VM-plus til nye cyklister

Cyklistforbundet fejrer VM-måneden med gratis bog om cykellege til alle nye medlemmer

12. september 2011

I et stort tillæg til dagens Politiken varmer Københavns Kommune op til verdensmesterskaberne i cykling, der løber af stablen fra den 19. til den 25. september.

Sjov og ballade og vækst

Tillægget er et festskrift til alt og alle, der bevæger sig på to hjul. Men det er samtidig også en påmindelse midt i valgkampen om at cyklisme er et vigtigt element i enhver moderne politisk profil.

Og med de mange tusind udenlandske turister og journalister, der kommer til København, er VM en oplagt mulighed for Danmark til at være ambassadør for mere pedalkraft rundt omkring i verden.

”Cyklerne bruges til at fremme grøn vækst. Vi mærker en stor efterspørgsel på et alternativ til bilen i lande med stor befolkningstilvækst. Cyklen kan nemlig være med til at begrænse forurenings-, trængsels- og sundhedsproblemer,” siger direktør i Cyklistforbundet Jens Loft Rasmussen i tillægget.

Fokus på børnene

I forbindelse med de folkelige arrangementer under VM har Cyklistforbundet ekstra fokus på børn og cykellege.

De københavnske børn vil blandt andet få mulighed for at afprøve Cyklistforbundets nye mobile cykellegebane, der under hele VM-ugen indtager Israels Plads i det centrale København.

I forlængelse heraf vil alle nye cyklister, der tegner medlemskab i september måned, modtage en gratis bog om at lege på cykel.

Se mere om events og arrangementer under verdensmesterskaberne på: festdageicykelbyen.dk