Panda Poul og CykelLudvig er druknet i kælderen

Weekendens bibelske regnskyl har krævet sine ofre

Af Cyklistforbundet
05. juli 2011

Det var et frygteligt syn, der mødte medarbejderne på sekretariatet på Israels Plads, da de mandag morgen kom på arbejde.

To af de mest folkekære medlemmer af Cyklistforbundet var ikke alene gennemblødte - de var decideret gået i opløsning på grund af de store mængder vand fra weekendens bibelske regnskyl.

God mod børn, sådan betegner mange pårørende CykelLudvig. Foto: Michael Hammel

Panda Poul og Ludvigs fysiske legeme blev i sin tid undfanget i Østen, hvorfra de kom med skib til Danmark for at deltage som maskotter i Cyklistforbundets to landsdækkende kampagner: Alle Børn Cykler og Lys på med Ludvig.

At de uden problemer overlevede den lange sejltur rundt om jorden for så senere at drukne i en kælder i København må betegnes som skæbnens ironi.

Til trods for at de efter flere dage i kloakslam var svære at genkende, er Panda Pouls og Ludvigs jordiske hylstre blev identificeret af nærmeste pårørende.

Panda Poul hånd i hånd med specialkonsulent Allan Carstensen. Foto: Michael Hammel

Medarbejderne i sekretariatet er naturligvis dybt berørte af hændelsen.

"De nåede aldrig at blive voksne," udtaler en rystet men fattet Rikke Ravn, redaktør af medlemsmagasinet CYKLISTER.

"Det vil aldrig være muligt at erstatte Panda Poul og Ludvig, men måske vi en dag kan få andre maskotter til "Alle Børn Cykler" og "LYS PÅ - med Ludvig"-kampagnerne," siger kampagnemedarbejder Karen Skovhus Fausbøll, der igennem alle årene var endog meget tæt på særligt Panda Poul.

Cykelludvig og Panda Poul blev ca. 6 år.