Book Cykellegekorpset

Vuggestuer, børnehaver, skoler og andre interesserede kan booke Cyklistforbundets Cykellegekorps til aktiviteter, event og endagskurser i cykelleg - sjov cykeltræning for børn. Cykellegskonceptet er udviklet af Cyklistforbundet i samarbejde med erfarne bevægelsespædagoger.

Et barn, der er optaget af at holde fødder på pedalerne og holde sin balance, er ikke klar til at blive sluppet ud i trafikken. For her skal man kunne koncentrere sig om, hvad der sker omkring en,

Men kan man først fange sæbebobler og lave ringridning på cyklen, har man overskud til at holde øje med de andre trafikanter. Og så er man godt på vej til at blive en cykel- og siden trafiksikker cyklist.

Med Cyklistforbundets koncept 'cykelleg' træner børn til at blive cykelsikre og kunne holde balancen, foretage hårde opbremsninger og skarpe sving, bedømme afstand og fart og få god rum- og retningssans - mens de leger og har det sjovt.

Arrangementer og events

Cyklistforbundets Cykellegekorps kan bookes til byfester, skolers motionsdag eller andre arrangementer og events, hvor kommuner, boligforeninger, ngo'er eller andre interesserede ønsker at skabe et sjovt børnearrangement, der samtidig sætter fokus på børn, cykling, sikkerhed og sundhed.

Cykellegekorpset består af erfarne og engagerede bevægelsespædagoger.Typisk kommer Cykellegekorpset ud i et par timer, og de kan have 15-20 børn med i legen ad gangen.

Kompetenceudvikling af pædagoger og lærere

Cykellegekorpset kan bookes til éndagskurser i cykelleg, hvor fagpersoner som for eksempel pædagoger i vuggestuer, børnehaver og SFO'er samt lærere i indskolingen og på mellemtrinet klædes på til at bruge cykelleg i egne institutioner og skoler.

Kurset er en blanding af teori og praktiske cykellegeaktiviteter, og deltagerne får både mulighed for at prøve legen på egen krop og for at se Cykellegekorpset i aktion med en børnegruppe.

Læs mere og book Cykellegekorpset