Gentofte

Munketorvet

Dansk Cyklist Forbund i Gentofte arbejder for bedre forhold for cyklister i Gentofte Kommune. Vi deltager i social gadekunst på Jægersborg Allé.

Afdelingen siger

 • Af Roger Christensen, 28. oktober 2014

  Ny sti mellem Garderhøj Fort og Ermelundsstien

  Sti mellem Garderhøj Fort og Ermelundsstien

  Nu er det muligt at komme på cykel mellem Garderhøj Fort og Ermelundsstien. Stien ligger meget flot ned over en lavning med en bro over og langs skovbrynet. Man kan f.eks. benytte den hvis man skal videre mod nord til Ermelundsvej/Klampenborgvej/Fortunen.

  Se den på et kort:

  Vis større kort
 • Af Roger Christenen, 21. september 2014

  Social gadekunst på Jægersborg Allé i Gentofte

  Social gadekunst

  13 kunstnere, 13 foreninger og 13 forretninger på Jægersborg Allé er gået sammen om at fortælle historien om mennesker, der frivilligt engagerer sig i lokalsamfundet og gør en forskel gennem en social forening.

  Cyklistforbundet i Gentofte er én af de 13 foreninger. Den lokale kunstner Tina Hee, har lavet maleriet "Johannes og de fire årstider". En kopi af "vores" kunstværk er udstillet i Nykredit på Jægersborg Allé 36.

  Projektet synliggør de lokale foreninger og skaber kontakt til potentielle medlemmer, brugere og frivillige. Foreningerne er matchet med lokale kunstnere og forretninger. Dette samarbejde har udmøntet sig i et kunstværk, som illustrerer kunstnerens opfattelse af foreningen og dens virke.

  Fra fredag den 19. september til fredag den 26. september kan udstillingen “Social gadekunst” ses på Jægersborg Allé. En kopi af kunstværkerne udstilles i de lokale forretninger, mens de originale værker udstilles samlet i et Pop-Up Galleri på Jensløvsvej 1, 2920 Charlottelund.

  Lørdag den 27. september kl. 11.00 slutter ”Social gadekunst” med en auktion over kunstværkerne. Auktionen finder sted hos “Gallerie Knud Grothe”, Jægersborg Allé 11. Det indkomne beløb går til det frivillige foreningsliv i kommunen.
 • Af Roger Christensen, DCF Gentofte, 07. maj 2014

  Gentofte Kommune har fået lavet en kortlægning af skolebørns korteste vej til skole for dermed at finde ud af hvor man skal sikre skolevejen, så flest børn får gavn af det.

  Se den på dette link: mobilitet

  Læs de mange konkrete forslag til forbedringer for hver skole og læs de generelle forslag.

  Skriv gerne en kommentar til os om hvad du synes.

  Vi synes ikke om rumlestriber på cykelstien. De generer cyklister hele dagen.

 • Af Roger Christensen, 25. november 2013

  Gentofte Afdeling hilser undtagelse af højresvingende cyklister for signalregulering velkommen. Billedet viser krydset Gladsaxe Møllevej/rampe til Hillerød Motorvejen. Vi vil gerne have flere sådanne skilte.  

  Pressemeddelelse fra Transportministeriet:Højresving faktaark

 • Af Roger Christensen, 27. september 2013

  DCF Gentofte på Frivillig Fredag

 • Af Roger, 14. januar 2013

  Se referat fra vores møde med Gentofte Kommune Vej & Park 2013-01-14: ref møde 14 jan 2013

 • Af Roger Christensen, 28. oktober 2012

  I Gentofte er mere end 1% af borgerne medlemmer af DCF. Afdelingen blev præmieret på årets landsmøde for den højeste organisationsprocent. Se billede i galleriet.