336

3 tørre tricks - og ét vådt!

Om vinteren drømmer vi om varmen - men om sommeren bliver det hurtigt for meget. Cyklistforbundet giver tre tørre tricks (og ét vådt) til den svedige cyklist.

Af Lotte Malene Ruby
26. maj 2014

1. Strategisk kørsel

Du cykler – fx til arbejde, men når du når frem, driver du af sved. Det er bogstavelig talt klamt for både dig selv og omverdenen. En løsning kan være nedkøling fremfor slutspurt. Kør den sidste del af turen i et roligt tempo, så får den en mindre fugtig afslutning.

2. Forberedelse

For nogle skal der dog mere til for at holde stanken stangen. Deo og en frisk T-shirt i tasken er nok for de mellemsvedige – andre har brug for en mere omfattende strategi. Fx at medbringe en solid forsyning friske skjorter eller andet passende skiftetøj en gang om ugen.

3. Klædt som får

Din umiddelbare reaktion er sandsynligvis nej – men prøv det alligevel. Hvis du sveder meget, er uld nemlig din ven i nøden. Et helt tyndt lag uld inderst inde hjælper dig med at holde den rette temperatur – og så trives stinkende svedbaciller rigtig dårligt i uld,

4. Kold afvaskning

Den ultimative løsning for våde og stinkende cyklister er naturligvis et bad. Mange virksomheder har i dag badefaciliteter – og dem, som ikke har, bør få det i en fart. Som en hjælpende hånd og en hyldest til deres skønneste, sundeste og svedigste medarbejdere.