Cyklistforbundet inviterer børnefamilier til at dele sjove cykeløjeblikke i en konkurrence, hvor der er sat en flot, ny børnecykel med tilhørende hjelm på højkant. Se Cyklistforbundet.dk/vikancyklefamiliekonkurrencen.

Børnehaverne er glade for Vi kan cykle!

Over 14.500 børn fra knapt 400 børnehaver leger med i Cyklistforbundets og Østifternes kampagne Vi kan Cykle!. Dermed vokser kampagnen, der hjælper forældre og børnehaver i gang med cykelleg, for andet år i træk.

I disse uger står den i børnehaver over hele landet på Trafikbanko, Kongens efterfølger og andre sjove cykellege. Her leger børnene sig til at kunne alt det svære og alt det vigtige på en cykel - holde balancen, tilpasse farten, læse de andres bevægelser, reagere hurtigt og huske at bremse.

For når børn skal ud i trafikken og øve sig i at cykle, skal de være så vante med cyklen, at de ikke bruger al energi på at koncentrere sig om at holde balancen.

- Børn skal kunne kigge sig over skulderen for at orientere sig og turde slippe styret med den ene hånd for at signalere, at de vil dreje, før de er klar til at blive sluppet ud i trafikken. Det lærer børnene med cykelleg, siger børneprojektleder i Cyklistforbundet, Mai-Britt Aagaard Kristensen om kampagnen, der giver børn cykelfærdigheder, større selvværd og sjove fælleslege med de andre børn.

Leg cykelleg derhjemme

Cykelleg kan også leges derhjemme. Derfor har Cyklistforbundet samlet inspiration til lege, guides og videoer til alle forældre, der ønsker at hjælpe deres barn til at blive en glad og sikker børnecyklist, på www.cyklistforbundet.dk/foraeldre.

Med en løbecykel kan man så småt gå i gang med cykeltræningen, fra barnet er halvandet - to år, lyder det fra Cyklistforbundet:

- Det er en gave til børnene, når vi voksne lærer børn at cykle. At kunne cykle giver børn både selvværd og frihed, og med cykelleg bliver man hurtigt en glad og sikker børnecyklist, siger børneprojektleder i Cyklistforbundet, Mai-Britt Aagaard Kristensen.

Vind en børnecykel og hjelm til dit barn

Cyklistforbundet inviterer børnefamilier til at dele sjove cykeløjeblikke i en konkurrence, hvor der er sat en flot, ny børnecykel med tilhørende hjelm på højkant.

Se hvordan du deltager på: Cyklistforbundet.dk/vikancyklefamiliekonkurrencen

Tre gode cykellege til derhjemme

  • Kongens efterfølger: Du går eller cykler foran dit barn, og sammen øver I at tage den ene hånd af styret, cykle i zigzag eller bare at cykle meget langsomt. Det er nemlig ikke så let!

  • Fange sæbebobler: Du blæser boblerne, og dit barn fanger dem med hovedet, hånden, foden eller næsetippen. Det kræver god balance og et fast tag i styret.

  • Bremsesporskonkurrence: Sæt farten op, slå bremsen i og konkurrér om, hvem der kan lave det længste bremsespor. En sjov og udfordrende cykelleg, som leges bedst på grus.

Se lege, guides og videoer på www.Cyklistforbundet.dk/foraeldre

Populær kampagne

Cyklistforbundet kører Vi kan Cykle! i samarbejde med Østifterne, og her glæder man sig over, at deltagerantallet i år er vokset med over 30 børnehaver. Direktør i Østifterne Lars Suhr Olsen siger:

- I Østifterne ønsker vi at støtte det enkelte menneske i at kunne skabe et godt liv af egen kraft. Cykelleg er en god måde at starte cykeltræningen på, og det styrker også barnets udvikling på en række andre vigtige områder. Vores håb er, at en god og tidlig start på cyklen bliver til en god vane, så børnene kan transportere sig selv på egen hånd senere hen, siger Lars Suhr Olsen.

Cykelleg er udviklet af Cyklistforbundet i samarbejde med erfarne bevægelsespædagoger, og alle tilmeldte børnehaver får med kampagnen både legekort, plakater, diplomer og sjove overførselstatoveringer.

Kampagnen kort

Læs også

Alt om cykling

Til forældre

Du kan gøre meget for at hjælpe dit barn godt i gang med at cykle. Vi har samlet vores bedste råd til cykeltræning, guides og cykellege.

Gå til forældrehjørnet

Bliv medlem

Meld dig ind i Cyklistforbundet

Vælg mellem et almindeligt medlemskab, et digitalt medlemskab for unge, et hustandsmedlemskab, et seniormedlemskab, et gavemedlemskab og et firmamedlemskab.

Meld dig ind

Aktuelt

Lige nu

Hvad sker der på cykelområdet - hvad har Cyklistforbundet gang i? Få det aktuelle overblik lige her og lige nu.

Gå til seneste artikler