Cykling fra land til by

CYKELKONFERENCE 2014 Det kræver en aktiv indsats for at sikre gode fysiske forhold, således at cyklen vælges som et alternativ til bilen.

Af Søren Schrøder, Esbjerg Kommune
Erfaringer fra cykelpuljeprojektet ”Sammenknytning af Esbjerg Kommunes Hovedbyer”
Cyklister i landområder har ofte store afstande mellem målene, og her er det en udfordring at sikre gode stianlæg og cykelruter med særlige cyklistvenlige indretninger, så cyklisterne i landområderne oplever, at der i praksis bliver tænkt og gjort noget for dem.

Esbjerg Byråd vedtog kort efter kommunesammenlægningen en ambitiøs stiplan med det sigte at opnå et sammenhængende stinet mellem Esbjerg, Bramming og Ribe samt herfra at skabe sammenhæng til 27 mindre bysamfund.

Med midler fra statens pulje til mere cykeltrafik har Esbjerg Kommune udført to cykelstistrækninger i landområder, således at der nu er et sammenhængende stinet mellem kommunens hovedbyer.

Sti strækningerne er blevet forsynet med en række fysiske tiltag som servicerer cyklisterne:

• Cykelrastepladser
• Orienteringstavler
• Drikkevandsposter
• Luftpumper
• Ledelys
• Forsøgsprojekt med fremme af lys på cykler
• Mødesteder for en cykelbusordning.

Tjæreborg- Et klima- & bæredygtighedsprojekt med ambitioner
I landsbyen Tjæreborg er der store forhåbninger til et nyt klima- & bæredygtighedsprojekt. Der samarbejdes med borgergrupper om en række projekter, som fremmer cykeltrafikken samt om planlægning af et sammenhængende stinet til rekreative mål. Der vil ligeledes blive udført forsøg med benyttelse af el-cykler m.v.

Ideer til artikler, videnblade eller andet modtages med glæde

Ligger du inde med viden eller erfaring, som andre professionelle, der arbejder med fremme af cykeltrafik kunne have gavn af? Eller har du ideer til andre artikler og videnblade, som du gerne vil læse på Cykelviden.dk? Så kontakt Trine Stig Mikkelsen eller Anette Jerup Jørgensen. Vi ser frem til at høre fra dig.