Populære cykelhjelme dumper i test

To af de mest solgte cykelhjelme er ikke sikre nok, viser en ny test fra Forbrugerrådets blad Tænk. Den ene af hjelmene er stadig på markedet.

09. juni 2011

To ud af 15 cykelhjelme dumper på sikkerhed i en ny test af cykelhjelme, som Forbrugerrådets blad Tænk har udført. Resultaterne af testen er offentliggjort i dag.

Det er de to populære hjelme Nutcase Street og Etto Psycho Street, der ikke klarer testen. De stødabsorberer ikke tilstrækkeligt, og det giver ifølge Forbrugerrådet en forhøjet risiko for alvorlige skader.

Det ene firma, Etto, har kontaktet deres forhandler i Danmark for at trække hjelmene fra det testede parti tilbage, og de tilbyder samtidig kunderne et erstatningsprodukt.

Det andet firma, Nutcase, oplyser til Tænk, at de selv har lavet en test, hvor hjelmene klarer kravene, og at derfor ikke vil reagere på  testresultaterne.

Cyklistforbundet er medlem af Forbrugerrådet, der har udført testen:

"Når vi gerne vil have flere til at bruge hjelm, skal udstyret være 100 procent i orden. På baggrund af testresultaterne vil vi selvfølgelig anbefale andre hjelmtyper end Nutcase og Etto Psycho Street," siger Allan Carstensen, specialkonsulent i Cyklistforbundet.

Testresultaterne er først blevet offentliggjort i dag, men allerede for flere uger siger fjernede Cyklistforbundet Nutcase-hjelmene fra sin butik på Israels Plads i København.

"Cyklistforbundet har solgt et begrænset antal Nutcase-hjelme, fordi de havde en sikkerhedsmærkning, et CE-mærke, men de nye testresultater viser altså, at hjelmene alligevel ikke er tilstrækkeligt sikre. Og så har vi selvfølgelig straks fjernet dem frahylden," siger Allan Carstensen.

Hvis man har købt en Nutcase-hjelm i Cyklistforbundets butik, kan man få den byttet til en anden model.