Vinter i København. Foto: Cyklistforbundet / Mikkel Østergaard

I følge cyklisterne var det prima, da Trængselskommissionen anbefalede storstilede investeringer i cykelstier og cyklisme. Foto: Cyklistforbundet / Mikkel Østergaard

Cyklisterne har talt!

Før jul bad vi alle jer cyklister om at stemme om, hvad I syntes, var det bedste og det værste, der skete i 2013. Og I var ikke i tvivl.

Af Line Hviid
08. januar 2014

Cykelsatsninger og højresvingsulykker

Det bedste, der skete, var at Trængselskommissionen anbefalede storstilede investeringer i cykelstier og cyklisme. En mindre del af jer syntes til gengæld, at det bedste øjeblik var, da transportminister Pia Olsen Dyhr gik så klart ind i kampen mod højresvingsulykker.

Og apropos højresvingsulykkerne, så syntes de fleste af jer, at netop ulykkerne var de værste hændelser i 2013 - selvom en del af jer heller ikke var begejstrede for, at regeringen sagde nej, da Trængselskommissionen anbefalede road pricing som middel til færre biler på vejene.

Alt i alt fordelte svarene sig således:

Det bedste:

• Trængselskommissionen anbefalede storstilede investeringer i cykelstier og cyklisme: 57 %
  • Transportminister Pia Olsen Dyhr gik så klart ind i kampen mod højresvingsulykker: 28 %
  • Forældre i Østjylland tog initiativet til 'SOS – Smuk og Sikker Cykelsti', hvor de samlede ind til en sikker cykelsti til deres børn: 5 %
  • Endnu en cykelsupersti åbnede, nemlig Farumruten C95: 5 %
  • Europas største by, London, gik i gang med massive cykelinvesteringer: 5%

Det værste:

• De mange højresvingsulykker: 54 %
  • Regeringen sagde nej, da Trængselskommissionen anbefalede road pricing som middel til færre biler på vejene: 26 %
  • Cyklister stadig har et dårligt ry: 12 %
  • At der - også i 2013 - blev stjålet så mange cykler: 7 %
  • At det stadig er farligt at cykle i nye cykelbyer som London, New York og Seattle: 2 %

Vi satte et lækkert pedalkraft-kit på højkant blandt jer der svarede. Vinderen er udtrukket og har fået besked. Alle I andre får en stor tak og lidt ekstra cykelkarma.