Cyklistforbundets formand Jette Gotsche overrækker prisen som Årets Cykeldynamo til Jens Fabricius Hansen, der hædres for sin store og vigtige indsats for cykelsagen.

Tidligere skoleleder fra Svendborg får Cyklistforbundets pris Årets Cykeldynamo 2019

Jens Fabricius Hansen, der er aktiv i borgergruppen Cykelsti Hvidkilde nu! og medlem af Cyklistforbundet Svendborg, hædres for sin vedholdende og målrettede indsats for cykelsagen.

Cyklistforbundet uddelte på forbundets landsmøde den 26. - 27. oktober i Høje-Taastrup prisen Årets Cykeldynamo 2019. Prisen gives hvert år til et medlem eller en afdeling, som har gjort en særlig indsats for cykelsagen især i eget lokalområde. I år går prisen til Jens Fabricius Hansen fra Svendborg.

Cyklistforbundets formand, Jette Gotsche, begrunder valget sådan her:

- Som aktiv cyklist i mange forskellige sammenhænge forstår Jens cyklingens DNA. Han engagerer sig, tager ansvar og er dedikeret i cyklingens sag, og han bidrager i relevante fora for at udbrede cykling som det foretrukne transportmiddel.

- Jens er også en af de vedholdende aktive i borgergruppen Cykelsti Hvidkilde nu, der kæmper en hård, lang og sej kamp for en cykelsti mellem Ollerup og Svendborg. Jens er troværdig i sin tilgang til gavn for cyklingens sag, og han er en styrke at have i den genetablerede lokalafdeling i Svendborg.

Cyklistforbundet arbejder med sine 15.000 medlemmer samt afdelinger og repræsentanter over hele landet for at fremme cykelsagen. Det er en sag, der er mere aktuel end nogen sinde med stadigt stigende bilisme, øget trængsel og forurening i byerne samt enorme klimamæssige udfordringer.

Jens Fabricius Hansen er tidligere (nu pensioneret) skoleleder på Vester Skerninge Friskole og aktiv som bestyrelsesmedlem i Cyklistforbundets lokalafdeling i Svendborg.

Prisen ledsages af et gavekort til Cyklistbutikken 1905

Se også

Frivilligportalen

Frivillighåndbogen

Skal det være nemmere at cykle der, hvor du bor? Med vores håndbog kommer du godt i gang med frivilligt arbejde og med at gøre en forskel.

Se håndbog til frivilligt arbejde
Cykling i skoven

Frivilligportalen

Kalender: Det sker lokalt

Cykelture, gør det selv-værksteder, medlemsmøder og St. Cykeldag. Se aktuelle begivenheder og arrangementer i Cyklistforbundets lokale afdelinger.

Se afdelingernes kalender

Det vil vi

Det arbejder vi for

Vi arbejder for at gøre cyklen til det oplagte og trygge valg i hverdagen for alle og for at skabe en sund og bæredygtig verden med cyklen som løftestang.

Læs Cyklistforbundets manifest