

Cykelfart
Rugbrødslyneren
Green Line

Hvilket ord ville du ha’ valgt?