Nyheder fra 2021

21. marts 2022

Tag ikke den danske cykelkultur for givet

Heldigvis er Danmark stadig blandt verdens største cykellande. Men den stærke cykelkultur er ikke kommet af sig selv, og passer vi ikke på og sørger for bedre og mere trygge forhold for både små og store cyklister, forsvinder den igen.

Læs artiklen

1. november 2021

Claus Behrendsen fra Vejle får prisen Årets Cykeldynamo 2021

Cyklen giver frihed, lyder det fra formand for Cyklistforbundet i Vejle, Claus Behrendsen. Han har fået Cyklistforbundets pris Årets Cykeldynamo 2021.

Læs artiklen

19. oktober 2021

Familie fra Falster er Danmarks Cykelfamilie #1

Alle Børn Cykler Alliancen og Cyklistforbundet har udnævnt familien Kjær Christiansen som Danmarks sejeste cykelfamilie. Familien kan se frem til et gavekort på 10.000 kr., som kan konverteres til nye cykler, en cykelanhænger eller noget andet, som gør cykellivet endnu bedre.

Læs mere

8. oktober 2021

23 skoleelever fra Viborg vinder Alle Børn Cykler

Det blev til mange dage på cyklen, da 91.681 skoleelever i september dystede om flest cykeldage i Cyklistforbundets cykeldyst, Alle Børn Cykler 2021. Vinderklassen kommer fra Nordre Skole i Viborg.

Læs mere

6. oktober 2021

Mountainbike-ferie som pakkerejse

Det kan være sin sag at finde rundt i de lokale mountainbikespor i et andet land. For hvor godt er de afmærkede? Hvilke udfordringer byder det enkelte spor på, og hvad gør man, hvis sporet viser sig at være for let eller for svært? De spørgsmål har guiden på en pakkerejse svarene på

Læs mere

6. oktober 2021

På mountainbike i Alperne

To gange har 40-årige Lasse Hansen været med på en tur til de schweiziske alper, hvor rytterne hver dag passerer to bjergpas. Selv om det er ekstremt hårdt, nyder han de mange timer på cyklen, det anderledes terræn og synet af gletsjere, bjergtoppe, dale, skyer og højderygge.

Læs mere

30. september 2021

Cyklistforbundet skal arbejde med unge og med byudvikling

Hvordan skaber vi (nye) byområder, hvor cyklen er hverdagens faste transportmiddel? Hvordan støtter vi unge til at få gode cykelvaner, som tages med i voksenlivet? Cyklistforbundet sætter gang i to vigtige projekter, der vil gøre stor forskel for mange danskere.

Læs mere

24. september 2021

Tillykke til Årets Børnecyklist 2021

Cyklen giver børn en helt særlig oplevelse af selvstændighed og af at kunne mestre noget stort. Årets Børnecyklist 2021 er ti-årige Bertil fra Ørbæk, der satte sig for at lære at cykle til skole. I dag cykler han hver dag længere end mange voksne. Prisen er en del af skolekampagnen Alle Børn Cykler.

Læs mere

21. september 2021

Kom til klimademonstration den 25. september

Hverdagscyklismen skal i front, hvis vi skal i mål med en bæredygtig fremtid. Vær med til at sende et synligt signal til politikerne den 25. september i København. Tag din cykel med. Find vores banner. Lad os cykle sammen i flok!

Læs mere

21. september 2021

Gør en forskel - stil op til Cyklistforbundets hovedbestyrelse

Synes du, at der er brug for bedre forhold for cyklister? Har du viden og engagement, som du gerne vil bruge i arbejdet for cykelsagen? Stil op som kandidat til Cyklistforbundets hovedbestyrelse.

Læs mere

5. september 2021

Ny alliance vil have børn op på cyklen igen

Vi har som land brug for, at alle børn får cyklen ind i deres liv fra tidlig alder. Cyklistforbundet stifter sammen med Jyske Bank og Novo Nordisk Danmark bred alliance, der vil vende udviklingen med stadig færre børnecyklister. Nye faldende tal for børns cykling viser alvoren bag initiativet.

Læs mere

27. august 2021

Støt dit barns cykling med en Alle Børn Cykler-cykelaftale

Op på cyklen og afsted – sådan bliver børn klar til skoledagen. Cyklistforbundet opfordrer forældre til at lave cykelaftaler med deres børn, når skolekampagnen Alle Børn Cykler kører den 6.-19. september. Der er åbent for tilmelding af skoleklasser helt op til kampagnestart.

Læs mere

16. august 2021

Tilmeld jer VI CYKLER (tilbage) TIL ARBEJDE

Vil du have gang i nye, sunde cykelvaner - sammen med kollegaerne? Stil et hold i VI CYKLER (tilbage) TIL ARBEJDE - og vind Gazelle-elcykler til alle på holdet.

Læs mere

4. august 2021

Skifte varevognen ud med en el-ladcykel?

Bliv klogere på at bruge cykel i virksomhedens opgaveløsninger. Cyklistforbundet inviterer sammen med Københavns Kommune og Region Hovedstaden virksomheder og andre interesserede til konference den 27.8. på Københavns Rådhus.

Læs mere

26. juli 2021

Skolen, hvor eleverne cykler verden rundt

På Ejerslykkeskolen i Odense springer eleverne på cyklen, når de skal i skoven, besøge virksomheder eller i teatret. Det gør det let for skolen at opfylde kravet om bevægelse i skoletiden. Friheden til at komme ud er dog den primære årsag til, at skolen inddrager cyklen i undervisningen.

Læs mere

28. juni 2021

Cyklen tages ikke seriøst nok i ny infrastrukturaftale

Der er sat alt for få penge af til cyklismen i den infrastrukturaftale, som regeringen og alle partierne i Folketinget netop er blevet enige om. Det siger Cyklistforbundets direktør, Klaus Bondam.

Læs mere

11. juni 2021

VI CYKLER TIL ARBEJDE 2021: Se alle vinderne

Til sammen har deltagerne cyklet over fire millioner km i Cyklistforbundets kollegakampagne, hvor virksomhedshold dyster mod hinanden i antal cykeldage. Hovedpræmien går til syv kollegaer fra HOFOR i København.

Læs mere

31. maj 2021

Glædelig Verdens Cykeldag

Du ved sikkert godt, at cykling formindsker luftforurening. Men cykling gør meget mere godt for dig, din hverdag og vores fælles liv. Se otte stærke fordele ved cyklisme.

Læs mere

18. maj 2021

Ikke politisk vilje til færre biler

Vi er midt i en klimakrise, men der kommer ikke færre biler i Danmark i de kommende år. Der kommer mange flere.

Læs artikel

6. maj 2021

Er du lærer: Tilmeld din klasse til Alle Børn Cykler

Cyklistforbundet inviterer alle landets skoler til at deltage i den gratis børnemotionskampagne Alle Børn Cykler, der med en to-ugers cykeldyst, undervisningsmaterialer og familie-events får tusindvis af børn op på cyklen hvert år.

Læs mere

27. april 2021

Vokseværk: Børnehaver er glade for Vi kan cykle!

Over 14.500 børn fra 388 børnehaver leger med i Cyklistforbundets og Østifternes kampagne Vi kan Cykle!. Dermed vokser kampagnen, der hjælper forældre og børnehaver i gang med cykelleg, for 2. år i træk.

Læs artiklen

20. april 2021

Cyklistforbundet lancerer podcast sammen med Dansk Metal

Cyklistforbundet stiller i en ny podcastserie ’Jernhesten med Klaus Bondam’ spørgsmålet – kan vi cykle os til mere grøn omstilling, mere bæredygtighed, sundere liv og bedre byer?

Læs mere

6. april 2021

Skal Cykelprisen 2021 gå til din arbejdsplads?

Send din indstilling senest 1. juli. Prisen gives til en virksomhed, der formår at sætte fokus på og/eller fremme cyklisme blandt medarbejderne i takt med genåbningen af samfundet.

Læs mere

25. marts 2021

Giv Danmark 2.275 km ny cykelsti

Nye cykelstier langs statsvejene samt ud og ind af de 28 trængselsramte byer vil gøre Danmark mere mobilt og fjerne en stor del af trængslen på vejene. Cyklistforbundet har ni forslag, der vil være en gamechanger i grøn mobilitet.

Læs mere

16. marts 2021

Arbejdsgiverbetalte cykler - ja tak

Ryd de skattemæssige forhindringer af vejen og giv virksomhederne velfungerende værktøjer til at fremme cykling. Kronik bragt i Børsen den 13. februar 2021

Læs kronikken

8. marts 2021

Ta’ cyklen hele maj og vind en el-cykel

Hjemmekontor eller ej - mød sommeren med fornyet energi sammen med kollegaerne. Tilmeld jer VI CYKLER TIL ARBEJDE og vær med i en måneds cykelspas. Der kan også cykles med hjemmefra.

Læs mere

16. februar 2021

Cykelaftale: Der skal meget mere til

Cyklistforbundets landsformand og direktør glæder sig over penge til bl.a. nye cykelstier - og ser frem til langt større beløb. "Det er ikke en kraftig investering, det er peanuts."

Læs mere

12. februar 2021

Tilmeld jeres børnehave til Vi Kan Cykle! nu

Børnehavealderen er en god alder at lege cykelglæde og cykelfærdigheder ind. Cyklistforbundet og Østifterne inviterer alle landets børnehaver med i den gratis kampagne Vi Kan Cykle!, der kører hele maj.

Læs mere

25. januar 2021

Bilernes fart skal ned i byerne

Transportministeren må på banen med en ny bekendtgørelse, så kommunerne kan sænke hastighedsgrænser ud fra et generelt ønske om større trafiksikkerhed, lyder det fra Cyklistforbundet. Kravet bakkes op af KL’s repræsentant på området.

Læs mere

17. januar 2021

Elever som trafikeksperter

Elever i Horsens har skabt bedre trafiksikkerhed for cyklister og gående på deres skole. Cyklistforbundet og Trafik i Børnehøjde efterlyser flere indsatser, der involverer eleverne i arbejdet med trafiksikkerhed.

Læs artiklen

13. januar 2021

Cyklistforbundet åbner rådgivningscenter for virksomheder

Grøn omstilling: Medarbejdere, der cykler til arbejde, og gods, der transporteres med ladcykler. Cykelvæksthuset skal hjælpe virksomheder med at flytte bilture til cykelture.

Læs artiklen

Læs også

Støt cykelsagen - og træk det fra i skat

Støt med et valgfrit beløb. Giv et medlemskab i gave. Betænk cykelsagen i dit testamente. Du kan støtte Cyklistforbundets arbejde for bedre forhold for cyklister på mange måder.

Læs mere

Bliv aktiv i cykelsagen

Gør en forskel. Få indflydelse. Brug frivillighåndbogen. Find en lokal afdeling.

Gå til Frivilligportalen

Gode cyklistguides

Gør din cykel forårs- og vinterklar. Tjekliste til køb af elcykel. Lær dit barn at cykle. Sæt hjelmen rigtigt. Og meget mere. Vi har guiden.

Se alle vores guides