Overnatning

En god nats søvn giver ny energi - men hvor skal du overnatte? Hotelsenge er magelige, men det løber hurtigt op, hvis hele familien skal med. Camping koster mindre, men giver mere bagage. Her kan du læse om de mange forskellige muligheder.

14. februar 2017

I telt under stjernerne

For mange er cykelferie lig med overnatning under åben himmel, madlavning over bål og lange lyse aftener tæt på naturen. Det er fristende at slå lejr for natten ved skov eller strand. Men i Danmark må man kun slå telt op på offentlige steder, hvis stedet officielt er markeret som teltplads. På privat grund kan man campere, hvis man har fået lov af ejeren.

Campingpladser

Danmark har ca. 500 campingpladser. Kør efter campingsymbolet på vejskilte og cykelkort. Mange campingpladser har områder for lette campister som cykelferiefolket, og et lille telt kan næsten altid klemmes ind. Overnatning kræver campingpas – køb det evt. på pladsen.

Shelters og enkle teltpladser

På mere end 800 primitive teltpladser kan friluftsfolket overnatte for højst 20 kr. pr. person. De fleste pladser har bålplads og adgang til vand og toilet. Man er velkommen på cykel og til fods. Og til en del pladser sejlende eller ridende. Biler har ikke adgang. Teltpladserne er sjældent skiltet til ad offentlig vej. Find dem i bogen "Overnatning i det fri", som kan købes hos Cyklistforbundets butik, boghandlere og turistbureauer. Eller find dem på friluftskortet.dk eller teltpladser.dk

Vandrerhjem

På de 100 danske vandrerhjem kan I sove godt til en rimelig pris. Det er billigst med vandrerhjemskort, som købes på stedet. Så koster en nat på et fællesværelse højest 120 kr. Typisk kan man leje linned og købe morgenmad på vandrerhjemmene. Bestil i god tid i højsæsonen.

Bed & Breakfast

Mere end 350 steder i landet kan man overnatte på Bed & Breakfast. Det er enkle værelser hos private, hvor sengen er redt, og der serveres fælles morgenmad for gæsterne.

Fra gård til gård

Mange danske bondegårde tilbyder overnatning – fra camping til leje af værelser eller små huse. Ofte ligger næste gård med overnatning inden for en dagsrejse på cykel. Det anbefales at bestille overnatning på gården i forvejen.

Hoteller, hytter og meget andet

Over hele landet findes mange andre typer overnatning end dem, vi beskriver ovenfor. Fra hoteller, kroer og sommerhuse til hytter, Sleep-Ins, ølejre og meget mere.

Kvalitetsmærkede overnatningssteder

VisitDenmark har samlet mulighederne fra A-Z. Flere overnatningssteder lever op til kravene i Cycling Denmarks mærkningsordning. Læs mere her