Slagregn ingen hindring

Cyklistforbundet har spurgt dcf.dks brugere om de cykler, selvom det regner. Hele 94 % har svaret ja

17. oktober 2011

Det tidlige efterårsvejr har i år været gavmildt ved de danske cyklister, og for første gang nogensinde har oktober måned kunne byde på en decideret sommerdag. Men nu er regn- og rusk-sæsonen ifølge DMI for alvor på vej.

Gennem ild og (især) vand

Ifølge spørgeundersøgelsen her på siden skifter cyklisterne dog ikke cyklerne ud med andre transportmidler, bare fordi efterårsvejret banker på. Seks ud af ti respondenter svarer at de gerne cykler gennem både skybrud og tsunami for at komme frem.

Der skal mere end verdens vejrmæssige undergang til at stoppe hovedparten af cyklisterne. Og kun 6 % af dem, der har svaret, nægter konsekvent at cykle når det uundgåelige regnvejr indfinder sig på cykelstierne.

Vanecyklister

Ifølge Anette Jerup Jørgensen, Ph.d. i trafiksociologi og forskningskonsulent i Cyklistforbundet, skyldes vores trang til at trodse vejrguderne blandt andet, at det simpelthen kan være for besværligt at ændre vores transportmønstre.

”Vi er i høj grad vanemennesker i trafikken, og i mange tilfælde oplever vi det som mere besværligt at skulle finde et alternativt transportmiddel end det er at indrette os efter omstændighederne. Der skal faktisk meget til for at vi ændrer ved vores daglige rutiner,” siger hun.

Ingen forskel mellem kønnene

”Og der er ingen nævneværdig forskel på kønnene. Det har med andre ord ingen betydning om det er Jens eller Hanne, der sidder på cyklen, når regnen falder,” siger Anette Jerup Jørgensen.

Skolernes efterårsferie starter i denne uge og vil byde på mildt vejr og høj himmel – men også mere klassisk efterår á la Danmark med regn, der klæber tøjet til kroppen og en blæst, der nærmer sig kuling.

Emneord: Opførsel