Cyklistforbundets forårskampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE får hvert år tusindvis af kollegaer til at inspirere hinanden til at cykle mere. Foto: Cyklistforbundet.

Ta’ cyklen hele maj og vind en el-cykel

Hjemmekontor eller ej - vil du møde sommeren med fornyet energi sammen med kollegaerne? Tilmeld dig kollegakampagnen VI CYKLER TIL ARBEJDE og vær med i en måneds cykelspas. Der kan også cykles med hjemmefra.

Det bliver med et brag, når Cyklistforbundet hele maj kører sin store forårskampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE for 25. gang. Gennem årene har op mod en million danskere cyklet sommeren i møde og sammen med kollegaerne fået stærke oplevelser med kampagnen, hvor man deltager i hold og konkurrerer om flest dage på cyklen.

Tilmeld jeres hold på www.vcta.dk

Kampagneleder i Cyklistforbundet, Sidsel Friis Marxen, mener, at corona-pandemien og det meget hjemmearbejde har gjort kampagnen mere relevant end nogen sinde:

- Som kollega sidder vi isoleret fra de andre og savner det fællesskab uden om det faglige, som er så svært at genskabe på digitale møder. Som individer bøvler vi med alt for lidt motion. VI CYKLER TIL ARBEJDE sætter fokus på gode oplevelser, god hverdagsmotion og på at styrke det kollegiale fællesskab i en svær tid, siger hun.

Også fra hjemmearbejdspladsen

I modsætning til andre store traditionelle fællesskabsarrangementer, der er blevet aflyst, kan VI CYKLER TIL ARBEJDE gennemføres trygt og sikkert i en corona-tid. At man arbejder hjemme, er ingen grund til ikke at stille med et hold - tværtimod, lyder det fra Cyklistforbundet:

- Måske brugte du, før corona sendte dig hjem, 30-60 minutter på at tage på arbejde. I dag bruger du måske et par minutter på at sætte din arbejdsplads op på køkkenbordet. Den sparede tid er din egen, og den skal du selvfølgelig bruge til dejlige cykelture, siger Sidsel Friis Marxen.

Alle deltagere får en miniguide med ideer til at komme op på cyklen fra hjemmearbejdspladsen og holde den fælles holdgejst op. Er man blandt dem, som tager ind på arbejde, behøver man ikke cykle hele vejen for at deltage. Det er nok, hvis man cykler til tog eller bus for at tage offentlige transportmidler resten af vejen.

Vind en el-cykel

Man tilmelder sig i hold på 2-16 kollegaer på www.vcta.dk. Jo flere dage holdet cykler i maj, desto flere lodder får holdet til den afsluttende lodtrækning om årets hovedpræmie: En elcykel af det hollandske kvalitetsmærke Gazelle til alle på vinderholdet. Alle virksomheder tilbydes desuden en afsluttende oversigt over de opnåede sundheds- og klima-effekter af medarbejdernes cykelindsats.

Cyklistforbundet gennemfører kampagnen i samarbejde med biotekvirksomheden Gubra i Hørsholm. Medstifter af Gubra, Jacob Jelsing, siger:

- Det gør en forskel, når virksomheder tager medansvar for medarbejdernes transportvaner. Pendling til og fra arbejde udgør en betydelig del af virksomheders samlede CO2 udledning – også i en corona-tid. Med fælles indsats kan vi knække kurven. Det er er godt for klimaet og godt for vores sundhed. Derfor jo flere, der vælger cyklen, desto bedre, siger Jacob Jelsing.

Country manager for Gazelle i Danmark, Thomas Koed, siger:

- Vi er glade for at være med til at styrke den danske cykelkultur sammen med Cyklistforbundet. Med en el-cykel kan man cykle længere på kortere tid. El-cyklen vil for mange danskere være fremtidens transportmiddel, siger han og opfordrer alle nysgerrige til at lægge vejen forbi en Gazelle-forhandler og få en prøvetur.

Støt cykelsagen

Støt cykelsagen - og træk det fra i skat

Støt med et valgfrit beløb. Giv et medlemskab i gave. Betænk cykelsagen i dit testamente. Du kan støtte Cyklistforbundets arbejde for bedre forhold for cyklister på mange måder.

Læs mere

Brug os

Brug vores kampagner

Vi har med Vi kan cykle!, Alle Børn Cykler og Vi Cykler Til Arbejde gode og årlige cykelkampagner til førskolebørn, skolebørn og voksne.

Læs om kampagnerne