FERIE: Cykelturistugen 2016 i Herning

Vi har ikke været konge-, middelalder-, regerings- eller havneby, men vi er Herning: Hedens hovedstad med grene tilbage til uldjyder og "guldgravere".
Det er der meget at fortælle om, se på, føle på og cykle ud at undersøge. Herning er en ny by i stadig udvikling.

20. november 2015

Velkommen til CTU i Herning 2016 

Få hundrede meter fra centrum af Herning by kan man lytte til mejsers og droslers sang mellem birkestammerne i Knudmosen, hvor duften af pors kildrer i næsen. Her er mosehuller med rørhøns, blishøns og gode muligheder for at se deres unger, hvis man kommer på den rigtige tid af året.  

Den hvide by ved Herning

En cykeltur til Birk – den hvide by ved Herning – giver mulighed for at opleve en fantastisk verden af smukke bygninger, kunstværker og landskaber. Birk by var oprindeligt kun en samling gårde. I dag er det et enestående, internationalt kendt område, hvor kunst, arkitektur, landskab, uddannelse og erhverv kombineres. 

Motorvejens dådyr

Med cyklen kan man også tage på safari. Ved Herning ligger Løvbakke dyrehave, hvor op imod 50 dådyr går frit omkring. Dyrene blev sat ud i efteråret 2013. Hovedparten af dyrene kom fra den dyrehave i Silkeborg der blev nedlagt i forbindelse med den nye motorvejsforbindelse mellem Silkeborg og Herning.  

Helt ude i skoven

Ved Skovsnogen kan hele familien tage cyklen ud på en ekspedition og fantasirejse. Oplev naturen på en helt ny og anderledes måde. Bliv udfordret på dine forestillinger om naturen og kunsten. Skovsnogen udfolder sig som en række oplevelsesrum, der bindes sammen af et stiforløb. Her er der mulighed for aktivitet såvel som fordybelse og eftertanke. 

Et barskt job

I de gamle brunkulslejer kan man køre rundt ad mærkede stier i menneskeskabt natur. Hullerne, hvor barske mænd engang gravede brunkul, er i dagsmukke vandhuller og søer med siv, vandplanter og dyreliv. De bunker af sand og ler, som blev hentet op fra hullerne, er blevet plantet til med fyrretræer, mens andre vækster har sået sig selv og bidrager til at skabe et spændende landskab, hvor mange forskellige slags dyr og fugle holder til.

 Læs meget mere om Herning på herningcykler.dk og visitherning.dk

 

Læs mere