Foto: Cyklistforbundet

381

Cykelturisme i det små - kom godt i gang

CYKELKONFERENCE 2013 Gennem oplevelser, netværk og markedsføring har VisitVejle udviklet cykelturismen på Vejle-egnen.

Af Morten Damgaard Nielsen, VisitVejle

Turister vil have natur

Når udenlandske turister vælger Danmark som rejsemål, er den primære grund naturen. Så cykelturisme og andre ferieformer, der kan bringe turisterne ud i den danske natur, er oplagte indsatsområder for turismeorganisationerne.

Vi vil det ægte og særlige – sammen

VisitDanmark udtrykker tendenserne for fremtidens rejsebehov i tre begreber:

  • Specialisering – i form af skarpt profilerede tilbud og temarejser 
  • Udforskning – turisterne ønsker autentiske og særlige oplevelser, hvor de selv deltager og ikke bare kigger på 
  • ’Reconnect’ – ferie er tid til samvær og nærhed og til at dyrke passioner med ligesindede

VisitVejles tilgang til cykelturisme

På Vejle-egnen er den lokale turistorganisation, VisitVejle, godt i gang med at udvikle mulighederne for cykelturisme. Metoden indeholder 3 elementer:

  • Kobling af cykelturisme på stedets oplevelsesprofil – og på relevante overnatningsvirksomheder. Eksemplificeret ved: Vikinger i Jelling, Spa/wellness ved Vejle Fjord, Børnefamilier i LEGOLAND, relevante ruteforløb (Hærvejen, Bindeballestien og Østkystruten) og overnatningsvirksomheder som camping og vandrerhjem
  • Skabelse af netværk omkring cykelturisme – erhvervsvirksomheder, ildsjæle, foreninger mv. Eksemplificeret ved årligt netværksarrangement
  • Markedsføring af cykelturismen – en gulerod for virksomhederne til at være med – og til at medfinansiere. Oplevelsespakker. Eksemplificeret ved cykelfilm og lancering af ”Danmarks stejleste veje”.


Ideer til artikler, videnblade eller andet modtages med glæde

Ligger du inde med viden eller erfaring, som andre professionelle, der arbejder med fremme af cykeltrafik kunne have gavn af? Eller har du ideer til andre artikler og videnblade, som du gerne vil læse på Cykelviden.dk? Så kontakt Trine Stig Mikkelsen eller Anette Jerup Jørgensen. Vi ser frem til at høre fra dig.