vcta-troels

Bilister cykler da til arbejde

Aarhus Kommune har forvandlet seks inkarnerede bilister til glade cyklister. En af dem er Troels Laursen, som er på forsiden af årets VCTA-plakat.

Det lyder måske som en Aarhus-historie, at aarhusianske bilister hellere vil cykle til arbejde. Men historien er helt sand – seks inkarnerede bilister deltog sidste år i et eksperiment, der skulle måle sundhedsgevinsten ved at skifte bil ud med cykel, og efter seks måneder i cykelsadlen var de næsten ikke til at skubbe af cyklerne igen.

Troels Laursen er en af de nye cyklister: ”Det er ikke længere et projekt for mig at cykle på arbejde - det er bare blevet min transportform. Det tager lidt længere tid, men til gengæld har jeg meget mere energi når jeg kommer på arbejde.” fortæller han.

Aarhus Kommune stod bag projektet, hvor seks frivillige deltagerere forpligtede sig til at cykle til arbejde minimum tre dage om ugen. De blev sundhedstestet og udstyret med cykel, regntøj og gps, og på en grå og regnfuld forårsdag i 2011 blev eksperimentet skudt i gang.

Det endte som en bragende succes seks måneder senere – deltagerne havde cyklet langt mere end de havde lovet, og alle kom ud med bedre kondital, lavere fedtprocent og BMI og med bælter, der kunne spændes flere huller ind.

Du og dine kolleger kan også begynde at cykle til arbejde

Tilmeld dig og dine kolleger ”Vi cykler til arbejde”-kampagnen

Emneord: Kampagner