Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard

684

6 tips til nemmere vedligeholdelse af din cykel

Det behøver ikke at være kompliceret at vedligeholde sin cykel. Her er 6 tips til, hvordan du gør vedligeholdelsen nemmere.

Tip 1: Cykelsmeden er din ven

Har du ikke tålmodighed, tid eller lyst til at se din cykel efter i sømmene, så lad cykelsmeden gøre det. 

Tip 2: Brug olie på flaske

Køb olie på flaske i stedet for på spray. Det holder meget længere, er mere miljøvenligt og samtidig slipper man for at få overskydende olie på tøjet eller på fælgen, hvilket nedsætter bremseevnen betydeligt.

Tip 3: Hold snavset på afstand med latexhandsker

Køb en kasse med latexhandsker på apoteket. Med to par handsker på hver hånd slipper du for beskidte fingre, når du skal pille ved kæde, lejer og skruer. Latexhandsker sidder tæt ind til fingrene og koster kun et par kroner stykket.

Tip 4: Tør vandet væk

Olie flyder oven på vand. Husk derfor altid at tørre vandet af, før du giver din cykel olie.

Tip 5: Pas på skruerne

Hver gang du vil stramme en skrue på cyklen, så lav det til en huskeregel altid at løsne skruen, før du begynder at stramme den. Så kommer du aldrig til at ødelægge gevindet eller dit værktøj ved at stramme for meget.

Tip 6: Brug hårspray til håndtagene

Er gummihåndtagene på styret løse, så tag dem af og rens dem. Sprøjt derefter lidt hårspray ind i dem. Det får dem til at sidde ekstra godt fast på styret.

Dét kan du gøre

  • Hav altid en lille flaske kædeolie i lommen: Så kan du overraske dine medcyklister med en hurtig smøring, når I holder sammen for rødt.

Tips til klargøring og vedligehold