Tilmeld dig til VI CYKLER tilbage TIL ARBEJDE med dine kollegaer

Vil du have gang i nye, sunde cykelvaner - sammen med kollegaerne? Stil et hold i Cyklistforbundets september kampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE - og vind Gazelle-elcykler til alle på holdet.

Cyklistforbundets VI CYKLER TIL ARBEJDE sætter over to uger i september fokus på sunde cykelvaner efter ferie og corona-hjemmearbejde.

Sommerferien er ved at være slut - og mange vender tilbage til arbejdspladsen efter en lang periode på hjemmekontoret. Det er oplagt anledning til at komme i gang med at cykle til arbejde, lyder det fra Cyklistforbundet.

- Det kan efter så mange måneder med hjemmearbejde opleves overvældende at møde ind på et kontor med mange mennesker, larm og sociale forventninger. Brug VI CYKLER TIL ARBEJDE som en sjov og effektiv måde at blive rystet godt sammen igen, siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

Cyklistforbundet gennemfører september-versionen af VI CYKLER TIL ARBEJDE den 6.-19. september, og der er tilmelding på www.vcta.dk. Her finder du også forbundets bedste tip til at cykle sig godt tilbage til arbejdspladsen.

Man konkurrerer i hold af 2-16 kollegaer om flest cykeldage, og hovedpræmien er en Paris C7 HMB-elcykel fra Gazelle (værdi af 16.000 kr.) til alle på vinderholdet.

Gode hverdagsvaner

Hverdagens cykling gør en stor forskel for den enkeltes sundhed. Derfor opfordrer Cyklistforbundet virksomheder til at bakke op om medarbejdernes cykling til og fra arbejde – fx ved at invitere en cykelmekaniker til at efterse deltagernes cykler inden kampagnestart. Men den daglige cykeltur kan også noget på trivselsfronten.

- Brug cykelturen til arbejde til at lade op til dagen i dit helt eget tempo. Og på hjemturen får du både ro og alenetid, hvor du kan tømme hjernen og samle ny energi efter en travl dag med mange indtryk, siger Klaus Bondam.

Virksomheder kan læse mere om sundhedsfordelene ved at bakke om medarbejderes hverdagscykling og få ideer til hvordan på vcta.dk/virksomheder.

Bliv en gladere version af dig selv

Cyklistforbundet gennemfører kampagnen i samarbejde med biotekvirksomheden Gubra. Medstifter af Gubra, Jacob Jelsing, siger:

- For os i Gubra er cyklen en vigtig del af den grønne omstilling. Vi skal alle transportere os selv til arbejde, og det gør en kæmpe forskel, når vi vælger cyklen fremfor bil. Du sparer C02 og bidrager til den grønne omstilling med din ændrede adfærd. Du bliver ovenikøbet en gladere og sundere udgave af dig selv.

VI CYKLER TIL ARBEJDE helt kort

  • I konkurrerer på holdbasis om flest mulige cykeldage i perioden 6.-19. september

  • I tilmelder jer sammen med kollegerne i hold på 2-16 deltagere

  • Gebyret på 75 kr. pr. deltager betales typisk af virksomhederne

  • Hovedpræmien er en lækker Gazelle el-cykel til alle på vinderholdet

Læs mere på www.vcta.dk

Læs også

Alt om cykling

Til forældre

Du kan gøre meget for at hjælpe dit barn godt i gang med at cykle. Vi har samlet vores bedste råd til cykeltræning, guides og cykellege.

Gå til forældrehjørnet

Støt cykelsagen

Støt cykelsagen - og træk det fra i skat

Støt med et valgfrit beløb. Giv et medlemskab i gave. Betænk cykelsagen i dit testamente. Du kan støtte Cyklistforbundets arbejde for bedre forhold for cyklister på mange måder.

Læs mere

Alt om cykling

Gode cyklistguides

Gør din cykel forårs- og vinterklar. Tjekliste til køb af elcykel. Lær dit barn at cykle. Sæt hjelmen rigtigt. Og meget mere. Vi har guiden.

Se alle vores guides