138

Sådan bruger børnene cykelhjelmen – rigtigt

De næste dage begynder tusindvis af børn i skolen. Mange cykler og mange med cykelhjelm. Men sidder den rigtigt?

09. august 2011

Den seneste undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik viser, at en fjerdedel af alle danske cyklister i dag kører med hjelm, hvor tallet kun var 15 % for bare 2 år siden. Og for skolebørnenes vedkommende ser det endnu bedre ud - her bruger mere end halvdelen cykelhjelm.

Men desværre gælder det for både børn og voksne, at vi glemmer at spænde remmen eller skubber hjelmen så langt om i nakken, at det går ud over sikkerheden.

"Mange forældre går meget op i, at deres børn kører med hjelm. Men når det går travlt om morgenen, er det tydeligvis ikke altid, der er tid til at få den justeret og spændt ordentligt," siger Cyklistforbundets specialkonsulent Allan Carstensen og fortsætter:

"Og det er naturligvis ærgerligt, når nu hjelmen er købt og man har forhandlet med barnet om, at det er vigtigt at køre med cykelhjelm."

Så hjelmen passer

Allan Carstensen foreslår, at forældrene prøver så mange hjelme som muligt sammen med børnene. På den måde er det lettere at finde en hjelm, barnet har lyst til at bruge og som samtidig passer perfekt.

Derudover er det vigtigt at sørge for, at hjelmen dækker både baghovedet, tindingerne og panden, og at hjelmen spændes, så den ikke kan rutsje rundt på hovedet.