Shutterstock

Regntøj er ikke altid behageligt - og ikke altid vandtæt. Vi hjælper dig med at vælge rigtigt.

694

Vælg det rigtige cykelregntøj

Her er, hvad du skal kigge efter, når du shopper regntøj til at cykle i.

Af Rikke Ravn Faber

Regnsæt

Vandtæthed 

Regntøjs vandtæthed måles i vandsøjletryk og angives i mm. Jo højere en søjle, regntøjet kan bære, jo mere vandtæt er det. Til almindelig cykelbrug skal du gå efter et sæt med mindst 400 mm. 

Åndbarhed

Tag angivelserne af regntøjs åndbarhed med et stort gran salt. Vælg i stedet et regnsæt med god ventilation. Fx en jakke, der kan lynes op under ærmerne og bukser med dækkede ventilationslynlåse.

Vandtætte lynlåse

Lynlåse er et svagt punkt. Særligt udsat er lynlåsen foran på jakken. Gå efter vandtætte lynlåse eller et sæt, hvor stormflapper dækker lynlåsene. 

Tætte, tapede sømme 

Vand siver oftest ind gennem sømmene. Tjek udvendigt, at sømmene er jævne og uden løse tråde. Tjek indvendigt, at alle sømme er tapede.

Reflekser

Regntøj er ofte sort, og sorte cyklister er svære at se i trafikken. Vælg et sæt med reflekser og gerne farver. 

Regnjakke

God bredde og længde over ryggen

Tjek at jakken ikke strammer over ryg og skuldre. Prøv den og sid let foroverbøjet med armene strakt frem - som på cyklen. Jakken må gerne være længere bagtil end fortil, så den ikke stumper, når du læner dig frem. 

Ekstra ærmelængde

Stræk armene frem, som når du holder på styret. Tjek at ærmerne ikke stumper.  

Justerbar halsåbning

Tjek om kraven kan snøres ind eller lukkes tæt, så du undgår en våd plet på brystet.

Justerbar hætte

Langt fra alle hætter er cykelegnede. Vælg en, der kan snøres ind, så den sidder tæt om hovedet og ikke tager udsynet, når du ser dig tilbage. 

Regnbukser

God rummelighed

Regnbukser skal hurtigt trækkes ud over andre bukser, så der skal være god plads i linningen. De skal være rummelige i bag og ben, så de er til at bevæge sig i. Tjek det ved at lidt knæløftninger med bukserne på. 

Ekstra benlængde

Sæt dig ned med bøjede ben, når du prøver bukser til cykling. Tjek at de ikke stumper. 

Lynlås i benene

Du gider ikke stå på gaden uden sko og tage bukser på. Vælg bukser, der kan lynes op i benene og trækkes ud over skoene. 

Velcrolukning

Brede bukseben er godt, når bukserne skal på. Men de flaprer i vinden og kan ryge ind i kæden. Vælg bukser, der kan spændes ind med velcro i benene. 


Et guldkorn fra medlemsmagasinet CYKLISTER


Emneord: Udstyr, Vejr