201

”Valgets kandidater lover medvind på cykelstierne”

Cyklisme er kommet på dagsordenen i valgkampen

05. september 2011

"Stemmejagt blandt de tohjulede. Valgets kandidater lover medvind på cykelstierne," lød overskriften på en artikel i Politiken Lørdag.

"Uanset om rød eller blå blok får flertal, kan cyklister se frem til flere penge og bedre forhold," skrev Politiken med udgangspunkt i svarene fra den rundspørge, Cyklistforbundet har sendt til samtlige folketingskandidater i Danmark.

Rundspørge baner vej for forbedringer

Historien om Cyklistforbundets rundspørge blev citeret i de fleste større medier i weekenden, og BT bragt den videre ved at kontakte en række trafikordførere:

"Forslaget (et af de forslag/spørgmål, folketingskandidaterne har svaret på i rundspørgen), om at det skal være lovligt for cyklister at lave et højresving i et lyskryds, selvom det er rødt, kan meget vel blive en realitet.

Af de trafikordførere bt.dk har talt med, vil SF og Liberal Alliance gøre højresvingene lovlige, mens Socialdemokraterne ikke mener, det skal være en generel regel, men er åbne for at gøre det nemmere at svinge til højre," skrev BT.

Læs mere i morgen

Cyklistforbundets medlemsmagasin - Cyklister - udkommer i morgen - i den forbindelse offentliggøres hele materialet fra rundspørgen.

Læs mere i morgen