13. juni 2024

"Vi cykler til arbejde" sparede samfundet for næsten 70 mio. kroner

På landsplan satte 57.484 deltagere sig i sadlen og tilbagelagde sammenlagt over 9,8 millioner kilometer i årets 'Vi cykler til arbejde'. Samfundsgevinsten ved det er enorm.

Læs mere

30. maj 2024

Brug nu cyklen i skolen

Det er nemt at integrere cyklen i undervisningen, men alt for mange skoler glemmer det. Med vores gratis skolekampagne, Alle Børn Cykler, hjælper vi elever og lærere godt på vej. Kampagnen kører 2.- 15. september, og tilmeldingen er åben nu.

Læs mere

29. maj 2024

Alle Børn Cykler er en del af cykelkulturen

På Taastrup Realskole har cykling høj prioritet, og eleverne glæder sig hvert år til at være med i Cyklistforbundets gratis skolekampagne, Alle Børn Cykler.

Læs mere

22. maj 2024

23.000 børnehavebørn kan cykle videre

Med støtte fra Østifterne kan Cyklistforbundets årlige børnhavekampagne, Vi kan cykle!, skabe cykelglæde i tre år mere. Kampagnen kører i maj og det er gratis for børnehaverne at cykle med.

Læs mere

19. april 2024

Verdensmester på tre hjul

I august 2023 blev Emma Lund kåret som verdensmester i landevejscykling inden for para-cykelløb. En titel, der har enorm betydning for hende, og som har krævet mere, end de fleste nok kan forestille sig.

Læs mere

7. februar 2024

”Derfor skal I cykle i børnehaven”

Børnehuset Pilehytten oplevede, hvordan cykellege fra Cyklistforbundet fik børn i børnehaven til at blive cykelklar til skolen. Sidste år cyklede over 22.000 børn med i vores børnehavekampagne Vi kan cykle!.
Tilmelding er åben nu.

Læs mere og tilmeld her

9. januar 2024

Døde bymidter kan få mere liv med ordentlige cykelforhold

Cyklistforbundet har screenet 14 byer, som er med i et nyt lovforslag om at skabe mere liv i døde bymidter. Men ingen af de 14 forsøgsbyer har tilfredsstillende cykelforbindelser til hovedgaden, og det er en kæmpe del af problemet, mener Cyklistforbundet, der har to forslag til at forbedre forsøgsordningen markant.

Læs mere

8. december 2023

En national cykelstrategi skal gi’ til både samfund og cyklister

Cyklisterne i Danmark fik en tidlig julegave, da transportminister Thomas Danielsen (V) forleden fortalte, at han sætter gang i arbejdet med en ny national cykelstrategi. I Cyklistforbundet letter vi på nissehuen over den udmelding. Men inden julestemningen løber helt af med os, så lad os se på, om vi som cyklister og samfund får den gave, som vi ønsker os.

Læs mere

Alle Børn Cykler Prisen går til specialklasselærer i Stenløse

Lonni Pia Tyrrell fra specialdelingen på Lærkeskolen i Stenløse giver gennem brug af cyklen selvtillid, frihed og højere selvværd til en gruppe børn, der ikke altid har det let. Det gjorde hende til modtager af Alle Børn Cykler Prisen, der uddeles af Cyklistforbundet, Novo Nordisk Danmark og Alle Børn Cykler Alliancen.

Læs mere

31. oktober 2023

Cykel-ildsjæl fra Taastrup er Årets Cykeldynamo i Danmark

Med tre ’inspirationsskoler’ i Høje-Taastrup Kommune gør Årets Cykeldynamo 2023 en helt særlig indsats for at få flere børn til at cykle.

Læs mere

I værkstedet for Ukraine

I halvandet år har Cyklistforbundet indsamlet og uddelt cykler til ukrainske flygtninge i Danmark gennem initiativet Giv en cykel. Næsten 3.000 cykler er blevet uddelt – mange af dem til ukrainske børn. Det er lokale, frivillige cykelformidlere, der står for at indsamle cyklerne. Nogle af dem sætter også cyklerne i stand.
Vi har mødt dem i henholdsvis Malling og Tinglev.

Læs mere

4. oktober 2023

Julen er cyklernes fest

Cyklistforbundet lancerer for første gang en julekalender. ”Cykeljul” er en lågekalender med rabatkoder, og ikke mindst mulighed for at vinde flotte præmier. Kalenderen skal både sprede juleglæde og samle penge ind til Cyklistforbundets arbejde.

Læs mere

28. september 2023

Flere skal cykle mere - men hvordan får vi det til at ske?

Cyklistforbundet var sammen med Folketingets transportudvalg vært ved en velbesøgt cykelkonference på Christiansborg d. 26. september om, hvordan vi knækker den faldende kurve over danskernes cykling.

Læs mere

26. september 2023

Danmark fortjener en cykelrevolution

Det forekommer sjældent, at effektive løsninger på store samfundsproblemer får lov at ligge ubenyttede hen i ret lang tid. Men det gælder ikke cyklen. Den bliver overset.

Læs mere

29. august 2023

Vinderen fundet: Stort tillykke til Sara på 7 år

Med det fine billede blev Sara den heldige vinder af en splinterny cykel og hjelm. Tak til de mange familier, der har sendt flotte billeder ind med masser af cykelglæde og skønne cykelstunder til vores Vi kan Cykle!-fotokonkurrence.

Læs mere

14. august 2023

Ladcykler er en velsignelse – så skab plads til dem!

På kun fire år er der kommet 66 procent flere ladcykler på cykelstierne i København. Det viser tal fra Københavns Kommunes mobilitetsredegørelse fra 2023. Det er jo fantastisk! Ladcyklen er en genial opfindelse.

Læs mere

20. juni 2023

Sisse Fisker elsker medvind på cykelstien

Den tidligere studievært er inkarneret elcyklist, og har kørt over 20.000 kilometer med batterihjælp.

Læs mere

16. juni 2023

Cyklistforbundet vil inddrage SFO’er i arbejdet med børns cykelfremme

Cyklistforbundet arbejder allerede med cykelfremme i børnehave- og skoleregi. Med en to-årig bevilling fra den statslige Cykelpulje 2023 bliver det nu muligt for Cyklistforbundet også at arbejde med cykelfremme i SFO-regi.

Læs mere

14. juni 2023

Cyklister kørte 22 gange til Månen

Over 50.000 glade cyklister deltog i maj måned i Danmarks største motionskampagne: VI CYKLER TIL ARBEJDE. På landsplan tilbagelagde deltagerne over otte millioner kilometer. Det svarer til næsten 22 gange afstanden til Månen.

Læs mere

13. juni 2023

Her møder du Cyklistforbundet på Folkemødet

Cyklistforbundet deltager i flere debatter på Folkemødet, blandt andet om cykeltyverier og børnecykling. Mød os i vores fælles telt med Post Nord og Danmarks Cykel Union.

Læs mere

30. maj 2023

Bliv cykelformidler

Hjælp med at formidle cykler til ukrainske flygtninge gennem Cyklistforbundets projekt ’Giv en Cykel’. Vi hjælper dig i gang, og du bestemmer selv, hvor meget tid du vil bruge.

Læs mere

25. maj 2023

Alle Børn Cykler: Frihed på to hjul

Cyklistforbundets landsdækkende skolekampagne spreder cykelglæde, fællesskab og masser af læring til elever på alle klassetrin. Kampagnen kører 4.- 17. september. Det er gratis at være med, og tilmeldingen er åben nu.

Læs mere

15. maj 2023

Skatteregler spænder ben for at flere bruger cyklen

Det er en stor samfundsøkonomisk gevinst, hvis flere vælger cyklen til i hverdagen. Cyklistforbundet og flere andre organisationer vil have ændret skattereglerne og har sendt et åbent brev til skatteminister Jeppe Bruus fra Alliancen for Cykelvenlig Skattelovgivning, som Cyklistforbundet har været med til at tage initiativ til.

Læs mere

15. maj 2023

Cyklistforbundet kræver renere luft i hele Danmark

Borgerforslag: Luftforureningen i Danmark inden 2030 skal opfylde WHO’s luftkvalitetskriterier. Cyklistforbundet opfordrer sammen med ny alliance af grønne og sundhedsfremmende organisationer danskere til at skrive under på nyt borgerforslag.

Læs mere og skriv under

28. april 2023

Rekordmange børnehavebørn leger sig cykelsikre i maj

Lige nu leger over 22.000 børn med i Cyklistforbundets årlige Vi kan cykle!-kampagne.

Læs mere

26. april 2023

Det er ’nederen’ at ankomme svedig til gymnasiet

Cyklistforbundets nye undersøgelse af unges cykelvaner afdækker nogle af årsagerne til, at flere og flere unge vælger bilen i stedet for cyklen, når de skal til gymnasiet. Alle landets gymnasier har nu modtaget en ’værktøjskasse’ med ti konkrete forslag til at få flere til at cykle.

Læs mere

20. marts 2023

TV-kok opfordrer danskerne til at cykle for livet

Lad os cykle sammen i maj, siger den kendte TV-kok, Claus Holm, der er ambassadør for Cyklistforbundets store forårskampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE. Tilmelding er åben nu.

Læs mere

13. februar 2023

Sådan gør vi op med cykeltyveri

Med et digitalt stelnummersystem, QR-koder under cykellakken og en ændring af færdselsloven kan livet gøres meget surt for cykeltyvene.

Læs mere

6. februar 2023

Ved du, at børnehavebørn kan cykle 25 kilometer?

Med den rette forberedelse kan børn i børnehaven cykle overraskende langt. Cyklistforbundets koncept Cykelleg gør det nemmere for vuggestuer og børnehaver at lære børn at cykle.

Læs mere

2. februar 2023

"I får ikke flere til at cykle ved at sige, det er godt for klimaet"

For den grønne klimatænketank CONCITO er cykling ikke et mål i sig selv. Cyklen er en såkaldt ’enabler’. Den kan ved at afløse bilture være med til at muliggøre, at transporten bliver mere grøn.

Læs mere

23. januar 2023

Lynetteholmen glemmer cyklen

Set med cykeløjne er Lynetteholmen en ommer. Det mener Cyklistforbundet i et nyt høringssvar til det store byudviklingsprojekt i København. Lynetteholmens transportsyn hører til i forrige årtusinde, mener Cyklistforbundet.

Læs mere

17. januar 2023

Ny direktør kommer med det bedste af to verdener

54-årige Kenneth Øhrberg Krag er Cyklistforbundets nye direktør. Kom tættere på direktøren i portrætinterviewet.

Læs mere

2022

Hvad skete der på cykelområdet i 2022?

Se alle artikler her

2021

Hvad skete der på cykelområdet i 2021?

Se alle artikler her

2020

Hvad skete der på cykelområdet i 2020?

Se alle artikler her

2019

Hvad skete der på cykelområdet i 2019?

Se alle artikler her

2018

Hvad skete der på cykelområdet i 2018?

Se alle artikler her

Læs også

Støt cykelsagen - og træk det fra i skat

Støt med et valgfrit beløb. Giv et medlemskab i gave. Betænk cykelsagen i dit testamente. Du kan støtte Cyklistforbundets arbejde for bedre forhold for cyklister på mange måder.

Læs mere

Bliv aktiv i cykelsagen

Gør en forskel. Få indflydelse. Brug frivillighåndbogen. Find en lokal afdeling.

Gå til Frivilligportalen

Gode cyklistguides

Gør din cykel forårs- og vinterklar. Tjekliste til køb af elcykel. Lær dit barn at cykle. Sæt hjelmen rigtigt. Og meget mere. Vi har guiden.

Se alle vores guides