Foto: Marie Hald

976

Vi Cykler Til Arbejde

Cyklen og den daglige cykeltur er nøglen til velvære, oplevelser og sundhed - og til renere miljø og mindre trængsel. Vi Cykler Til Arbejde skal inspirere flere til at cykle til og fra arbejde. Kampagnen kører hvert år i maj på arbejdspladser over hele landet.

Om kampagnen

VI CYKLER TIL ARBEJDE er Danmarks største motionskampagne med omkring 60.000 deltagere fra arbejdspladser i hele landet. Deltagerne dyster holdvis sammen med deres kolleger om at cykle mest muligt til arbejde i maj måned og få flest point til den afsluttende lodtrækning om lækre præmier. 

Den daglige cykeltur er for den enkelte kilde til velvære, overskud og gode oplevelser. Samfundsmæssigt set er cyklen nøglen til mere sundhed, renere miljø og mindre trængsel. VI CYKLER TIL ARBEJDE er kampagnen, som får flere til at cykle til og fra arbejde. 

Læs mere på kampagnens website vcta.dk

Sund fornuft at bakke op om cyklende medarbejdere

Kampagnen har kørt siden 1997, og den er i dag en fast tradition på tusindvis af danske arbejdspladser. Den er en anledning for virksomheder og medarbejdere til at sætte positivt fokus på at cykle til arbejde. 

Der er mange fordele og god økonomi i at bakke op om cyklende medarbejdere. Hverdagscykling er god motion, der øger arbejdsglæde og effektiviteten i virksomheden. 

Hver gang en medarbejder skifter passiv transport ud med cykling, kan det mærkes på bundlinjen. Beregninger viser, at det sparer fem sygedage pr. medarbejder om året.  

Derfor tilbyder kampagnen også virksomheder viden og inspiration til at bakke bedst muligt op om medarbejdernes hverdagscykling. 

Se kampagnefilmen 'Musvitten fra marketing' fra Vi Cykler Til Arbejde 2018:

Sådan kører kampagnen

Alle deltagere cykler på hold sammen med 4-16 kollegaer. Det gælder om at komme op på cyklen hver dag og cykle så mange dage som muligt i hele maj måned - ikke om at cykle hurtigst eller mest. 

En cykeldag er en dag, hvor deltagerene bruger cyklen i forbindelse med transporten til og/eller fra arbejde. Det tæller også at cykle til bus eller tog - eller blot cykle den ene vej.

Hver cykeldag giver et point i lodtrækningen om holdpræmier – jo flere dage deltagerne cykler, des større er sandsynligheden for at vinde.