Hvad er Cykelvenlig Arbejdsplads CFE 2030?

Ønsker I at arbejde mere systematisk og målbart med grøn mobilitet og gøre jeres arbejdsplads mere attraktiv for nuværende og potentielle medarbejdere, leverandører og kunder? Så er I kommet til det rette sted.

 • Cykelvenlig Arbejdsplads CFE 2030 er Danmarks eneste certificering efter europæiske standarder (Cycle Friendly Employer), der gør det nemmere at arbejde effektivt og målrettet med organisationens transportforhold, så arbejdspladsen kan fastlægge og understøtte en grønnere mobilitetspolitik samt dokumentere indsatser og resultater. Certificeringen er tilpasset alle typer og størrelser af private og offentlige arbejdspladser – virksomheder, kommuner, institutioner mv.

 • Fremsynede virksomheder er i gang:

  “Det er vigtigt for os at skabe de bedste forudsætninger for, at vores medarbejdere kan engagere sig i den bæredygtige omstilling. Derfor har vi valgt at blive certificeret som Cykelvenlig Arbejdsplads med CFE2030-certificeringen. Den giver os de rette værktøjer til at arbejde endnu mere struktureret med transportområdet. Og vi opnår flere grønne og sunde fordele ved at gøre cyklen til det attraktive valg i hverdagen for vores medarbejdere”.

  Margit Bloch Avlund
  Head of CSR & ESG, Gubra

Bliv CFE-certificeret og opnå konkrete fordele

Certificeringen består af et audit, en score (fra 0 til 100), en rapport med anbefalinger, et rådgivningsmøde og en kommunikationspakke til markedsføring af jeres arbejdsplads.

Det får I med certificeringen:

 • Dokumentation: Med certificeringen får I dokumentation for, at I arbejder systematisk og langsigtet med jeres transportvaner- og forhold

 • Viden og værktøjer: I får adgang til viden og værktøjer til, hvordan man fremmer en grønnere mobilitetspolitik i sin organisation

 • CSRD rapporteringskrav: I får rådgivning om konkrete tiltag, der gør, at I når jeres reduktionsmål ifbm. EU's rapporteringsdirektiv CSRD (GHG scope 3,7 Employee Commuting)

 • Verdensmål: I kan 1:1 anvende certificeringen i arbejdet med FN’s verdensmål under mål 3) sundhed og trivsel, 11) lokale byer og lokalsamfund, 12) ansvarlig forbrug og produktion og 13) klimaindsats.

Certificeringen kortlægger jeres indsats inden for en række områder:

Cykelparkering

Har I gode cykelparkeringsfaciliteter ude og inde og i tilstrækkeligt antal?

Cykelservice og firmacykler

Er det muligt at få serviceret cyklen - og er der cykler til brug i arbejdstiden?

Organisatoriske rammer

Har I fx en mobilitetsstrategi, der adresserer cykling - og er der rabatter på cykler/udstyr?

Kommunikation og motivation

Motiveres medarbejderne til at cykle - og informeres de om faciliteter, tilbud og aktiviteter?

Bade- og omklædningsfaciliteter

Er der gode og rene rammer for bad og omklædning, evt. med mulighed for at tørre vådt tøj?

Læs også

Se de cykelvenlige arbejdspladser

Cyklistforbundet har certificeret en lang række forskellige offentlige og private arbejdspladser med guld, sølv eller bronze.

Se den fulde liste

Inkluder medarbejdercykling i jeres CSRD-rapportering

Cyklistforbundets vejledning viser, hvordan I som virksomhed kan rapportere på medarbejdertransporten i overensstemmelse med kravene i det nye CSRD-direktiv - og hvordan I med enkle initiativer kan fremme cykling og nedbringe virksomhedens CO2-aftryk.

Læs mere

Oversigt over cykelvenlige løsninger

Cyklistforbundets oversigt over udbydere af cykelvenlige løsninger til arbejdspladser. Find fx leasing- og lånecykler, levering på cykel, cykelservice og ladcykelproducenter.

Gå til udbyderkataloget