270

Cykelparkeringshåndbogen

Cyklistforbundet har gennemført et udredningsarbejde om, hvordan man løser cykelparkeringsproblemet. Budskabet lyder, at problemet kan løses. Det kræver kun tre ting: opmærksomhed, arealer og penge.

Af Erik Bølling-Ladegaard, Cyklistforbundet

Cykelparkering er underprioriteret og underdimensioneret

Mange cykler. Men de færreste gør sig tanker om, hvor cyklerne skal parkeres, når de ikke er i brug. En del af problemet ligger i, at cykelparkering ikke har haft den nødvendige bevågenhed i byarealernes forvaltning og anvendelse. 

Dertil kommer, at der ikke findes klare retningslinjer for, hvordan en god cykelparkering bør indrettes. Det svækker beslutningsprocesserne, og kvaliteten af de løsninger, der realiseres, er meget begrænset.

Cykelparkeringshåndbogen bidrager med vejledning og anbefalinger

Når man fx som planlægger i en kommune eller ansat i en virksomhed skal lave cykelparkering er Cykelparkeringshåndbogen et godt værktøj, der er brugbart til at finde ud af, hvilke væsentlige aspekter, der skal tages højde for for at kunne tilvejebringe en god cykelparkering. 

Cykelparkeringshåndbogen er fra 2007, men anvendes sammen med Idekatalog for cykeltrafik stadig som brugbar guide til god cykelparkering. 

Dét kan du gøre