Jens "Rasta" har kørt med det meste i sine fire år som cykelbud. Foto: Christina Nørdam Andersen

0

Voxpop: Hvad kører cykelbudene med?

Der har været cyklende bude i de københavnske gader siden cyklen blev opfundet. Men hvad kører de egentlig rundt med? Vi har spurgt fire cykelbude.

Af Christina Britz Nicolaisen
21. juli 2016

Sofie "Rokki", cykelbud i halvandet år, PostNord:

- Som bud ved man ikke altid, hvad man kører med. Men jeg har en del ture til laboratorier og hospitaler, så jeg ved, at jeg ofte har tis, blod eller sæd med i tasken. Jeg har cyklet med nyresten i et glas, og jeg har også haft hasteopgaver hvor der fx blev sagt: Skynd dig over med den fæces!

Jens ”Rasta”, cykelbud i 4 år, DKT:

- Jeg cykler med alt fra usb-stik, harddiske og nøgler til blomster og konditorkager. Jeg har også haft otte tunge ringbind på ryggen og kørt med et to meter langt rør med et maleri. Nogle gange ser det helt umuligt ud – men man har jo en stolthed som bud, så jeg siger ikke nej.


Mads ”Modvind”, cykelbud i 6 år, Bring:

- En af de vildeste ting, jeg har cyklet med, var nok de friske hesteøjne, jeg skulle hente på Landbohøjskolen og aflevere hos Eksperimentariet. Jeg fik dem bare i en gennemsigtig frysepose. Sådan en tur glemmer man ikke lige med det samme.


 

Kim ”Kompas”, cykelbud i 7 år, By-Expressen:

- Jeg kører altid på ladcykel i arbejdstiden, så jeg kan fragte ret store ting. Mange kunder bliver overraskede over, hvor meget man kan spænde på ladet. Jeg har fx cyklet med fem flyttekasser fyldt med designertøj, der skulle fotograferes til et modeblad, og jeg har kørt med store fladskærms-TV for et elektronikfirma – helt op til 50. 

- Det største, jeg har cyklet, med var en tre meter lang bjæke. Den var så tung, at jeg måtte stå op bag sadlen hele vejen for ikke at tippe forover. Jeg kører med alt muligt både stort og småt. Engang kørte jeg fx en lille forskræmt kattekilling til dyrlægen. Men det fedeste er altså at cykle med de helt store læs og samtidig være den hurtigste i trafikken.

Læs mere