Cykelsagen styrker arbejdet med verdensmålene

Danmark har med FN's 17 verdensmål forpligtet sig til at arbejde for en bæredygtig fremtid. Cyklistforbundet har i sit arbejde med cykelsagen især fokus på fem mål.

 • Verdensmål nr. 3: Styrk sundhed og trivsel

  Cyklismen styrker sundheden, giver en renere luft og mindsker antallet af alvorlige ulykker.

 • Verdensmål nr. 11: Gør byer og lokalsamfund bæredygtige

  Øget cykling gør byer mere åbne, sikre, rene og sunde. Cyklen er robust og uafhængig af avanceret teknologi – men kan integreres med ny teknologi og intelligente transportsystemer.

 • Verdensmål nr. 12: Frem ansvarligt forbrug og produktion

  Transport af mennesker og varer på cykel øger mobiliteten på bæredygtig vis – for både pendlere, producenter, leverandører, forbrugere og turister.

 • Verdensmål nr. 13: Gør en indsats for klimaet her og nu

  Cykling er bæredygtig transport par excellence. Regeringer kan gøre en øjeblikkelig indsats for klimaet ved at tænke cyklen ind i deres klimapolitik og -strategier og bl.a. mindske transportens CO2-udslip.

 • Verdensmål nr. 17: Styrk det globale partnerskab for handling

  Cykelbevægelsen og de mange organisationer, der arbejder med at fremme cykling, deler data og støtter et stærkt globalt engagement og samarbejde.

17. januar 2018

Vi kan cykle til en bedre verden

Cyklen kan spille en central rolle i kampen for at indfri FN’s verdensmål og skabe en bæredygtig fremtid. Det mener cyklist og tidligere FN-formand Mogens Lykketoft.

Læs interview med Mogens Lykketoft

Sådan bliver du en del af cykelsagen

Støt med valgfrit enkeltbeløb. Giv et medlemskab i gave. Testamentér. Du kan støtte Cyklistforbundets arbejde for cykelsagen på mange måder.

Læs mere

Frivillighåndbogen

Skal det være nemmere at cykle i dit lokalområde? Bliv en del af cykelsagen og gør en forskel. Med vores håndbog kommer du godt i gang.

Se håndbog til frivilligt arbejde