Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard

Ta’ cyklen – så kører hjernen!

Tilmeldingen er åben til Alle Børn Cykler

Af Frits Bredal
29. maj 2013

Tilmeldingen er åben til Alle Børn Cykler. Igen i år vil op mod 150.000 elever på skoler over hele landet deltage i Cyklistforbundet og TrygFondens populære kampagne.

Alle Børn Cykler er for elever i 0. – 10. klasse. Formål: At så mange folkeskoleelever som muligt skal cykle til skole. Princip: Den daglige cykeltur til og fra skole giver point til klassen. Ture med hjelm giver ekstra point.

Ta’ cyklen – så kører hjernen!

Årets kampagneslogan: Ta’ cyklen – så kører hjernen!

”Kampagnen har fortsat fokus på sundhed og sikkerhed, men i år kommer vi med et nyt budskab: At cykle til skole gør dig også klogere. Forstået på den måde, at motion stimulerer indlæringsevnen,” siger Cyklistforbundets kampagneansvarlige Maria Bech.

Temaet for årets kampagne tager bl.a. udgangspunkt i de resultater, der kom frem i ”Masseeksperimentet 2012” – en undersøgelse gennemført af bl.a. Niels Egelund, professor og dr. pæd. fra Institut for Uddannelse og Pædagogik, Århus Universitet.

20.000 børn medvirkede i Masseeksperimentet 2012. En af konklusionerne på undersøgelsen var, at motion om morgenen er vigtigere end morgenmad i forhold til børnenes koncentrationsevne og indlæring i skolen. Man kan læse mere om undersøgelsen på www.foodoflife.dk/opus

”Skolecykling har stor betydning for både den fysiske og mentale sundhed hos eleverne. Og kampagnen medvirker til at grundlægge gode cykelvaner, som kan holde hele livet,” siger Maria Bech.

Læs mere på www.abc-abc.dk

Det er gratis at deltage i Alle Børn Cykler, og der er mange flotte præmier på spil – bl.a. nye cykler til hele klassen.

Kampagnen finder sted 2.-13. september og der er tilmeldingsfrist 28. juni.

Tilmelding, information om kampagne og præmier, undervisningsmaterialer samt tips og ideer til et spændende og sjovt cykelliv på www.abc-abc.dk

En lang række kommuner i hele landet har allerede meldt sig som samarbejdspartner i kampagnen.