Et kamera på lastbilen skal gøre blinde vinkler synlige.

Sæt kameraer på lastbiler

Cyklistforbundet vil bekæmpe højresvingsulykker med kameraer, der skal filme ned i lastbilens blinde vinkel.

Af Christina Britz Nicolaisen
15. august 2012

Cyklistforbundet foreslår, at kameraer tages i brug i kampen mod højresvingsulykker. Et kamera monteret på lastbilens højre side skal sikre cyklisternes synlighed i lastbilernes blinde vinkel.

"I første omgang vil det være noget, man kunne gøre i Danmark på samme må­de, som man gjorde i 2005, hvor man fik et særligt cyklistspejl," siger kommunikationschef Frits Bredal.

"Men vi vil også arbejde for det i EU-regi gennem det europæiske cyklistforbund," siger han til Ritzau.

Hos Dansk Transport og Logistik, som organiserer 2450 danske vognmandsvirksomheder, er man umiddelbart lydhør over for idéen.

Læs mere om Cyklistforbundets forslag i dagens medier

Se links neden for i boksen.