København

Cykelparkeringsområde ved den nye Nørreport Station - januar 2015

Cyklistforbundets Københavnsafdeling arbejder for at forbedre vilkårene for dig, der cykler i Københavns Kommune. Her på siden finder du information om afdelingens arbejde og aktiviteter.

Afdelingen siger

 • Af Erik Hjulmand, 24. februar 2018

  Generalforsamling 2018

  Kom til generalforsamling i Københavnsafdelingen lørdag den 24. februar 2018 i Rømersgade 5-7 kl. 14-18.

  Arrangementet starter med et besøg af programleder på cykelområdet i Københavns Kommune, Marie Kåstrup. Kom og bliv klogere på, hvad kommunen afktuelt arbejder på at gennemføre på cykelområdet.  Efter en pause afvikler vi den vedtægtsbestemte dagsorden for afdelingen med beretning, valg og debat. Alle er velkomne til at deltage, men kun medlemmer kan stemme. Vel mødt!

 • Af Erik Hjulmand, 25. februar 2017
  Kom til generalforsamling i Cyklistforbundets Københavnsafdeling lørdag den 25. februar fra kl. 14-18. Det foregår i forbundets lokaler i Rømersgade 5-7.  Arrangementet indledes med oplæg fra projektleder Jos van Vlerken fra Københavns Kommune, der fortæller om brug af ITS (Intelligent Trafikledelse) i byens trafik. Efter en kaffe & kage-pause fortsætter vi med den vedtægtsbestemte dagsorden, hvor vi bl.a. drøfter det forgangne år i afdelingen; ser frem mod det kommende år, og endelig skal der vælges en ny bestyrelse for afdelingen. Alle er velkomne til begge dele, men kun medlemmer kan afgive stemme.


 • Af Erik Hjulmand, 12. august 2016

  Trafiklegedag 27. august 2016

  I år er det 20. gang, Cyklistforbundets Københavnsafdeling afholder Trafiklegedag i Fælledparken. Arrangementet finder også i år sted på Trafiklegepladsen i Fælledparken med indgang fra Gunnar Nu Hansens Plads/Østerbrogade. Det foregår lørdag den 27. august i tidsrummet klokken 13-16, og børn i alderen 5-12 år er velkomne. De skal blot have egen cykel med. Vel mødt!
 • Af Erik Hjulmand, 06. februar 2016

   

  Debatmøde med trafikborgmesteren

  Københavnsafdelingen inviterer alle - medlemmer som ikke-medlemmer - til debatmøde med Teknik- & Miljøborgmester Morten Kabell onsdag den 6. april kl. 19 - 21.30. Det foregår i VerdensKulturCenteret på Nørrebro. Adresse: Nørre Allé 7. Kom og stil det spørgsmål om cykletrafik i København, som du brænder efter at stille borgmesteren!

 • Af Erik Hjulmand, 02. februar 2016

  Generalforsamling 2016

  Københavnsafdelingen indbyder til generalforsamling lørdag den 27. februar kl. 14-18. Arrangementet starter med oplæg og debat om supercykelstierne i Hovedstadsområdet.

  Læs mere her

 • Af Erik Hjulmand, 01. september 2015

  Referat af generalforsamling 2015

  Bedre sent end aldrig er referatet fra afdelingens generalforsamling 2015 nu offentligt tilgængelig. Se referatet her. Der var genvalg til afdelingens bestyrelse.

   

 • Af Erik Hjulmand, 21. februar 2015

  Generalforsamling 2015

  Københavnsafdelingen indbyder til debat og Generalforsamling 2015 lørdag den 28. februar fra kl. 14-18 i Cyklistforbundets lokaler Rømersgade 5-7. Læs nærmere under aktiviteter

 • Af Erik Hjulmand, 10. august 2014

  Trafiklegedag 30. august 2014

  Lørdag den 30. august indbyder Cyklistforbundets Københavnsafdeling alle børn i alderen 5-12 år til Trafiklegedag på Trafiklegepladsen i Fælledparken kl. 13–16.  Læs mere her

 • Af Erik Hjulmand, 10. juni 2014

  Referat fra generalforsamlingen 2014

  Det blev en varm eftermiddag i Cyklistforbundets lokaler i Rømersgade, da Københavnsafdelingens generalforsamling blev afviklet i den ellers kolde februar måned. Næsten et halvt hundrede mødte op; mange nysgerrige efter at høre, hvad eftermiddagens oplægsholder, Andreas Røhl fra Københavns Kommune, havde at sige. Via nedenstående link kan du finde såvel et resumé af Andreas' oplæg samt den efterfølgende debat som af selve generalforsamlingen.

  Der var genvalg til bestyrelsen for Erik Hjulmand, Flemming Møller og Hans Erik Rasmussen, mens der var nyvalg til Anders Kristensen.

  Læs mere her

   

 • Af Erik Hjulmand, 12. februar 2014

  Generalforsamling 2014 

  Københavnsafdelingen indbyder til debat og Generalforsamling 2014 lørdag den 22. februar fra kl. 14-18 i Cyklistforbundets lokaler Rømersgade 5-7. Læs nærmere under aktiviteter

   

 • Af Erik Hjulmand, 26. august 2013

  Københavnsafdelingen inviterer til Trafiklegedag

  Lørdag den 31. august indbyder Cyklistforbundets Københavnsafdeling alle børn i alderen 5 - 12 år til Trafiklegedag i Fælledparken. Læs mere her
 • Af Erik Hjulmand, 12. marts 2013

  Broerne over Havnen forsinket

  Københavns Kommune meddeler i en pressemeddelelse, at arbejdet med at bygge broerne fra Nyhavn til Holmen er forsinket, således at de ikke kan stå færdige her til foråret, men først kan tages i brug til efteråret. Ærgerligt at vi ikke får mulighed for at se havnen fra en ny vinkel til sommer, men vi venter gerne på noget godt, for de københavnske cyklister ser virkelig frem til denne nye måde at krydse havneløbet på. Broerne vil give rejsetidsbesparelser for mange; de vil medvirke til at gøre det mere sikkert at cykle rundt i byen, og endelig vil de i sig selv give en helt anderledes cykeloplevelse end turen gennem Torvegade og op over Knippelsbro. Vi glæder os til at de færdige!

 • Af Erik Hjulmand, 11. marts 2013

  Generalforsamling 2013

  Sidste lørdag i februar holdt Københavnsafdelingen sin årlige generalforsamling. Det er mindst 25 år siden, der sidst var så mange deltagere (knap 40 da vi var flest), hvilket givetvis skyldtes tilstedeværelsen af Cyklistforbundets repræsentant i Trængselskommisionen, Trine Juncher Jørgensen, der som indledning til generalforsamlingen fortalte om arbejdet i kommisionen og om, hvad der videre skal ske.

  Trines oplæg og den efterfølgende debat blev ikke refereret, men interesserede kan finde relevante dokumenter om Trængselskommisionen via forsiden på Cyklistforbundets hjemmeside. Derimod er selve generalforsamlingen behørigt refereret. Til afdelingens bestyrelse var der genvalg til Erik Hjulmand, Flemming Møller og Hans Erik Rasmussen og nyvalg til Alice Vilstrup. På et efterfølgende, konstituerende bestyrelsesmøde var der ligeledes genvalg til Erik som formand, Flemming som næstformand og Hans Erik som kasserer. 

  Se referatet fra generalforsamlingen (pdf)

 • Af Erik Hjulmand, 13. februar 2013

  Det lokale medlemsblad

  Nu kan du finde pdf-filer med det lokale medlemsblad "Cyklister i Hovedstaden" her på Københavnsafdelingens hjemmeside.

  Se medlemsbladene

 • Af Erik Hjulmand, 28. november 2012

  Nej til havnetunnel

  Mange forsøger at overbevise de københavnske cyklister om, at en havnetunnel vil være til vores fordel. Men Cyklistforbundets Københavnsafdeling siger nej tak til en sådan gave.

  Læs hvorfor vi siger nej

 • Af Erik Hjulmand, 27. november 2012

  Nyt medlemsblad på gaden

  Cyklistforbundets medlemmer i København og på Frederiksberg modtager i disse dage det nye nummer af medlemsbladet "Cyklister i Hovedstaden". Læs bl.a. om havnetunnel, cykelpakke VI og de nye cykelstier på H.C. Ørsteds Vej.

   

 • Af ,