Der er masser af cykelleg og fællesskab til alle børnehavebørn i årets Vi Kan Cykle!-kampagne.

Nu kan I tilmelde jeres børnehave til Vi Kan Cykle!

Børnehavealderen er en god alder at lege cykelglæde og cykelfærdigheder ind. Cyklistforbundet og Østifterne inviterer alle landets børnehaver med i den gratis kampagne Vi Kan Cykle!, der kører hele maj.

Mange voksne husker suset i maven første gang, hvor man uden hjælp selv trådte i pedalerne og selv kontrollerede styret. Det er følelsen af at hoppe selvsikkert op på cyklen, som Cyklistforbundet sammen med Østifterne ønsker at give videre til børn i børnehaver over hele landet.

Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, siger:

- Vi vil gerne invitere alle børnehavebørn op på cyklen. Det er på ingen måde for tidligt at begynde med cyklen og cykelleg. Tværtimod. Det er en god alder at lege cykelglæde og cykelfærdigheder ind, siger han.

Tilmelding og info på ViKanCykle.dk. Tilmeldingsfrist er 7. april, hvis man ønsker at modtage kampagnens materialer i fysisk form. Ved senere tilmelding kan materialerne downloades fra kampagnens website.

Masser af leg og fællesskab

Omdrejningspunktet i kampagnen er de særlige guides til cykelleg, som børnehaverne får adgang til efter tilmelding. Cykelleg er velkendte børnelege som ’Stopdans’ og ’Fange sæbebobler’ flyttet over på cykel.

Årets kampagne indeholder to nye lege, Kongens Efterfølger og Cykeljunglen, der især har fokus på sociale relationer og på at styrke fællesskabet børnene imellem.

Vi Kan Cykle! støttes af Østifterne, der ønsker at bidrage til at få flere glade børnecyklister i hele landet.

Direktør i Østifterne Lars Suhr Olsen siger:

- I Østifterne har vi fokus på at støtte det enkelte menneske i at kunne skabe et godt liv af egen kraft. Det at kunne transportere sig selv rundt er et element i dette, og her er cyklen nærmest uundværlig for børn og unge.

Borgmestre bakker op

For mange kommuner er det en prioritet at få børn op på cyklen og godt i gang med et aktivt cykelliv fra en tidlig alder. 21 kommuner har sagt ja til at blive samarbejdskommune på årets kampagne og på forskellig vis bakke aktivt op om budskab og indsats.

Årets samarbejdskommuner er: Aalborg Kommune, Billund Kommune, Faaborg-Midtfyn Kommune, Frederiksberg Kommune, Helsingør Kommune, Herning Kommune, Hjørring Kommune, Holbæk Kommune, Hørsholm Kommune, Langeland Kommune, Lejre Kommune, Mariager Fjord Kommune, Randers Kommune, Rebild Kommune, Ringsted Kommune, Roskilde Kommune, Skanderborg Kommune, Sønderborg Kommune, Vejen Kommune, Vejle Kommune og Viborg Kommune.

Alle børnehaver: Nu kan I tilmelde jer Vi kan cykle!

At blive cykelsikker er første skridt på vejen til at blive cykelglad og trafiksikker børnecyklist. I børnehavekampagnen Vi kan cykle! leger børn sig til at blive sikre på cyklen med sjove cykellege. Vi kan cykle!-2024 kører hele maj måned. Det er gratis at være med, og tilmeldingen er åben nu.

Læs mere og tilmeld jer

Støt cykelsagen - og træk det fra i skat

Støt med et valgfrit beløb. Giv et medlemskab i gave. Betænk cykelsagen i dit testamente. Du kan støtte Cyklistforbundets arbejde for bedre forhold for cyklister på mange måder.

Læs mere

Book Cykellegekorpset

Cykelleg hjælper børn til at blive cykelglade og cykelsikre børnecyklister. Book Cyklistforbundets cykellegekorps til et fagligt inspirationskursus for pædagoger og lærere eller til et sjovt børne-arrangement, der sætter fokus på børn, cykling, sikkerhed og sundhed.

Book Cykellegekorpset