Foto: Mikkel Østergaard

Af Frits Bredal
25. juni 2014

Oplevelser fremfor fart

Søndag den 15. juni var Store Cykeldag. Over hele landet havde Cyklistforbundet selv - eller i samarbejde med andre – arrangeret cykelture. Mere end 35 forskellige cykelture fordelt over hele landet. Fælles for turene er fokus på at opleve ruten og landskabet frem for farten:

”Store Cykeldag er ikke et motionsræs. Det her er at komme ud i landskabet og se ting, mærke den friske luft og se på landskaberne”, sagde Cyklistforbundets næstformand Mike White til TV Avisen d. 15. juni.

Lokalt engagement

Flere steder var Store Cykeldag en anledning til forskellige andre cykelinitiativer, f.eks. åbning af en ny cykelsti eller kåringer af lokale cyklister, som igennem året har gjort det særligt godt. Og flere steder i landet blev cykelturen sat i gang af borgmesteren eller andre lokale politikere:

”Store Cykeldag er et eksempel på, at når både foreningsliv, ildsjæle, og det private erhvervsliv og staten og kommunen går sammen om sundheden, så giver det lidt ekstra”, sagde Christina Thorholm (Rad V), formand for social-og sundhedsudvalget i Hillerød, til Frederiksborg Amts Avis.

Store Cykeldag blev lanceret første gang i 2005 i anledning af Cyklistforbundets 100 års jubilæum. Ideen er helt enkel: At inspirere alle til at sætte sig op på cyklen og køre en tur ud i det blå.

Læs også om årets Store Cykeldag hos Grønt Råd i Ballerup her