Foto: Mads Ehlers

Folkeskolen cykler – Cykelundervisning i Furesø Kommune

CYKELKONFERENCE 2014 ”Folkeskolen cykler” er et konkret bud på, hvordan undervisningen kan udvikles med cyklen som tema. Projektet integrerer cyklen i de almindelige fag og afsluttes med en projektuge, hvor der er tre temaer: Cykelbyg & Design, Cykel & Motion og Cykel & Kost. Projektet begejstrer både lærer og elever.

Af Lene Hartmann, Furesø Kommune

Undervisning der virker
Undervisningsprojektet er afprøvet på to skoler i Furesø Kommune. Eleverne oplevede en høj grad af læring og samarbejde i grupperne, de var kreative, engagerede og oplevede at kunne omsætte teori til praksis. Efter projektet cykler de mere, motionerer mere og spiser sundere. Lærerne oplevede samarbejde på tværs i lærertemaet og var positivt overraskede over elevernes gå-på mod.  

Kompendiet og værktøjskasserne
Der blev i projektforløbet udviklet et kompendium og klassesæt med værktøjskasser. Lærerne mente, at kompendiet er lige til at tage og undervise efter, og man kan vælge kun at bruge dele af det, da det generelt mere omfattende, end der er undervisningstid til. Værktøjskassernes indhold er tilpasset projektet. Kompendium, flyer, word-udgave af alle tekster til at arbejde i kan downloades fra www.bicycleinnovationlab.dk. Værktøjskasserne kan også lånes herfra. 


Ideer til artikler, videnblade eller andet modtages med glæde

Ligger du inde med viden eller erfaring, som andre professionelle, der arbejder med fremme af cykeltrafik kunne have gavn af? Eller har du ideer til andre artikler og videnblade, som du gerne vil læse på Cykelviden.dk? Så kontakt Trine Stig Mikkelsen eller Anette Jerup Jørgensen. Vi ser frem til at høre fra dig.