Verdens største cykelkonference er åbnet

Den internationale cykelkonference Velo-City 2011 åbner her til morgen i den spanske værtsby Sevilla.

23. marts 2011

Allerede tirsdag aften kunne borgmesteren i Sevilla byde velkommen til konferencens hovedtaler Gro Harlem Brundtland, som er FN´s særlige udsending for "climate change" og verdenskendt for FN-rapporten "Our Common Future".

Rapporten, kendt som Brundtland-rapporten, udkom i 1987 og var banebrydende i forhold til at sætte bæredygtig udvikling på den internationale dagsorden.

I en samtale med Dansk Cyklist Forbund tirsdag aften i Sevilla pegede Gro Harlem Brundtland på cyklen som en del af løsningen på de miljø- og klimamæssige udfordringer, verden står over for:

"Cyklisme er en bæredygtig transportform. Cykler forurener ikke, og de kræver ikke energi på en måde, der udpiner jordens ressourcer", sagde den tidligere norske statsminister Gro Harlem Brundtland og bemærkede i øvrigt, at "København er meget længere fremme end Oslo på det her område."

Dansk Cyklist Forbund deltager aktivt i konferencen, der sidste år blev afholdt i København.