147

Sød belønning til søde cyklister

Gratis chokolade skal få cyklister til at vise mere hensyn.

22. august 2011

Ny karmakampagne

Giv tegn, giv plads – og smil, mens du gør det. Mere skal der ikke nødvendigvis til for at gøre cykelturen gennem København tryggere og sikrere for alle.

Og den slags opførsel skal belønnes. Københavns Kommune har bevæbnet 50 ”karmaspottere” med chokoladeæsker og vil fra i dag i en ny kampagne slippe dem løs i myldretidstrafikken på jagt efter god cykelkarma.

Er der nok?

Ifølge det seneste cykelregnskab fra Københavns Kommune efterlyser en tredjedel af de københavnske cyklister mere hensyntagen på cykelstierne.

I Cyklistforbundets københavnske afdeling håber formand Erik Hjulmand, at der er købt nok chokoladeæsker. Han mener, at københavnerne generelt er gode til at give plads til hinanden.

- Men selvfølgelig er der plads til forbedringer, siger Erik Hjulmand.

Ingen undskyldning

I takt med at københavnerne cykler mere, er der også kommet mere pres på cykelstierne. Men at der er mange om pladsen er ingen undskyldning for at køre med hovedet under armen.

Erik Hjulmand håber at det københavnske chokolade-bombardement kan være med til at få myldretidscyklisterne til at være mere opmærksomme i trafikken.

- Den slags skal naturligvis gøres med et glimt i øjet og uden løftede pegefingre. Ellers virker det ikke, siger Erik Hjulmand.