Frederiksberg

Søndermarken 25.10.2015

Cyklistforbundet er en forening der arbejder for bedre forhold for cyklister. Cyklistforbundet på Frederiksberg har fokus på de lokale forhold på Frederiksberg. Vi arbejder for at børn kan cykle til skole, bredere cykelstier, bedre cykelparkering, cyklebokse så vi undgår højresvingsulykker og meget mere. Men vi er afhængige af al den støtte vi kan få. Så meld din ind i Cyklistforbundet allerede i dag på www.cyklistforbundet.dk.

Afdelingen siger

 • Af Jette Gotsche, 28. april 2019

  Store Cykeldag er en familieaktivitet i Lindevangsparken den 12. maj kl. 10 - 12.30

  Cykelorienteringsløbet visre vej rundt på Frederiksberg, det mobile værksted tjekker din cykel, manøvrebanen udfordrer dine cykelevner og den cyklende ismand serverer is. Derudover kan du peppe cyklen med pynt og farver. Og så er der sjove quiz om cykling og sundhed + lidt mere.

  Cykelorienteringsløbet er på 7-8 km og bringer jer til eventyrlige steder på Frederiksberg med start og slut ved Sløjfen, Lindevangsparken. Tilmelding til cykelorienteringsløbet senest 8. maj til storecykeldag@frederiksberg.dk. Efter cykelorienteringsløbet er der en forfriskning, diplom til børnene og lodtrækning om præmier blandt de rigtige svar på konkurrencen.

  Aktiviteterne på pladsen har åbent fra kl. 10 - 12.30.

  Håber vi ses.

   

  Store Cykeldag arrangeres sammen med Frederiksberg Kommune og er en del af Frederiksbergdage.


 • Af Jette Gotsche, 24. april 2019

  Søndag den 28. april kl. 11 - 15 arrangerer Naturvejlederne på Frederiksberg Naturdag, hvor alle friluftsorganisationerne er inviteret med. 

  Vi er også med og vi vil udfordre dig på din viden om din cykel og om færdselsreglerne. Ved du for eksempel hvad et katteøje er? Ellers kom forbi vores bod i Lindevangsparken, så viser vi dig, hvordan et katteøje på cyklen ser ud. 

  Vi glæder os til at se børn i alle aldre.

   

 • Af Jette Gotsche, 22. marts 2019

  En kold og regnfuld aften holdt vi debatmøde og generalforsamling i Den gule Villa og fik en frisk orientering om hospitalsgrunden efter den politiske behandling.

  De to projektledere fra Frederiksberg Kommune Lotte Schiøttz og Thomas Reinwald Sørensen gav en status på hvor projektet er nu. Cyklistforbundet er selvfølgelig interesseret i at der anlægges cykelstier i området og at det bliver muligt stille og roligt at kunne krydse igennem området på cykel. Lige nu ligger der en sum af ideer i et idékatalog og de vigtigste idépunkter er: Ønsket om blandede boligtyper – det grønne byrum – nærheden i sundhedsudbuddet m.fl. (området er ikke fredet). Lokalplan skal være færdig 2021.

  Læs evt mere om visioner og planer for hospitalsgrunden.

  Læs referatet fra generalforsamlingen her.

 • Af Jette Gotsche, 17. februar 2019
  Cyklistforbundet på Frederiksberg holder debatmøde og generalforsamling tirsdag den 5. marts 2019 kl. 19 i Den gule Villa, Dirch Passers Allé 2, 2000 Frederiksberg.

  Aftenens debatemne er hospitalsgrunden. Hospitalet lukker i 2023 og hvad skal der så være i stedet for? Frederiksberg kommune har inviteret borgerne til dialog om den fremtidige benyttelse af grunden, og og vi har inviteret de to projektledere Lotte Schiøttz og Thomas Reinwald Sørensen fra Frederiksberg Kommune til at give en status på projektet. En af delvisionerne hedder: ”PÅ CYKLISTERS OG FODGÆNGERES PRÆMISSER - Trafikken indrettes på cyklister og fodgængeres præmisser i et fortrinsvis bilfrit område, hvor sivetrafik sikrer den nødvendige adgang for biler, der primært parkeres under terræn”, og det er den del, der er fokus på i løbet af aftenen. 

  Vi håber du har tid og lyst til at være med i debatten - der er stadig mulighed for at give input til processen.

  Efter debatten er der generalforsamling med dagsorden i henhold til vedtægterne. Her vil vi bl.a. tale om Cyklistforbundets aktuelle kampagne - Cykelland.nu - og beslutningen i By- og Miljøudvalget om at forvaltningen sammen med repræsentanter for erhvervslivet og Cyklistforbundet skal finde konkrete initiativer, der kan fremme, at man vælger cyklen på indkøb.

  Alle er velkomne.


  Arrangementet starter kl. 19.


  Alle er velkomne.

  Dagsorden ifølge vedtægterne:

  1. Valg af dirigent 
  2. Bestyrelsens beretning
  3. Regnskab
  4. Indkomne forslag 
  5. Valg af bestyrelse 
  6. Valg af suppleant 
  7. Valg af formand 
  8. Valg af delegerede til Cyklistforbundets landsmøde 
  9. Valg af revisor og revisorsuppleant 
  10. Fremtidig virksomhed 
  11. Eventuelt
 • Af Jette Gotsche, 28. april 2018

  Store Cykeldag den 10. juni

  Endnu engang fejrer vi Store Cykeldag med cykelorienteringsløb og andre aktiviteter for børnefamilierne: pep din cykel, test dine cykelevner på manøvrebanen, få en is af den cyklende ismand, sjov quiz med præmier og det mobile cykelværksted, som tjekker din cykel inden orienteringsløbet.

  Det sker på Sløjfen/P. G. Ramms Allé ved Lindevangsparken kl. 10 - 12.30.

  Tilmelding til cykelorienteringsløbet på storecykeldag@frederiksberg.dk senest onsdag den 6. juni. Der er en forfriskning til alle der har deltaget i orienteringsløber og til børnene er der også diplom.

  Der er ikke tilmelding for at deltage i de andre aktiviteter - vi håber vi ses.

  Arrangementet er en del af Frederiksbergdagene og vi arbejder sammen med Frederiksberg kommune om arrangementet.

   

 • Af Jette Gotsche, 08. april 2018

  Den 14. marts 2018 holdt vi debatmøde og generalforsamling. Lone Andersen fra Frederiksberg kommune gav en status på cykelprojekterne i kommunen og spørgelysten var stor blandt deltagerne.

  Læs referat her

  Bestyrelsen er uændret efter generalforsamlingen - dvs. Jørgen Badsberg og Henning Pape blev genvalgt, mens Ulla Didriksen og Jette Gotsche ikke var på valg i år.

  Følg os her eller på Facebook

 • Af Jette Gotsche, 12. februar 2018

  Onsdag den 14. marts 2018 holder vi generalforsamling, men inden da har vi inviteret ingeniør Lone Andersen fra Frederiksberg kommune til at give en status på Frederiksberg kommunes cykelplaner:

  Andre temaer: Cykelsti på Gl. Kongevej, udfordringer ved Den grønne Sti, graverarbejder i hele byen og hvad har du på hjertet...

  Det foregår i Det økologiske Inspirationshus, Allégade 7-9, 2000 Frederiksberg.

  Arrangementet starter kl. 19.

  Alle er velkomne.

  Dagsorden ifølge vedtægterne:

  1. Valg af dirigent
  2. Bestyrelsens beretning
  3. Regnskab
  4. Indkomne forslag
  5. Valg af bestyrelse
  6. Valg af suppleant
  7. Valg af formand
  8. Valg af delegerede til Cyklistforbundets landsmøde
  9. Valg af revisor og revisorsuppleant
  10. Fremtidig virksomhed
  11. Eventuelt

 • Af Jette Gotsche, 12. februar 2018

  Kom og se og hør Thomas Mølgaard fortælle om en fem måneder lang cykeltur i Sydamerika.

  Tid: Torsdag den 1. marts 2018 fra kl. 19.30

  Sted: Københavns Indre Mission Storbycenter Bethesda, mødelokale "Dammen". Adressen er Rømersgade 17 1362 København K.

  Arrangementet er gratis og åbent for alle - også ikke-medlemskab af Cyklistforbundet

  Arrangører: Cyklistforbundets afdelinger i København og på Frederiksberg.

 • Af Jette Gotsche, 18. oktober 2017

  Tirsdag den 7. november holder vi medlemsmøde i Det Økologiske Hus på Allegade 7 kl. 19. Vi håber du vil deltage.

  Vi vil gerne høre din mening om, hvordan Cyklistforbundet kan fremme at Frederiksberg bliver en bedre cykelby.

  Vi vil f.eks. gerne

  - etablere flere og bredere cykelstier, uden skarpe og skrå kantsten samt ujævne afløbsriste

  - etablere relevante signaler, skilte og afmærkninger for cyklister

  - sørge for bedst mulig cykelvejbelægning og tilgængelighed samt vedligeholdelse af disse

  - etablere de sikreste mulige forhold for cyklende skolebørn, og dermed fremme at børn bevæger sig på cykel

  - etablere bilfrie områder omkring skoler og børneinstitutioner og opdatere skolernes trafikpolitik

  - forbedre cykelparkeringsmulighederne ved trafikale knudepunkter som ex. Metro, i handelsgaderne, ved de større dagligdagsbutikker og ved uddannelsesinstitutionerne i kommunen

  - fokusere på sikkerheden, f.eks. ved hastighedsnedsættelser

  - påvirke til en positiv cykeladfærdskultur ved at opbygge et ejerskab til cykelpolitikken gennem tværfaglige samarbejde og dialogmøder med borgerne

  - arbejde med innovative løsninger, som broer, tunneller, grønne ruter gennem parker m.m.

  - hente gode ideer gennem Cyklistforbundet lokalt og nationalt og inspireres af internationale cykelløsninger

  Hvad mener du?

  Cyklistforbundet har stillet en række spørgsmål om cyklisme til kandidaterne til årets kommunalvalg  - vi fortæller mere om, hvad kandidaterne på Frederiksberg har svaret.

  Håber vi ses.

 • Af Jette Gotsche, 20. september 2017

  Cykelfest på Sindets dag 10.10.

  Kom og vær med, når Cyklistforbundets lokalafdelinger på Frederiksberg og i København sammen med idrætsforeningen IF Kæmperne på Verdens Mentale Sundhedsdag den 10. oktober 2017 arrangerer en cykeltur på 10 i København og på Frederiksberg. Målet er at få en sjov dag, opleve København og Frederiksberg fra områdets bedste side og sætte fokus på mental velvære.

   

  Socialudvalgsformand Pernille Høxbro er med til at sende cyklisterne af sted, og hun glæder sig over at være med til at sætte fokus på danskernes mentale sundhed:

  "På Frederiksberg sidestiller vi fysisk sundhed og mental sundhed. Det gør vi fordi vi ved, at de to ting hænger uløseligt sammen. Er man fysisk aktiv og trives med et godt netværk, så er der væsentlig større chance for at komme sig af fysiske eller psykiske lidelser. I den forebyggende indsats er det derfor vigtigt, at vi sætter fokus på vigtigheden i fællesskaber med tiltag som cykelturen på Verdens Mentale Sundhedsdag. Cykelturen er et rigtig godt eksempel på hvordan vi som kommune kan styrke byens netværk ved at engagere foreninger og frivillige i arbejdet med borgernes sundhed.”

  Turen er for alle, og vi opfordrer til at bruge cykelhjelm. Deltagelse i turen sker på eget ansvar.

  Det er gratis at deltage, og tilmelder du dig inden den 26. september, får du en gratis drikkedunk.

   Sted: Vi cykler fra Nimbusparken 24, 2000 Frederiksberg

  Tid: Vi mødes kl. 14 og cykler kort herefter

  Tilmeling foregår på: www.cykeltur101010.dk

  Tilmeldingsfrist: Den 26. september.

  Det er GRATIS at deltage!

 • Af Jette Gotsche, 29. juni 2017

  Kom med ud og find cykelglæden i “100 km for mental sundhed”! 

  I 2017 vil syv byer, herunder Frederiksberg og København, sætte fokus på cyklingens gode egenskaber for dig, som er psykisk sårbar. Du kan deltage i lodtrækningen om flotte præmier, hvis du gennemfører 10 x 10 km senest på Verdens Mentale Sundhedsdag d. 10. oktober. 

  I København/Frederiksberg er alle med psykiske vanskeligheder eller andre velkommen til at cykle med på vores cykelture. Der cykles 10 km i et tempo, hvor alle kan være med, og der vil være mindst en kompetent kaptajn med hver gang, som står for turen. Turene arrangeres af idrætsforeningen IF Kæmperne og af Cyklistforbundets København og Frederiksberg-afdelinger. Tilmelding er ikke nødvendig du møder bare op.

  Vi har arrangeret tre forskellige cykelture, som køres på samme tidspunkt hver uge med hver deres faste startsted.

  Læs mere om de enkelt ture her

  Husk alle er velkomne og turene køres i et tempo hvor alle kan være med.

 • Af Jette Gotsche, 10. april 2017

  Søndag den 11. juni arrangerer vi igen Store Cykeldag med fokus på cykelglæde og motion.

   

  Sløjfen, ved Lindevangsparken, er start og slutpunkt for cykelorienteringsløbet for hele familien. Turen er på 7-8 km og du bestemmer selv ruten. Posterne du skal finde har relation til "Frederiksberg som vidensby". Efter løbet får deltagerne en lille forfriskning, der er medaljer til børnene og så der er flotte præmier.

  Tilmelding til orienteringsløbet på storecykeldag@frederiksberg.dk senest den 7. juni.

   

  På pladsen ved Sløjfen/Lindevangsparken er der sjove aktiviteter:

  - Familiequiz med flotte præmier

  - Manøvrebanen, hvor cykelevnerne kan udfordres

  - Mobilt cykelværksted, hvor cyklen kan få et hurtigt sommertjek

  - Pep din cykel, hvor cyklen gøres sjov, sød og sommerklar

  - Tegn din egen badge helt efter eget valg

  - Cyklende ismand - mest for de små

  - Cyklende kaffemand - mest for de voksne

   

  Her kræves ingen tilmelding, så her kommer du bare forbi - vi er der kl. 10 - 12.30.

  Store Cykeldag arangeres sammen med Frederiksberg kommune og er en del af FRBDage.

   

   

   

   

 • Af Jette Gotsche, 27. marts 2017

  Søndag den 30. april er der Naturdag i Søndermarken og vi er med igen i år.

  Kom og få en snak om Cyklistforbundets arbejde og lad dit barn teste sin viden om de forskellige dele der er på en cykel.

   

  Naturdag arrangeres af Frederiksberg Kommunes naturvejleder.

   

 • Af Jette Gotsche, 26. marts 2017

  Inden vores generalforsamling den 21. marts havde vi inviteret til debatmøde.

  Syv af de otte partier der er repræsenteret i kommunalbestyrelsen havde valgt at tage imod vores invitation til en snak om cykling og cyklisme på Frederiksberg:

  Gunvor Wibroe A, Ruben Kidde B, Nikolaj Bøgh C, Balder Mørk F, Lars Berg Andersen I, Christine Dal V og Thyge Enevoldsen Ø.

  Der er en generel enighed om at cykling og god cykelforhold er vigtige, men der er forskelle når det kommer til bevilling af f.eks. skoleveje, cykelparkering og prioritering af cyklisme i forhold til bilisme.

  På generalforsamlingen blev Ulla Didriksen og Jette Gotsche genvalgt, så bestyrelsen er uændret:

  Ulla Didriksen, Henning Pape og Jørgen Badsberg og Jette Gotsche, (formand)

   

   

   

   

 • Af Jette Gotsche, 05. februar 2017

  Det er jo valgår i år og Cyklistforbundet vil benytte lejligheden til at sætte fokus på cykling ved at invitere såvel politikere som borgere til debat om, hvordan vi i fællesskab kan få de bedste forhold for cyklisterne på Frederiksberg i dag og i fremtiden.

  Vi vil derfor invitere dig til debataften tirsdag  den 21. marts 2017 kl. 19.

  Vi har  inviteret politikere fra de forskellige partier og fået de første tilsagn om deltagelse.

  Debatten finder sted i Det økologiske Inspirationshus, Allegade 7-9, 2000 Frederiksberg.

  Efter arrangementet holder Cyklistforbundet generalforsamling, hvor du selvfølgelig også er velkommen.

   

   Dagsorden for generalforsamling:

  1. Valg af dirigent

  2. Bestyrelsens beretning

  3. Regnskab

  4. Indkomne forslag

  5. Valg af bestyrelse

  6. Valg af suppleant

  7. Valg af formand

  8. Valg af delegerede til Cyklistforbundets landsmøde

  9. Valg af revisorer og revisorsuppleant 

  10. Fremtidig virksomhed

  11. Eventuelt

   

   

 • Af Jette Gotsche, 17. september 2016

  Sammen med Cyklistforbundet i København og Idrætsforeningen Kæmperne inviterer vi til cykeltur på Sindets Dag den 10. oktober kl. 10. 

  Målet er at få en sjov dag, opleve København og Frederiksberg fra områdets bedste side og sætte fokus på mental velvære. Turen er for alle, og vi opfordrer til at bruge cykelhjelm. 

  Vi har inviteret socialrådsformand Pernille Høxbro og hun vil cykle en del af turen sammen med os. 

  Turen starter og slutter ved Idrætshuset, Hørsholmsgade 20, 2200 Kbh. N. Vi kører igennem Frederiksberg ud til Damhussøen og tilbage igen ad stille og grønne områder - turen er på 10 - 15 km. 

  Tilmelding Cyklistforbundets hjemmeside senest den 2. oktober. 

  Det er gratis at deltage og der er et lettere traktement efter turen. 

   

  Cyklistforbundet på Frederiksberg arrangerer sammen med Cyklistforbundet i København og IF Kæmperne i København en cykeltur på Sindets Dag - pressemeddelelse vedlagt.

  Socialuvalgsformand Pernille Høxbro siger et par ord ved opsamling ved Numbusparken kl. 10.50 - ca. - og cykler i øvrig med på en del af turen sammen med socialchef Flemmning Nielsen.

  Vi håber I vil omtale begivenheden enten inden arrangementet for at tiltrække deltagere eller på selve dagen. 
  Cyklistforbundet på Frederiksberg arrangerer sammen med Cyklistforbundet i København og IF Kæmperne i København en cykeltur på Sindets Dag - pressemeddelelse vedlagt.

  Socialuvalgsformand Pernille Høxbro siger et par ord ved opsamling ved Numbusparken kl. 10.50 - ca. - og cykler i øvrig med på en del af turen sammen med socialchef Flemmning Nielsen.

  Vi håber I vil omtale begivenheden enten inden arrangementet for at tiltrække deltagere eller på selve dagen. 
  Cyklistforbundet på Frederiksberg arrangerer sammen med Cyklistforbundet i København og IF Kæmperne i København en cykeltur på Sindets Dag - pressemeddelelse vedlagt.

  Socialuvalgsformand Pernille Høxbro siger et par ord ved opsamling ved Numbusparken kl. 10.50 - ca. - og cykler i øvrig med på en del af turen sammen med socialchef Flemmning Nielsen.

  Vi håber I vil omtale begivenheden enten inden arrangementet for at tiltrække deltagere eller på selve dagen. 
 • Af Jette Gotsche, 22. maj 2016

  Store Cykeldag er en familiedag!!

  Store Cykeldag søndag den 12. juni 2016 er en dag med aktiviteter, der er med til at vise, at det er sjovt at cykle og som sætter fokus på motion og sundhed.

  Der er orienteringsløb for hele familien, der bringer deltagerne forbi nogle af Frederiksbergs legepladser, træningshaver og idrætsanlæg, som forhåbentlig kan inspirere til udendørs gratis motion.  På pladsen ved Lindevangsparken er der en manøvrebane, hvor de mindste kan teste cykelfærdighederne og derefter få pyntet cyklen til sommerens cykelaktiviteter. Prøv også den specielle cykel, hvor du selv kan trampe dig en lækker smoothie. 

  Vi har en sundhedsbod med gode råd om motion og sundhed inkl. en sundhedsquiz med mulighed for at vinde præmier. Vi fortæller positive historier fra cykelundervisningen ved Nordens plads og ikke mindst, så er såvel den cyklende ismand som det mobile værksted med igen i år. 

  Tilmelding til orienteringsløbet til storecykeldag@frederiksberg.dk senest onsdag den 8. juni. Orienteringsløbet sendes afsted af Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam, og efter løbet er der en forfriskning til alle, der har deltaget i cykelorienteringsløbet, og præmieoverrækkelse til vinderne. 

  Store Cykeldag er en del af Frederiksbergdagene i Lindevangsparken, men vores åbningstid er kl. 10 – 12, så der er masser at tid til besøge Frederiksbergdagene når du har været til Store Cykeldag. Du finder os ved Lindevangsparken – indgang fra Peter Bangs Vej.

  Store Cykeldag er arrangeret af Frederiksberg Kommune og Cyklistforbundet på Frederiksberg.

   

 • Af Jette Gotsche, 19. april 2016

  Så er vi ved at være klar til Naturdag i Søndermarken den 22. maj - et familiearrangement med aktiviteter og oplevelser.

  I vores telt kan du blive udfordret på din viden om din din cykel: kender du de dele din cykel er sammensat af og ved du hvad de hedder? kom og prøv. 

  Du kan også deltage i en quiz om cykler, færdselsregler, motion og bevægelse.  Vi trækker lod om præmier blandt deltagerne.

  Vi er sammen med andre friluftsorganisation om en sjov og spændende dag med fokus på udendørs aktiviteter.

  Naturdag er arrangeret af naturvejlederne på Frederiksberg.

 • Af Jette Gotsche, 20. marts 2016

  Den 15. marts løb embedsmandsduellen mellem Københavns kommune repræsenteret af Centerleder Marie Kåstrup og Frederiksberg kommune repræsenteret af Vej, Park og Miljøchef Jan Bøge Sørensen.

  De to kommuner arbejder på mange måder med samme mål, nemlig at få flere til at cykle, men mens København tydeligt prioriterer cyklister bl.a. i form af mere plads til cyklister og grønne bølger har Frederiksberg et overordnet budskab mål, at der skal være plads til alle, hvilket - i Cyklistforbundet øjne - betyder at kommunen i nogle situationer selv bremser for at nå målene om flere cyklister.

  Begge havde mange tal fra respektive cykelregneksber, der blev talt cykelparkering, kombinationstrafik, byrum, forventet befolkningstilvækst og meget andet.

  Frederiksberg kommune har søgt om at blive en del af frikommune-forsøget, som kan give muligheder som f.eks. at cyklister kan dreje til højre for rødt, cykle mod ensretning m.m.

  Efter de to indlæg var der mange gode spørsmål til de to gæster om parkering, miljø m.m.

  Efter en kort pause var der generalforsamling i Cyklistforbundet, Frederiksberg afdeling. Bestyrelsen vil naturligvis holde øje med de tiltag som Jan Bøge Sørensen orienterede om. Bestyrelsen består uændret af: Henning Pape og Jørgen Badsberg, der blev valgt for en to årig periode, Ulla Didriksen og Jette Gotsche (formand), som ikke var på valg. Palle Lundstrøm blev valgt til suppleant.

   

   

   

   

   

 • Af Jette Gotsche, 28. februar 2016

  Frederiksbergstrategien har været i høring - læs vores bemærkninger nedenfor.

   

  Bemærkninger til Frederiksberg strategien  

   

  Cyklistforbundet på Frederiksberg har læst den fremlagte revision af Frederiksbergstrategien og har følgende bemærkninger:

  Strategien er inddelt i fire hovedråder. Som Cyklistforbund er vi specielt interesseret i den grønne udvikling, bylivet og kvalitet i hverdagen, og cyklen indgår jo ind som et naturligt element i hverdagen for rigtig mange mennesker. Vores interesse ligger primært på de områder, der berører cyklisterne som sikkerhed, tryghed, parkering for de mange, der allerede i dag cykler på Frederiksberg men også for kommende generationer af cyklister.

  Vi ser en udfordring i Kommunens mål om at være Danmarks mest cyklende by i 2018, samtidig med at kommunen ikke prioriterer cyklisterne og arealer til cyklister. Kommunens indbyggertal forventes at stige, bl.a. med unge studerende og børnefamilier, som i stor stil tilrettelægger deres hverdag med cyklen som basis. Der må derfor også forventes større trængsel på anlæggene, cykelstier såvel som cykelparkering. På Frederiksberg skal der være plads til alle, men dette mål er efter vores opfattelse uforeneligt med målet om at være Danmarks mest cyklende ny, når det indebærer at man ikke prioriterer en gruppe frem for en anden.

  Frederiksberg er generelt en god kommune at være cyklist i, men ambitiøse målsætninger om at være mest cyklende by og have sikre skoleveje, gode parkeringsfaciliteter m.m., stiller krav til kommunen.

  Allerede i dag er der trængsel på cykelstierne i myldretiden og den trængsel bliver ikke mindre, når befolkningstallet stiger og en endnu større del af befolkningen tager cyklen. Nogle (oftest de ældre) opgiver at cykle på grund af utryghed på cykelstierne. En del af denne utryghed skyldes formodentlig cyklisters adfærd og en del skyldes formodentlig mængden af cyklister. Cyklistforbundet arbejder generelt for at forbedre cyklisters adfærd, men har desværre ikke endnu været i stand til at finansiere større adfærdskampagner.

  Parkering af et problem især ved indkøbscentre og i handelsgader. Når man tager i betragtning, at cyklister står for en stor del af omsætningen både i supermarkeder og øvrige butikker, kan det undre at der ikke er større fokus på at finde arealer til parkering af cykler. Kommunen arbejder sammen med erhvervslivet og det vil være relevant, at kommunen sammen med erhvervslivet søger information om cyklisters andel af omsætningen for derved at få et mere nuanceret billede af kundernes transportvaner.

  Det kan undre, at der i forbindelse med udbygning og renovering af Frederiksberg Centret er gjort så lidt ud af cykelparkeringen. Antallet af parkeringspladser skulle ifølge planen øges med en hel del pladser, men umiddelbart ser der ikke ud til at være sket. Nogle pladser ud mod CBS er nærmest placeret i opkørselsbanen til bilparkeringen. Skiltning er fortsat elendig, bl.a. til ”bagsiden” af centret, og resultatet er, at der fortsat står cykler over det hele til gene for både cyklister, gående, barnevogns- og kørestolsbrugere. Kommunens godkendelsesproces/rådgivning i dette tilfælde kunne have været bedre.

  Den nye skole på Grundtvigsvej og valget af trafikløsning for skolevejen er et eksempel på, at kommunen ikke prioriterer sikre skoleveje med cykelstier til nye og usikre cyklister, selv om det er en målsætning at øge antallet af børn der cykler til skole og antallet af forældre, der oplever at skolevejen er tryg for deres børn.

  Værnedamsvej forbliver Værnedamsvej efter borgeres og handlendes ønsker, dog med lidt flere cykelparkeringspladser. Cyklistforbundet finder det dog ærgerligt, at det ikke var muligt at finde en løsning, der gør det mere sikkert og overskueligt at dreje fra Frederiksberg Allé til Værnedamsvej.

  Det er kommunens vision, at det skal være attraktivt at cykle på Frederiksberg – den vision burde afspejle sig i alt hvad kommunen gør på cykelområdet både blandt kommunens egne ansatte og de entreprenører, der er engageret til at udføre driftsopgaver eller enkeltstående opgaver.

  Et par eksempler på dette ikke synes at være tilfældet:

  Ved vejarbejde, asfaltarbejde m.m. på vejbanen placeres skilte, som berører bilister, ofte på cykelstien – et sted mellem venstre kant og midten af cykelstien. I den mørke periode/om natter ses skiltene ikke tydeligt, og der opstår farlige situationer på cykelstien, specielt i myldretiden.

  Når der placeres skilte på fortovet, placeres disse ligeledes et sted mellem venstre kant og midten af fortovet. Placeres skiltene helt ude til venstre betyder fortovenes kraftige hældning mod cykelstien ofte, at skiltene hælder ud over cykelstien i skulderhøjde. Denne forhindring skaber uventede og farlige situationer.

  På Julius Thomsens Plads foran Forums hovedindgang er der anlagt to chikaner. Chikanerne er udformet så der er en kant på ca. 2 cm. Der er ca. 20 cm mellem chikanen og fortovet, så man kan passere på cykel uden om chikanen, men ved den ene chikane ligger der en rist umiddelbart før chikanen, så enten skal man passere over chikanen eller risten. Her kunne der med fordel være valgt en mere blød udformning af chikanen.

  Vi har i denne vinter ikke været voldsomt plaget af sne, og generelt ryddes cykelstierne fint i snevejr. Det kan dog undre, at rydning af cykelstier har anden prioritet i kommunens snerydningsberedskab. Snerydning af cykelstier bør være have første prioritet.

   

  Med venlig hilsen

  Jette Gotsche

  På vegne af Cyklistforbundet på Frederiksberg

   

   

   

 • Af Jette Gotsche, 24. januar 2016

  Embedsmandsduel mellem Frederiksberg og København

  Frederiksberg afdeling inviterer til debatmøde tirsdag den 15. marts kl. 19. i Jytte Abildstrøms Økologiske inspirationshus på Allégade 7-9 på Frederiksberg.

  Byplanlæggere og politikere fra hele verden valfarter til København for at opleve verdens bedste cykelby, og på Frederiksberg er det målet at være Danmarks mest cyklende by i 2018. Tidligere var cyklisterne ikke i tvivl om, at de passerede grænsen til Frederiksberg, for her var ingen cykelstier. I dag er cyklisterne heller ikke i tvivl når de passerer grænsen, for på Frederiksberg er snerydningen mere effektiv. Vi har inviteret Marie Kåstrup, programleder, Mobilitet og byrum, Københavns Kommune, og Jan Bøge Sørensen, Vej-, Park- og Miljøchef i Frederiksberg kommune, til at fortælle om deres respektive kommunes arbejde, målsætning og prioritering på cykelområdet.

  Vi håber at mange af jer, som er cyklister i de to kommuner, vil deltage i debatten og udfordre gæsterne.

  Efter debatten holder Cyklistforbundet, Frederiksberg afdeling generalforsamling med dagsorden i henhold til vedtægterne:

  1. Valg af dirigent
  2. Bestyrelsens beretning
  3. Regnskab
  4. Indkomne forslag
  5. Valg af bestyrelse
  6. Valg af suppleant
  7. Valg af formand
  8. Valg af delegerede til Cyklistforbundets landsmøde
  9. Valg af revisor og revisorsuppleant
  10. Fremtidig virksomhed
  11. Eventuelt

  Alle er velkomne til at deltage i generalforsamlingen.

 • Af Jette Gotsche, 25. oktober 2015

  I dag var Cyklistforbundet med til Naturdag ved Norske Hus i flot efterårsvej sammen med naturvejlederne på Frederiksberg og mange andre friluftsvenner.

  Vi håber vores gæster havde en lige så sjov dag, som vi havde. Vi hyggede os, samtidig med at vi fik en snak med en masse børn og voksne om udstyr på cyklen og sundhed og bevægelse.

  Mange svarede på vores quiz og, vi har fundet de tre vindere med flest rigtige besvarelser. Gevinsten er Peter Olesens bog På Frederiksberg, som giver god inspiration til cykel- eller gåture på Frederiksberg med familien. Vinderne er:

  Signe på 9 år

  Amalie på 6 år

  Pernille på 8 år.

  Vinderne får direkte besked

   

  Har du lyst at prøve quizzen, så finder du den her

  Eller du kan gå direkte til løsningen, så klik her.

  Tak for i dag.

   

   

 • Af Jette Gotsche, 12. oktober 2015

  Cyklistforbundet er med i Naturdag i Søndermarken  søndag den 25. oktober.

  Arrangementet har fokus på natur, frilufts- og kulturoplevelser for hele familien. Kom og møde Cyklistforbundet og få en snak om cykling og sundhed og deltag i vores quiz.

  Det foregår ved Norske Hus, over for Frederiksberg Slot, Roskildevej 25 kl. 11 - 15.

  Naturdag afholdes af Naturvejlederne i Frederiksberg Kommune i samarbejde med Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme samt Frederiksberg Kommunes børnekulturkonsulent.

 • Af Jette Gotsche, 06. oktober 2015

  Lørdag den 10. oktober arrangerer Frederiksberg afdeling sammen med Københavnsafdelingen og Idræftsforeningen Kæmperne en cykeltur i anledning af Sindets Dag.

  Cykelturen foregår i stille og roligt tempo, hvor alle kan følge med. Vi cykler ad veje og stier uden larm og trafik og ender på Amager Fælled hvor vi kan nyde en flot natur ikke langt fra byen hektisk liv. Cykelturen er på 10 km.

  Arrangementet starter kl. 10 på Ellebjerg station, hvor der er velkomsttaler, morgenmad og mulighed for at få tjekket cyklen i det mobile værksted.

  Alle er velkomne.

   

 • Af Jette Gotsche, 29. august 2015

  12. september deltager Cyklistforbundet i Sundhedsmarkedet på Frederiksberg Rådhusplads.

  Kom og få en snak om cykling og sundhed - hvorfor er det så vigtig at være aktiv ikke mindst for vores børn.

  Kommunens cykelpolitik 2013 - 18 og cykelregnskabet for 2014 kommer vi også gerne ind på.

   

  Vi ses mellem kl. 10 og 16. den 12. september.

   

  Se mere her

   

   

 • Af Jette Gotsche, 22. juni 2015

  Vi har skrevet et høringssvar vedr. ny skole og trafik på Grundtvigsvej.

   

  Høringssvar vedrørende Trafik på Grundtvigsvej

  Cyklistforbundet har med interesse læst materialet vedrørende etablering af en ny skole på Grundtvigsvej og forslagene til trafikal ændring i den forbindelse.

  Med nyetablering af en skole står Frederiksberg kommune over for en unik mulighed for fra starten at sikre trygge trafikforhold for de nye elever på skolen, så eleverne kan komme trygt og sikkert til skole på cykel eller til fods.

  Kommunen har sat høje mål for børns transport på cykel eller til fods til institution, skole og fritidsaktiviteter, og i 2018 skal mindst 85 % af skoleeleverne gå eller cykle til skole alene eller sammen med en voksen. Samtidig skal 95 % af forældrene føle sig trygge ved at deres børn cykler på Frederiksberg og være tilfredse med kommunens sikring af skolevejen. 

  At kunne cykle er en del af den danske kultur, som vi skal værne om, og jo tidligere børnene bliver trænet og trygge i trafikken, jo større er sandsynligheden for, at cyklen bliver en del af hverdagen. Det er stadig forældrenes ansvar som en del af opdragelen at lære børnene at cykle og færdes i trafikken, og kommunen understøtter dette arbejde med målet om, at institutionerne årligt gennemfører aktiviteter med fokus på cykelleg, og at skolerne har en opdateret trafikpolitik.

  Grundvigsvej er en smal vej, og som det er tilfældet mange andre steder, er det svært at få plads til alle og en prioritering er efter Cyklistforbundets mening nødvendig.

  Af de tre udarbejdede forslag foretrækker Cyklistforbundet forslag C, da det giver den største tryghed for de bløde trafikanter – og det er den, der er væsentlig, når forældrene skal vælge at følge børnene til skole / sende dem afsted alene eller ender med at vælger bilen. I forslaget er der beskrevet cykelbaner og ikke cykelstier. Cykelstier ville betyde en endnu større sikkerhed og tryghed, da det forekommer i ny og næ, at biler parkerer på cykelbanen, hvilket ikke er så udbredt på cykelstierne.

  Andre væsentlige aspekter at inddrage er: Afsætningsplads til børn, der bringes til skolen i bil, i tilpas afstand fra skolen og de områder, hvor de cyklende/gående elever ankommer til skolen og skal krydse vejen.  Hastighedsnedsættelse og chikaner tæt ved skoleområdet specielt på det tidspunkt, hvor skoledagen starter og slutter. En tryg forbindelse til Den Grønne Sti/Life eventuelt kombineret med lysregulering. En tovejs ensretning for biler, således at der ikke er gennemkørsel for biler på hele strækningen fra Bülowvej til Falkoner Allé vil lukke for unødig gennemkørende trafik.

  Etablering af parkeringskælderen er en ekstra udfordring i anlægsperioden, hvor der bør tænkes grundigt i skiltning og afspærring ”i børnehøjde” og eventuelt en regulering af de tidspunkter, hvor de store køretøjer er aktive.

  Cyklistforbundet ser frem til en ny skole på Frederiksberg, hvor eleverne trygt kan færdes i området og være gode repræsentanter for den næste cykelgeneration.

  Med venlig hilsen

  På vegne af bestyrelsen for Cyklistforbundet på Frederiksberg

  Jette Gotsche

  Landsformand for cyklistforbundet og for den lokale afdeling på Frederiksberg

 • Af Jette Gotsche, 22. april 2015

  Vi cykler i dag – en del af Frederiksbergdagene

  Dagen er fyldt med cykelaktiviteter af forskellig art: Et orienteringsløb for hele familien, som i ro og mag fører deltagerne igennem nogle områder på Frederiksberg, hvor man måske ikke kommer hver dag. Der er manøvrebane, som kan give udfordringer for både store og små cyklister. Det mobile værksted er på plads, og der er mulighed for at teste forskelle typer af cykler som mountainbikes og el-cykler. For de mindst cyklister er der igen mulighed for at få pimpet cyklen - masser er flot udsmykning til den lille cykel. Vi har besøg af Cykling uden alder. Projektet, der på simpel vis bringer ældre, der ikke længere kan cykle selv, sammen med piloter, der giver de ældre en cykeloplevelse i en rickshaw, så de igen kan få vind i håret. Kort sagt - en dag, hvor cyklen og cykelglæden er i centrum.

  Vi cykler i dag arrangeres af Frederiksberg Kommune sammen med Cyklistforbundet.

  Tilmelding til cykel-orienteringsløbet senest onsdag den 3. juni 2015 på vicykleridag@frederiksberg.dk

 • Af Jette Gotsche, 20. april 2015

  Hele vinteren har en sej og viljestærk gruppe af kvinder øvet sig. Og med forårets komme bestod fem af de første cyklistprøven med glans.

  Biblioteket Domus Vista fik i 2014 midler af Områdefornyelsen for Søndermarkskvarteret til projektet cykeltræning for voksne. Bibliotekar og ildsjæl Anna Skov Fougt har stået i spidsen for projektet, og Cyklistforbundet var med til de indledende øvelser med at udarbejde konceptet for undervisingen. Siden efteråret 2014 har en stor gruppe af frivillige to gange om ugen lært voksne kvinder at cykle.

  Cyklistforbundet overrakte en gave til de fem kvinder, der bestod cyklistprøven - en cykelhjelm og en Bikezac fra Cyklistbutikken 1905, som Cyklistforbundet butik i Rømersgade i København hedde. Læse hele historien her.

   

 • Af Jette Gotsche, 07. april 2015

  På Frederiksberg er der også ved at være gang i Cykling uden alder. Jørgen Badsberg er pilot og tager jævnligt en tur med rickshaw og en af de ældre bebeore på Frederiksberg.

  I dag fik Inger Margrethe en fødselsdagtur sammen med borgmester Jørgen Glenthøj. Det var Inger Margrethes 101 års fødselsdag.

  De tog en pause i Smallegade hos Sokkelund Café & Brasserie, der støtter Cykling uden alder med gratis kaffe eller te, hvis man kigger forbi.

  Alle kan støtte projektet Cykling uden alder ved at melde sig som pilot www.cyklingudenalder.dk.

   

   

 • Af Jette Gotsche, 23. marts 2015

  Børns sikre og trygge vej på cykel til skolen har vores interesse, og det var temaet for vores debatmøde i foråret 2014. En af aftenens konklusioner var, at Cyklistforbundet i en henvendelse til politikerne på Frederiksberg skulle vedlægge Cyklistforbundets publikation Skolecyklingshåndbogen til inspiration ved planlægning af fremtidige skoleveje. Brevet er netop blevet sendt og kan endvidere læses nedenfor. Skolecyklingshåndbogen kan ses her.

   

  Kære kommunalbestyrelsesmedlem

  Cyklistforbundet på Frederiksberg følger interesseret cyklismens udvikling på Frederiksberg, og vi har løbende engageret os i kommunens mange tiltag på området. Vi har også kontakt med borgere, som har et interessefællesskab med Cyklistforbundet.

   

  På Cyklistforbundets seneste generalforsamling havde vi fokus børn og sikre skoleveje, hvor en del forældre delte deres erfaringer med os. Mange forældre er utrygge ved at lade deres børn cykle til skole – alene eller endda i følgeskab med de voksne – på grund af manglende cykelstier, tæt biltrafik nær ved skolen, krydsning af store veje med tung og hurtigkørende trafik mm.

   

  I de mindre aldersgrupper er det er jo ikke børnene men de voksne, der vælger børnenes transportform, og de trygge og sikre skoleveje er en forudsætning for at forældrene vælger cyklen som transportform. Motion som f.eks. cykling har ikke alene en positiv påvirkning på børnenes indlæringsevne, men bidrager endvidere til en bedre folkesundhed. Vaner grundlægges tidligt i livet, og det er Cyklistforbundets ønske at cyklen bliver en vanedannende transportform.

   

  Cyklistforbundet har udgivet en publikation ”Skolecyklingshåndbogen”, som beskriver forhold som fysiske anlæg, trafikregulering, cykelleg og -undervisning m.m. Jeg vedlægger håndbogen som inspiration i den kommende borgerdialog om skolevejen ved Frederiksberg Ny Skole på Grundtvigsvej, men selvfølgelig også ved revision af skoleveje, cykelparkering, trafikregulering m.m. ved andre af kommunens skoler og fritidsaktiviteter, hvor der færdes børn på cykel.

   

   

  Med venlig hilsen

  Cyklistforbundet på Frederiksberg

  Underskrevet af den samlede bestyrelse

 • Af Jette Gotsche, 18. februar 2015

  Mød Klaus Bondam og hør om Cyklistforbundets arbejde.

  Traditionen tro inviterer vi til debat inden den årlige generalforsamling. I år har vi inviteret Cyklistforbundets direktør til at fortælle om sit og sekretariatets arbejdsopgaver, og du får mulighed for at stille spørgsmål til Klaus Bondam. Klaus har netop fejret det første år som direktør og jeg kan bevidne, at der har været fart over feltet med mange forskellige opgaver fra første dag.

  På den efterfølgende generalforsamling har bestyrelsen foreslået vedtægtsændringer, som handler om ændring af foreningens navn til Cyklistforbundet samt en ændring i proceduren for indkaldelse til generalforsamling.

  Læs dagsorden og forslag til vedtægtsændringer her.

   

  Debatmødet foregår tirsdag den 24. marts kl. 19.30 i Cyklistforbundets lokaler, Rømersgade 5-7, 1362 København K.

   

 • Af Jette Gotsche, 07. september 2014

  Frederiksberg Kommune er ved at udarbejde en ny cykelpolitik gældende for 2013 - 18.

  Cyklistforbundet deltog i en workshop i oktober 2013, hvor embedsmænd, transportorganisationer og interesseorganiationer var inviteret. På workshoppen havde vi alle mulighed for at komme med med vores input til en ny cykelpolitik, som efterfølgende har været behandlet politisk.

  Et forslag til cykelpolitik har i sommer været i høring, og Cyklistforbundet har naturligvis leveret vores kommentarer til høringssvaret. Læs hele høringsvaret her. (Vælg siden "høringssvar".)

 • Af Jette Gotsche, 04. august 2014

  Cyklistforbundet har været med på sidelinjen med gode råd undervejs i planlægningen af Frederiksberg Kommunes cykelundervisning. Vi synes, at det vigtigt at alle får mulighed for at lære at cykle. I Danmark lærer vores børn normalt at cykle, når de er små, men sådan er det ikke alle steder.

  Frivillige cyklister søges

  Du kan læse mere om projektet her og har du lyst til at være frivillig, så send en mail til cykelfrb@gmail.com

  Projektet er et samarbejde mellem Biblioteket Domus Vista og Områdefornyelsen for Søndermarkskvarteret.

   

 • Af Jette Gotshce, 01. august 2014

  Cyklistforbundet på Frederiksberg har deltaget i workshops i forbindelse med byfornyelsesområdet vedr Nodre Fasanvejskvarteret og har sendt følgende høringssvar til Frederiksberg Kommune:

   

                                                                                                                      Fredeiksberg d. 17.6.2014

  Høringssvar vedr. Nordre Fasanvej Kvarteret.

  Idekataloget til bedre forbindelser for bløde trafikanter i Nordre Fasanvej Kvarteret påpeger mange relevante problemer  samt løsningsforslag.

  Det bør tilføjes,  at Mariendalsvej er temmelig befærdet med gennemkørende trafik, bl.a. fordi den giver adgang til både Nordre Fasanvej Kvarteret og Fuglebakke Kvarteret for trafikanter, der kommer fra Jagtvej og Ågade via Falkoner  Alle.

  Desuden befærdes Mariendalsvej af mange børn til og fra skole og institutioner. Den er stort set den eneste umiddelbare adgang fra kvarterets midte til Duevejens Skole.

  Der kan derfor yderligere foreslås:

  1.  Hastighedsbegrænsning på det meste  af Mariendalsvej på f.eks. 30 km./t.

  2.  Parkeringsforbud i den ene side af vejen på den østlige strækning.

  3.  En lyskurv i det problematiske kryds Mariendalsvej/Kronprinsesse Sofies Vej.  Denne kan eventuelt skifte rød/gul/grøn i myldretiderne og om eftermiddagen, når skolebørnene får fri, -og ellers blinke gult.

   4. Der kan desuden forslås bump eller hastighedsbegrænsning på den østlige strækning af Kong Georgs Vej, som opsamler en del gennemkørende trafik mod Falkoner Alle.

  5. Ved det omtalte  (s. 17) venstresving Godthåbsvej/Kronprinsesse Sofies Vej , kan der udover de forslåede ændringer, evt. tilføjes en markeret (farvet) cykelbane tværs over Godthåbsvej.

  6. Cyklistforbundet foreslår, at der ved  Bispeengbuen eller eventuelt ved den tomme grund  ved  Mariendalsvej  etableres en trafiklegeplads for børn med almindelige trafikelementer som lyskryds,  hajtænder, fodgængerovergange  m.m., men også med god plads til cykelleg. Banen etableres i indhegnet område, hvor de små cyklister i trygge og sjove omgivelser kan træne manøvrefærdigheder og så småt lære trafikreglerne at kende. En tidlig cyklist er en stabil cyklist.

  7.  Belysning: Cyklistforbundet anbefaler, at grundbelysning ikke sammenblandes med effektbelysning, således at man bibeholder markerring af f.eks. cykelstier med velkendte elementer og ikke benytter lyseffekter m.m. til dete formål. Derved undgås forvirring og utryghed blandt trafikanterne.

  Med venlig hilsen

  Jette Gotsche, Henning Pape

  På vegne af bestyrelsen for Cyklistforbundet, Frederiksberg afd.

 • Af Jette Gotsche, 30. juni 2014

  Cykelstiprojektet på Hillerødgade har været i høring og afdelingen har indsendt følgende bemærkninger til Frederksberg Kommune.

   

  Cyklistforbundet ser med glæde, at kommunen har snarlige planer om at etablere cykelsti på den del af Hillerødgade, som ligger i Frederiksberg Kommune, og har følgende kommentarer til projektet.

  På strækningen vest for Nordre Fasanvej skal den fremtidige cykelsti gå under jernbanebroen på begge sider af vejen. Stien bliver smallere og drejer ind bag bropillerne, og man bør derfor af sikkerhedsmæssige og tryghedsmæssige årsager etablere lys på den korte strækning under broen. Alternativt skal lygtepælene, som i dag står umiddelbart før og efter broen og lyser ud på vejbanen, vendes, så de lyser ind på cykelstien.

  Vejtræer er altid velkomne for at skabe et grønnere bybillede. På den eksisterende cykelsti vest for Nordre Fasanvej er der et par vejtræer, men cykelstien mister ca. halvdelen af sin bredde, der hvor træerne er placeret. Der bør kunne etableres vejtræer uden at det går ud over sikkerhed og tryghed på cykelstien.

  Cykelstiplanen indebærer, at der samlet set etableres flere p-pladser til biler. Cyklistforbundet mener generelt ikke, at flere p-pladser og dermed flere biler skaber større sikkerhed og tryghed for cyklister.

 • Af Jette Gotsche, 23. juni 2014

  Store Cykeldag blev en positiv og sjov dag - solen skinnede og humøret  var højt.

  Der var ca. 75 tilmeldt til orienteringsløbet, og der blev trukket lod om flotte familiepræmier fra Zoo og Frederiksberg svømmehal blandt dem, der havde flest rigtige besvarelser i konkurrencen.

  Mange børn kom forbi med deres forældre for at få pimpet cyklen og andre fik cyklen pumpet ved det mobile værksted.

  Ungdomsskolens cykelryttere, der nu er på vej til Paris, slog vejen forbi Rådhuspladsen inden dagens træningstur. Og den cyklende ismand gjorde lykke hos store og smål.

   

 • Af Jette Gotsche, 21. april 2014

  Der er et behov for mere sikre skoleveje på Frederiksberg - det var konklusionen på debatmødet om sikre skoleveje, som blev holdt i forbindelse med generalforsamlingen.

  Cyklistforbundet vil sammenfatte input fra de fremmødte forældre og kontakte politikerne for at få deres opmærksomhed på området.

  Efter generalforsamlingen er bestyrelsen (næsten uændret) sammensat af: Jette Gotsche (formand), Ulla Didriksen, Jørgen Badsberg, Henning Pape.

   

 • Af Jette Gotsche, 08. april 2014

  Cyklistforbundet har udnævnt den 8. april til eventdag for Vi cykler til arbejde-kampagnen, og på Frederiksberg arbejdede kommunen og Cyklistforbundet sammen om at uddele flyers med information om Vi cykler til arbejde kampagnen og Store Cykeldag.

  Vi delte ca. 800 flyers og slap wrap reflekser ud til cyklister, der passerede Kejserinde Dagmars plads / Den Grønne Sti mellem kl. 7.45 og 9.00.

   

 • Af Jette Gotsche, 02. marts 2014

  Er skolevejen god nok for dit barn?

  På Frederiksberg, hvor der ofte er små afstande mellem hjem og skole/fritidsordning er det oplagt at børn cykler, men mange forældre tør ikke lade børnene cykle, fordi skolevejen ikke er sikker nok.

  Cyklistforbundet inviterer til debatmøde om sikre skoleveje. Vi har inviteret Anette Jerup Jørgensen, projekt- og forskningskonsulent i Cyklistforbundet, og medforfatter til ”Skolecyklingshåndbogen” til at komme og fortælle om den gode cykelvej. Cyklistforbundet på Frederiksberg vil gerne arbejde for at vi får gode og sikre skoleveje, så børnene fra barnsben kan benytte cyklen som det naturlige transportmiddel i byen.

  Kom derfor og fortæl om dine erfaringer og lad os høre, hvordan vi i fællesskab kan føre dialogen med Kommunen og dermed få løst de udfordringer, der er ved dit barns skole eller institution. Nogle gange er det ikke de store ændringer, der skal til, for a forholdene bliver bedre.

  Debatmødet foregår onsdag den 25. marts 2014 kl. 16.30 i medborgerhuset på Danasvej 30B, 1910 Frederiksberg C.

  Efter debatmødet afholder Cyklistforbundet på Frederiksberg den årlige generalforsamling og håber på, at mange af de aktive forældre vil deltage.

 • Af Jette Gotsche, 01. marts 2014

  Cyklistforbundet har reageret på et læserbrev i FrederiksbergBladet om cykelstier på Kingosgade og Alhambravej:

   

  Cykelstier på Kingosgade og Alhambravej

  Per Holm har de negative briller på i sit indlæg i Frederiksberg Bladet i uge 9 om Kommunens planer om cykelstier på Kingosgade og Alhambravej.

  Jeg vil hellere hæfte mig ved det positive i, at der planlægges cykelstier på de to lettere skæve gader og skæve kryds, som ofte giver anledning til utryghed i trafikken. Jeg vil også hæfte mig ved, at de to gader er en del af den planlagte Indre Ringrute, som er en supercykelsti, der skal går fra Østerbro til Sundbyvester og undervejs passere Nørrebro, Frederiksberg, Vesterbro og Ørestaden. Konceptet supercykelsti indebærer, at cykelstien skal leve op til nogle krav i forhold til f.eks. bredde, belægning, vedligehold og snerydning. Formålet med supercykelstierne er at skabe gode pendlerruter, som gør det attraktivt for cyklister at cykle længere strækninger til og fra arbejde hele året rundt, men vi andre, der måske ikke kører så langt, får jo også glæde af supercykelstierne.

 • Af Jette Gotsche, 10. februar 2014

  Cyklistforbundet på Frederiksberg har skrevet et velkomstbrev til den nye kommunalbestyrelsen og inviterer til fortsat godt samarbejde om at opnå Danmarks cykelby nummer et. Læs brevet herunder.

   

  Cyklistforbundet på Frederiksberg ønsker et efterhånden forsinket godt nytår og til lykke med efterårets valg til kommunalbestyrelsen på Frederiksberg.

  Cyklistforbundet har de senere år haft en rigtig god dialog med kommunen i form af årlige møder med borgmester Jørgen Glenthøj samt møder med forvaltningen efter behov. Vi har altid med stor alvor og engagement deltaget i kommunens udvikling i forbindelse med høringssvar og aktuelle emner. Cyklistforbundet er repræsenteret i Det grønne Råd, og har indtil nedlæggelsen af Byens Trafik været repræsenteret her. Så vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde omkring kommunens cykelpolitik på Frederiksberg

  Cyklistforbundet er i sagens natur interesseret i at skabe så gode og trygge vilkår for cyklisterne på Frederiksberg som muligt, og vi er derfor glade for, at Frederiksberg Kommune har et erklæret mål om at være Danmarks Cykelby nummer ét. Et ambitiøst mål, som set med vores øjne dog stadig kræver et godt politisk stykke arbejde, som vi gerne ser os som en del af. Vi har især fokus på forhold som cykelparkering og sikrere skoleveje og ønsker meget gerne et samarbejde med dig og kommunalbestyrelsen om at nå det mål.

  I 2012 stod Frederiksberg afdelingen for det store årlige landsmøde for Cyklistforbundet og Frederiksbergafdelingen er desuden så heldig at have Landsformanden for Cyklistforbundet, Jette Gotsche, i sin bestyrelsesgruppe. Så der er alle muligheder for på Frederiksberg at kunne drage nytte af denne kontakt.

  Vi glæder os til at fortsætte det gode og positive cykelsamarbejde med den nye kommunalbestyrelse.

  Underskrevet af bestyrelsen

 • Af Jette Gotsche, 03. juli 2013

  Trafiksaneringen på H. C. Ørsteds Vej inkl. den nye cykelsti blev færdig til tiden - den 31. december 2012 - og sidste weekend i maj blev vejen lukket for at lægge ny asfalt på såvel bilvej som cykelsti (og for at holde vejfest).

  Anderledes så det ud med cykelbanerne på Sønderjyllands Allé. Tidsplanen var også her, at arbejdet skulle være færdigt den 31. december, men det holdt ikke stik. Parkerede biler på cykelbanen og nogle meget ujævne cykelbaner var det umiddelbare resultatet. Men nu lysner det: Netop nu lægges der slidlag på cykelbanerne - og det efter tidsplanen, som siger uge 27.

  Ifølge Frederiksberg Kommune skal der altid gå et stykke tid, inden der kommer slidlag på en nyanlagt cykelsti, så underlaget kan nå at "sætte sig".

   

 • Af Jette Gotsche, 02. juli 2013

  Mange glade deltagere til Store Cykeldag - det ser ud til at være det overordnede resultat af de mange aktiviteter på Rådhuspladsen den 9. juni.

  Cyklistforbundets mobilværksted var i aktivitet og hjalp med småreparationer, borgmesteren delte præmier ud, de små cyklister fik hjælp til at pynte cyklen og ismanden fik udsolgt.

  Se billeder fra dagen i billedmenuen til højre på siden.

  Vi ses næste år.

  C

   

 • Af Jette Gotsche, 26. maj 2013

  Store Cykeldag på Frederiksberg Rådhusplads. Arrangementet er flyttet fra Runddelen til Rådhuspladsen, men ellers er det de samme aktiviteter som sidste år: Cykelorienteringsløb, få hjælp til at pynte din cykel til sommeren, prøv en ladcykel eller mountainbike.

  Vi har udvidet arrangementet, så du kan få tjekket din cykel, og der er konkurrencer om sundhed med tilhørende præmier.

  Den cyklende ismand og den cyklende kaffemand var en stor succes sidste år, så de kommer selvfølgelig også igen.

  Velkommen til en sjov formiddag på Frederiksberg Rådhusplads søndag den 9. juni kl. 10 - 12. Af praktiske årsager er det nødvendigt med tilmelding til cykelorienteringsløbet - tilmelding her senest torsdag den 6. juni

  De øvrige aktiviteter kræver ingen tilmelding.

   

   

   

 • Af Jette Gotsche, 06. maj 2013

  Så blev cykelsuperstinettet i Københavnsområdet en bid større. Lørdag den 20. april 2013 blev Farum-ruten indviet med en 16 km lang cykeltur fra Bællahøj Svømmestadion til Gladsaxe.

  Frederiksberg afdeling var også med på turen.

   

 • Af Jette Gotsche, 19. april 2013
  Kommuneplan 2013 har været i høring, og Frederiksberg afdeling har sendt kommentarer til planen. Cykelparkering og børns muligheder for at cykel har som altid vores interesse. Læs vores bemærkninger her, hvor du også kan læse tidligere høringssvar til Frederiksberg Kommune.
 • Af Jette Gotsche, 05. april 2013

  Afdelingen holdt generalforsamling søndag den 17. marts. Inden generalforsamlingen fortalte Mette Hoé fra Frederiksberg Kommune om bycykelprojektet.

  Vi fik bl.a. at vide, at bycyklen primært er tænkt som en pendlercykel, og derfor er DSB sammen med Københavns Kommune partnere i projektet. Cyklen er designet så den er robust og holdbar, men stadig god at cykle på. Det vil være muligt at bestille en cykel til en bestemt bycykelstation på et givent tidspunkt.

  Konceptet for bycyklen tilbydes andre kommuner i Danmark, og der er allerede flere kommuner, der har vist interesse.

  På Frederiksberg kan vi forvente at se bycyklen i løbet af efteråret.

  På generalforsamlingen blev bestyrelsen genvalgt. Du kan se bestyrelsen, beretningen for 2012 samt referatet fra generalforsamlingen her

 • Af Jette Gotsche, 04. april 2013

  Onsdag den 3. april var i år den store aktivitetsdag for Vi cykler til arbejde-kampagnen, hvor mange afdelinger uddelte morgenbrød, frugt eller andet til cyklisterne for at gøre opmærksom på kampagnen. Også på Frederiksberg var vi på gaden.

  Sammen med Frederiksberg Kommune uddelte vi reflekser - slapwraps - og information om Vi cykler til arbejde-kampagnen og Store Cykeldag.

  Fra kl. 7.30 til kl. 9 afleverede vi 800 stk. informationsmateriale til cyklister på Den Grønne Sti ved Frederiksberg Centret. Vi håber selvfølgelig, at mange af dem vil deltage i Vi cykler til arbejde-kampagnen fra 1. - 31. maj og Store Cykeldag på Frederiksberg Runddel den 9. juni.

   

   

 • Af Jette Gotsche, 18. februar 2013

  Debatmøde og generalforsamling

  Frederiksberg afdeling inviterer til debatmøde og genralforsamling søndag den 17. marts 2013 kl. 11 - 13 i medborgerhuset, Danasvej 30 B, Frederiksberg C.

  Ingen cykelby uden bycykler, og nu kommer der også bycykler til Frederiksberg. Bycykelprojektet er et samarbejde mellem DSB, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune, og vi har inviteret projektleder Mette Hoé fra Vej- og Parkafdelingen i Frederiksberg Kommune til at komme og fortælle om projektet.

  Frederiksberg Kommune har bevilget 13 mio. kr. til bycyklen/pendlercyklen fra 2013 og otte år frem. Firmaet bag bycyklen, GoBike, har sammen parterne i projektet udvilklet en bycykel, og det er forventningen, at de første cykler er på gaden efter sommerferien i år.

  Projketet er blev lidt forsinket af, at Københavns Kommune har skiftet mening et par gange undervejs i projektet, men nu er de vist med igen.

  Bycyklen vil være et godt supplement til den kollektive trafik på Frederiksberg.

  Kom og få svar på dine spørgsmål om bycyklen.

   

  Derefter er der ordinær generalforsamling.

  Vel mødt den 17. marts

  Jette Gotsche

   

   

 • Af Jette Gotsche, 03. november 2012

  I weekenden 26. - 28. oktober 2012 var Frederiksberg Gymnasium ramme om Cyklistforbundets landsmøde med 150 tilmeldte.

  Deltagerne kunne se eksempler på uoverskuelig cykelparkering ved Frederiksberg Centret, udfordringer i forbindelse med Metro-byggeriet for cyklister, der benytter Den grønne Sti / cykelsuperstien, der går lige forbi Frederiksberg Gymnasium.

  Landsmødedeltagerne blev også budt på en tur på Storm-P-museet og en guided tur med Peter Olesen, som fremviste og fortalte om interessante steder både på Frederiksberg og i København.

   

 • Af Jette Gotsche, 21. oktober 2012

  I weekenden den 26. - 28. oktober holdes landsmøde på Frederiksberg. Der er ca. 140 tilmeldte, aktive eller ansatte i Cyklistforbundet.

  Frederiksberg afdeling har gjort hvad vi kunne for at vi alle får en interessant og hyggelig weekend sammen.

  Velkommen.

 • Af Jette Gotsche, 10. maj 2012

  Store Cykeldag 10. juni

  Store Cykeldag på Frederiksberg starter på Frederikbserg Runddel kl. 10. Cykelturen planlægger du - næsten - selv. Det er nemlig et cykelorienteringsløb, som bringer dig rundt til forskellige poster, der er placeret på nogle spændende og måske ukendte steder på Frederiksberg. Og turen slutter igen på Fredereriksberg Runddel. Undervejs er der indlagt en konkurrence for børn og barnelig sjæle. Der er lidt at spise og drikke til alle deltagerne, og der trækkes lod om præmier blandt de rigtige besvarelser.

  Der er fest for alle på Frederiksberg Runddel, uanset om man deltager i cykelorienteringsløbet eller ej. Vi har inviteret den cyklende kaffemand og ismand, og du kan få pimpet din cykel op, mens du nyder gratis kaffe eller is. Kig på Væggen eller prøv en ladcykel.

  Samtidig kan du nemlig prøvekøre forskellige former for ladcykler. De fleste af os transporterer os selv og dagens indkøb på cyklen, og en stor del transporterer også deres børn. Men det er stadig de færreste af os, der bruger cyklen som decideret transportmiddel. Kom og se, hvad ladcyklen kan bruges til - også i andre lande. I områder, hvor den daglige transport foregår til fods, vil en cykel betyde en meget større aktionsradius, og en ladcykel vil gøre en stor forskel for en familie, hvis de kan hente større mængder vand på en gang.

  Store Cykeldag er arrangeret i et samarbejde mellem Frederiksberg Kommune og Cyklistforbundet.

  Tilmeld dig cykelorienteringsløbet senest torsdag den 7. juni.

   

   

 • Af Jette Gotsche, 23. april 2012

  Frederiksberg afdeling var med da Cykelsuperstien fra Albertslund til København blev indviet den 14. april. Over 200 cyklister var med på cykelturen fra Albertslund station til Københavns Rådhus, hvor der var reception. Selve indvielsen foregik ved Damhussøen hvor repræsentanter fra de involverede kommuner og Regionhovedstaden malede den sidste del af den orangestribe, der følger Cykelsuperstien.

  Se klip fra aftenens udsendelse i TV Lorry

  Cypercykelsti - TV Lorry

 • Af Jette Gotsche, 22. marts 2012

  Generalforsamling 2012

  Cyklistforbundet på Frederiksberg holdt generalforsamling den 21. marts 2012 i ZOOs auditorium.

  Ole Hertel, forsker ved Institut for Miljøvidenskab, fortalte om sine forskningsresultater inden for luftforurering i storbyer og den helbredsmæssige effekt af forureningen.

  Referatet ligger under menupunktet Afdelingen.

   

   

 • Af ,
 • Af ,
 • Af ,