Bl.a. den nye cykelsti mellem Randers og Silkeborg har fået flere til at cykle.

45 procent flere cyklister i Randers

Randes Cykelby viser vejen for andre kommuner

Af Frits Bredal
15. marts 2013

I løbet af tre år har Randers fået 45 procent flere cyklister, viser en ny undersøgelse fra Danmarks Tekniske Universitet:

”Randers gør en masse, vi kan bruge til at fortælle andre kommuner om. De er simpelthen knaldgode til at kommunikere og sætte sig selv på Danmarkskortet som cykelby,” siger Cyklistforbundets udviklingskonsulent Trine Stig Mikkelsen til TV 2 Østjylland.

Borgernes indsats giver resultater

Cyklistforbundet har mere end 40 afdelinger i kommuner fordelt over hele landet, bl.a. i Randers. Afdelingerne arbejder for flere ressourcer og bedre forhold til cyklisterne.

Siden 2011 har Randers Kommune brugt 7, 8 millioner kroner på cykelinvesteringer, bl.a. til anlæg af nye cykelstier og udlån af el-cykler. Transportminister Henrik Dam Kristensen er ”imponeret,” siger han til TV 2 Østjylland.

Tv-interviewet med transportministeren og Cyklistforbundet fandt sted på cykelseminaret i København i går, hvor arbejdet med den nye nationale cykelstrategi blev lanceret. På seminaret blev Randers fremhævet som eksempel på, hvad andre kommuner kan gøre på cykelområdet.

Se inslaget på TV 2 Østjylland

Læs mere om den nationale cykelstrategi