Skanderborg

Afdelingen vil arbejde for at det er trygt sikkert at cykle i hele Skanderborg Kommune, og at cyklen det foretrukne transportmiddel for endnu flere.

Afdelingen siger

 • Af Bestyrelsen, 17. februar 2019

  Generalforsamling 2019

  Generalforsamling 2019 afholdes i kulturhuset Skanderborg  torsdag den 14. marts kl. 19.30

  Før generalforsamlingen vil Karen-Marie Dixen fra Visit Skanderborg fortælle om cykelturisme og turforslag i Skanderborg Kommune.

  Kom og vær med til at præge afdelingens arbejde.

  Afdelingen er vært ved en kop kaffe/the samt småkage

  Se mere i nyhedsbrev af 30.01.19

 • Af Afdelingsredaktøren, 16. april 2018
  Så er det igen blevet forår og vejret ser rigtig godt ud for den nærmeste fremtid. Der er længe lyst om aftenen og vi skal igen på cyklen og ud på vores hyggelige ture i den smukke natur omkring Skanderborg. Turene foregår i et stille tempo, så alle, der kan li’ at cykle, kan være med, uanset om man er barn, senior eller midt i mellem. Aftenturene er på ca. 25-30 km og heldagsturene er på ca. 50 km. Det er heller ikke nødvendig med den store udstyrspakke til cyklen, men vi synes dog, det er fornuftig at bruge cykelhjelm og forventer at alle lever op til dette.

  I foråret bliver der 4 aftenture og en heldags søndagstur. Efter sommerferien er der 2 aftenture og 2 heldags ture. Bemærk før sommerferien kører vi aftenturene om mandagen og efter sommerferien om onsdagen. 

  De fleste af aftenturene starter fra Mindet Skanderborg. Dog starter vi den 28. maj fra Fårbjerg, den 11. juni fra Vædebro og 22. august fra Ry Station. Heldagsturene starter fra Mindet kl. 9.00.

  På turene vil der være indlagt pauser, hvor der vil være mulighed for at nyde de forfriskninger, man selv har medbragt.  

  Se mere om de enkelte ture under Aktiviteter eller under Cykelture 2018.

  Kom og vær med og få en dejlig oplevelse sammen.

 • Af Bestyrelsen, 09. marts 2018
  GENERALFORSAMLING

  Cyklistforbundet Skanderborg afdeling afholder generalforsamling i Kulturhuset Skanderborg mandag den 12. marts kl. 19:30 i mødelokalet 1. sal

  Alle er velkomne 

  Der er plads til flere i bestyrelsen. Frygt ikke - mødeomfanget er beskedent med ca. 4 møder årligt.

  Sidste år dukkede der dejlige nye ansigter op til generalforsamlingen og flere har gennem året bidraget i både tur og tur- og trafikudvalget med nye tiltag, ideer og vinkler at arbejde med cykelsagen på.

  Mød op og vær med.

   Afdelingen er vært ved en kop kaffe/the samt småkage. 

 • Af Lokalafdelingen, 16. oktober 2017

  Cyklistvalgmøde

  Lokalafdelingen afholde den 24. oktober kl. 19:30 cyklistvalgmøde på Fælleden, Fælled 1, Skanderborg.

  Kom og deltag i debatten om cykelforhold i Skanderborg Kommune.

  Mød politikere der opstiller til byrådsvalget den 21. november 2017

 • Af Lokalafdelingen, 20. september 2017

  Foredrag i Kulturhuset Skanderborg den 12. oktober kl. 19:30

  I selskab med nogle af den jyske vestkysts kendte forfattere, blandt andre Jens Rosendal, Hans Adolph Brorson, Kaj Munk, K. L. Aastrup og Thøger Larsen, begiver vi os på en cykeltur langs den jyske vestkyst.

  Med udgangspunkt i Nationalpark Vadehavet, cykler vi ad den nationale cykelrute, der går fra Rudbøl til Skagen. I ord, billeder og sang ser vi naturens og kulturens mangfoldighed og oplever det unikke kystlandskab med marsk, klitter, klitplantager og byer, der bærer præg af havets og sandstormenes ødelæggende kræfter.

  Mette Nørup er 65 år og organist ved Jerne Kirke i Esbjerg. Poul Nørup er 67 år og gået på pension efter mange år som lærer på Blåbjerggårdskolen i Esbjerg. Mette og Poul Nørup har gennem en årrække holdt foredrag om blandt andet deres oplevelser på cyklen.

  Foredraget er gratis og alle er velkommen.

  Se mere på Skanderborg Kulturhus

 • Af Afdelings redaktøren, 25. april 2017

  Så siger kalenderen det er forår, selvom vejret i skrivende stund ikke lige just er særlig forårsstemt. Alligevel er de lyseaftener her og vi skal igen på cyklen og ud på vores hyggelige ture i den smukke natur omkring Skanderborg. Turene foregår i et stille tempo, så alle, der kan li’ at cykle, kan være med, uanset om man er barn, senior eller midt i mellem. Aftenturene er på ca. 25 km og heldagsturene er på ca. 50 km. Det er heller ikke nødvendig med den store udstyrspakke til cyklen, men vi synes dog, det er fornuftig at bruge cykelhjelm og forventer at alle lever op til dette.

  I foråret bliver der 5 aftenture og en heldags søndagstur. Efter sommerferien er der 2 aftenture og 2 heldags ture. Bemærk før sommerferien kører vi aftenturene om onsdagen og efter sommerferien om tirsdagen. 

  De fleste af aftenturene starter fra Mindet. Dog har vi i år lavet en tur, hvor vi starter fra Ry Station. Heldagsturene starter fra Mindet kl. 9.00.

  På turene vil der være indlagt pauser, hvor der vil være mulighed for at nyde de forfriskninger, man selv har medbragt.  

  Se mere om de enkelte ture under Aktiviteter eller under Cykelture 2017.

  Kom og vær med og få en dejlig oplevelse sammen.

 • Af Lokal afdelingen, 03. februar 2017
  GENERALFORSAMLING MED INDLÆG FRA TOPAS TRAVEL 

  Cyklistforbundet Skanderborg afdeling afholder generalforsamling i Kulturhuset Skanderborg tirsdag den 28. februar kl. 19:30 i mødelokalet 1. sal

  Alle er velkomne 
  Afdelingen er vært ved en kop kaffe/the samt småkage. 
   
  Generalforsamlingen starter med et spændende indlæg fra Topas Travel om deres cykelrejser i Europa. Kom og hør Mie Riis berette om og vise billeder fra nogle af deres ture. Der vil desuden være tid til at stille spørgsmål til Mie om Topas’s rejser.
 • Af Lokalafdelingen, 19. maj 2016

  Skanderborg Byråd har den 30. marts 2016, godkendt udkast til Trafikpolitik, samt besluttet at sende forslaget i offentlig høring.

  Trafikpolitikken består af en vision samt 5 strategispor:

  Fremkommelighed

  Cyklister og bløde trafikanter

  Mobilitet

  Trafiksikkerhed

  Borgerinddragelse

  Udkastet kan ses på https://www.skanderborg.dk/Borger/Vej-og-Trafik/Trafik/Planer-og-politikker/Trafikpolitik.aspx

  Lokalafdelingen behandler forslaget på et bestyrelsesmøde den 8. juni 2016.

  Kommentarer og indsigelse kan sendes til formanden på hansbm58@gmail.com senest den 7. juni eller til kommunen på vejogtrafik@skanderborg.dk

   

 • Af Afdelings redaktøren, 22. april 2016

  Så foråret og de lyse aftener ved at være der og vi skal igen på cyklen og ud på vores hyggelige ture i den smukke natur omkring Skanderborg. Turene foregår i et stille tempo, så alle, der kan li’ at cykle, kan være med, uanset om man er barn, senior eller midt i mellem. Aftenturene er på ca. 25 km og heldagsturene er på ca. 50 km. Det er heller ikke nødvendig med den store udstyrspakke til cyklen, men vi synes dog, det er fornuftig at bruge cykelhjelm og forventer at alle lever op til dette.

  I foråret bliver der 4 aftenture og en heldags søndagstur. Efter sommerferien er der 2 aftenture og 2 heldags ture.

  De fleste af aftenturene starter fra Mindet mandag kl. 19.00. Dog har vi i år lavet en tur, hvor vi starter fra Ry og en tur, hvor vi starter med et besøg hos Fri Cykler i Skanderborg. Fri Cykler vil så præsenterer deres nye cykler for os og vise os hvordan vi lave småreparationer og vedligeholder cyklerne. Heldagsturene starter fra Mindet kl. 9.00.

  På turene vil der være indlagt pauser, hvor der vil være mulighed for at nyde de forfriskninger, man selv har medbragt.  

  Se mere om de enkelte ture under Aktiviteter

 • Af Bestyrelsen, 13. november 2014

  Afdelingen blev etableret i forbindelse med et offentligt debatmøde om cyklisme i Skanderborg i Kulturhuset. Her fortalte formand for Plan- og Miljøudvalget, Claus Leick, og direktør for Cyklistforbundet Klaus Bondam  om deres visioner og debatterede med de fremmødte deltagere om, hvordan Skanderborg kan blive en endnu bedre kommune at cykle i.

  Udvalgsformanden fortalte, at kommunen ser frem til at få en stærk sparringspartner på cykelområdet i den nye lokalafdeling, og han inviterede afdelingen til at give sparring på en række konkrete lokale projekter.

  Den nyvalgte bestyrelse består af Hans B. Mortensen (formand), Hans Jørgen Bitsch, Nils Hein, Svend Erik Larsen, Morten Nielsen og Kaj Sørensen. Bestyrelsen holder sit første møde d. 17. november. Herefter vil du kunne finde mere info om afdelingen samt slides og referat fra debatmøde og generalforsamling på denne side. Indtil da er du velkommen til at kontakte formanden, hvis du har spørgsmål eller ideer.