Og svaret er…

Cyklistforbundet spurgte i sidste uge Facebook-brugerne, hvilken folketingskandidat, der hellere vil investere i cykelstier end motorveje

13. september 2011

I forbindelse med Cyklistforbundets store rundspørge-skema til samtlige folketingskandidater har mange af politikerne valgt at knytte kommentarer til deres svar. En af kommentarerne lød:

”Cykling giver os et bedre helbred, renere bymiljø og hjælper os til at nå vores klimamål. Derfor vil jeg hellere investere i cykelstier end motorveje.”

Radikalt svar

Men er det Pia Kjærsgaard, Margrethe Vestager eller Johanne Schmidt-Nielsen, der har svaret sådan? Sådan lød Cyklistforbundets spørgsmål i sidste uge på Facebook.

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen fik flest stemmer, tæt fulgt af Radikale Venstres formand, Margrethe Vestager. Kun to svarere mente at Dansk Folkepartis medstifter og leder siden 1995, Pia Kjærsgaard, var mere begejstret for cykelstier end motorveje.

Det rigtige svar er Margrethe Vestager. I rundspørgen tilslutter hun sig desuden det klare flertal af kandidaterne, der støtter en generel hastighedsnedsættelse i nærheden af de danske skoler.

Ø-syn

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen, der fik flest stemmer i Cyklistforbundets Facebook-spørgsmål, opsummerer sit syn på den danske cyklismes fremtid sådan her:

”Vi skal have flere danskere op på cyklerne. Cyklismens andel af transporten i Danmark skal simpelthen øges. Det kræver flere og bedre cykelstier og gode muligheder for at parkere cyklen - blandt andet i tilknytning til kollektiv trafik,” siger hun til Cyklistforbundet.

Et fantastisk alternativ

Pia Kjærsgaard (DF) var den blandt de tre kvinder, som færrest brugere af det sociale medie mente var ophavskvinde til citatet. Ikke desto mindre ser partiformanden cyklen som ”et fantastisk alternativ til bil og bus”.

”Det er let at komme frem på en cykel, og mange danske byer har heldigvis indrettet mange cykelstier, så borgerne kan komme let og hurtigt fremad,” svarer hun i en kommentar til rundspørgen, og understreger videre vigtigheden af at især børn hurtigt vænnes til at cykle.

Følg Cyklistforbundet på Facebook

Emneord: Politik