3
1050

Børn og cykler

Fakta og gode råd om børn og cykling.

 • Hvornår kan børn cykle?
  Det tager tid at blive en sikker cyklist. Snup cyklen sammen med børnene så ofte som muligt, mens de er små. Og lav klare aftaler med dem, når de er parate til at suse af sted på egen hånd.
 • Guide: Sådan lærer du dit barn at cykle
  Giv dine børn gode vaner fra en tidlig alder: Lær dem at cykle sikkert. Vi fortæller dig her hvordan.
 • 5 gode råd til skolestart - på cykel
  Når dit barn starter i skole, er det oplagt at sende poden af sted på cykel. Men hvordan gør man dét på en forsvarlig måde? Vi giver 5 gode råd.
 • Gode råd til valg af cykel til skolebørn
  Børnecykler skal være robuste og smarte – og helst ikke alt for dyre. Få et par gode råd her, når du skal vælge cykel til ungerne.
 • Cykelleg for børn - på cykelleg.dk
  Cykelleg handler om at have det sjovt. Men også om at blive sikker på cyklen. Under legen indlæres balance, afstands- og fartbedømmelse, rum- og retningssans og alle former for manøvrer på cyklen.
 • Børnebøger med cykler
  'Cykelmyggen Egon' er ikke den eneste børnebog med en cykel i en af hovedrollerne. Her er nogle forslag til gode historier om cykling for børn. Både til højtlæsning og selvlæsning.
 • Kampagner for cykelbørn
  Cyklistforbundet står bag tre kampagner, henvendt til børn: Alle Børn CyklerLys på med Ludvig og Vi kan cykle!
 

Skriv en kommentar

Skriv på afdelingens side

Opret en profil - det tager 30 sekunder

3 kommentarer

 • Af Mikkel Hass 24. august 2013
  Min søn (født i -71) kom som 1-årig op og sidde i et "Traktor"-sæde (mærket Bulldog) foran mig på min cykel. Der kørte jeg med ham til han var 6 og fik sin første cykel. Først fik han sprog på vores ture, og senere gik jeg over til at lære ham færdselsreglerne. Og mange sjove stunder havde vi sammen, når vi så "tossede" trafikanter. Jeg sagde f.eks.: "Se Hannibal! Sådan en hedder en fumlegænger." eller "Se! Det er sådan du IKKE skal gøre." Mange skulende blikke er det blevet til fra andre trafikanter. Og tegngivning lærte han også. Når vi skulle svinge/stoppe rakte han også han også hånden ud/op.
  Resultatet blev da også, at han kunne færdselsreglerne på fingrene, da han begyndte at cykle, og jeg sendte ham trygt i skole på cykel fra 1. klasse. Dog skal det siges, at skolen blot lå 850 meter væk, men 4 villaveje skulle dog krydses.
  Mange, mange vidunderlige timer havde vi sammen på min cykel - kvalitetstid kaldes det med et lidt forslidt udtryk. Stunder jeg husker tilbage på med stor glæde.
  Praktiske råd: Husk at klæde barnet rigtig godt på, for det sidder noget udsat for vind og vejr foran på cyklen, og barnet motionerer jo ikke, mens det sidder der.
  Insisterer du på at ha' barnet bag dig på cyklen, så prøv at spejle dig i en butiksrude og se hvor lidt plads barnet har, når du også skal ha' rygsæk på. Jeg har set eksempler på, at barnet kun kan se til en side og ikke dreje hovedet.
 • Af Jesper Vad Kristensen 29. april 2014
  Kære Cyklistforbund,

  Jeg måtte sende min datter i skole på cyklen den anden dag, da den firhjulede ikke ville starte, men nu er der nærmest gået lidt sport i det, så hun begynder helt sikkert at køre de 5 km. lidt oftere.

  Her er så dukket et spørgsmål op, som jeg ikke har kunnet finde svar på her eller på nettet.

  Der er cykelsti i begge sider mellem vores by og skolebyen, og inde i skolebyen er der en tunnel under vejen. Vores by har ikke en tunnel. Strækningen er meget lidt befærdet af cykler og knallerter. Jeg er dog lidt nervøs ved at lade min 11-årige datter krydse vejen i morgentrafikken, da den består af mange biler i høj fart på den brede hovedvej.

  Min datter påstod så i dag, at strækningen er en "skolerute", og at det betyder hun faktisk godt må cykle i venstre side indtil skolebyen, hvor tunnellen jo er.

  Er det korrekt, at der er noget, der hedder en skolerute med specielle færdselsregler, eller bøjer vi dem, hvis hun kører ind mod skolebyen i venstre side?

  Venlig hilsen,

  Jesper Vad Kristensen
 • Af Flemming Funch, Cyklistforbundet 7. maj 2014
  @Jesper Vad Kristensen
  Der er desværre ikke noget som hedder "skoleruter", som gør, at du kan bøje færdselsloven. Med mindre der er skiltning om, at cykelstien er en "dobbeltrettet" cykelsti, er den desværre enkeltrettet.
  Jeg synes du bør arbejde på, enten at øre den dobbeltrettet, hvis den er bred nok til det, elle arbejde på at få en lyskurv med trykknap, således at alle kan komme sikkert over vejen i din by.