Vi cykler – skattefrit – til arbejde

Det er fortsat skattefrit for medarbejderne at deltage i Vi Cykler til Arbejde kampagnen.

04. maj 2011

Ja, jeg vil gerne deltage i Vi Cykler til Arbejde kampagnen. Ja, jeg vil gerne have min arbejdsgiver til at betale mit gebyr. Nej, jeg vil ikke betale skat af de 40 kr., som min arbejdsgiver betaler for min deltagelse. Sådan er der mange danske medarbejdere, der tænker, når de tilmelder sig Vi cykler til arbejde kampagnen, og den tankegang er Skatteministeriet fuldstændig enig i.

Fra årsskiftet 2010/11 er det som noget nyt arbejdsgiveren, der skal indberette "personalegoder", og det har fået en del arbejdsgivere til at henvende sig til Dansk Cyklist Forbund, fordi de var i tvivl om skattereglerne i forbindelse med ændringen.

Cyklistforbundet har bedt skatteministeren præcisere reglerne, og den præcisering er nu kommet. I et skriftligt svar til Cyklistforbundet fastslår skatteminister Troels Lund Poulsen, at arbejdsgiverens betaling af deltagergebyret IKKE medfører beskatning af medarbejderen.

Mange arbejdsgivere betaler medarbejdernes gebyr på 40 kr. for at deltage i den landsdækkende kampagne Vi cykler til arbejde. Kampagnen finder sted i maj 2011.

I 2010 deltog næsten 108.837 medarbejdere fra mere end 7.000 offentlige og private virksomheder i kampagnen.

"Medarbejderen bliver IKKE beskattet, selvom arbejdsgiveren betaler deltagergebyret. Vi er glade for ministerens utvetydige svar, som skaber klarhed for både medarbejdere og arbejdsgivere", siger Loa Bendix, kampagnechef i Dansk Cyklist Forbund.

På Vi Cykler Til Arbejdes website kan du læse

Emneord: Politik, Kampagner