Cyklistforbundet lancerer podcast sammen med Dansk Metal

Cyklistforbundet stiller i ’Jernhesten med Klaus Bondam’ spørgsmålet – kan vi cykle os til mere grøn omstilling, mere bæredygtighed, sundere liv og bedre byer? Podcasten skal over fem afsnit inspirere danskere til at cykle mere i hverdagen.

At det nok er sundt at cykle, kommer formentlig ikke bag på så mange. Men hvor mange timer skal man egentlig cykle om ugen, før det gør en forskel – og hvad er det helt præcist godt for?

Det har Cyklistforbundet sat sig for at undersøge i det første afsnit af en ny podcast i fem afsnit ’Jernhesten med Klaus Bondam’.

- I Danmark er vi vant til at se os selv som cykelland. Men rent faktisk cykler vi danskere meget mindre i dag, end vi gjorde for bare få år tilbage. I Jernhesten undersøger vi, om vi kan cykle os til mere grøn omstilling, mere bæredygtighed, sundere liv og bedre byer – og hvad der skal til for, at vi kommer i gang med at cykle mere i vores hverdag, siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

Klaus Bondam er sammen med Cyklistforbundets kommunikations- og engagementschef Jane Kofod vært på Jernhesten. Podcasten tager hver gang et nyt spørgsmål der behandling – fx hvor sundt er det egentlig at cykle, kan vi redde klimaet på en cykel, og vil flere cykler give os bedre byer?

I en tid, hvor klimaet er under pres, trængslen på vejene stiger og stiger, og danskerne kæmper med overvægt, sukkersyge og dårlige hjerter, skal podcasten udfordre danskernes transportvaner og inspirere til at køre mindre i bil og mere på cykel.

- Det kan være lidt af en mundfuld at lave om på indgroede transportvaner. Vi håber at inspirere til, at den enkelte kigger på sin hverdag og siger: I hvilke situationer kan jeg tage cyklen – hvordan kan jeg give mig selv den frihed og den gode motion, som der ligger i hverdag med cyklen som følgesvend, siger Klaus Bondam.

Med Anja Fonseca og Jens Veggerby som gæster

Podcasten udkommer en gang om måneden frem til september og kan findes på Podimo, Spotify og alle gængse podcastplatforme samt cyklistforbundet.dk/podcast.

I den første episode med temaet cykling og sundhed deltager også professor i Active Living på Syddansk Universitet, Jens Troelsen, der afslører, om man skal cykle 1 time, 5 timer eller 10 timer om ugen, før det gør en forskel på sundhedskontoen, og tidligere vejrvært på DR, Anja Fonseca, der fortæller om at cykle sig til ro, overskud og glæde i hverdagen.

I maj-episoden vil man blandt andre møde den tidligere professionelle cykelrytter Jens Veggerby, der giver sine bedste fif til at komme godt i gang med motionscykling.

Dansk Metal vil motivere flere til at cykle

Cyklistforbundet producerer podcasten i samarbejde med Dansk Metal. Næstformand i Dansk Metal, René Nielsen, siger:

- Det er afgørende for Dansk Metal, at vores medlemmer har et godt arbejdsliv og arbejdsmiljø. Til det hører sundt helbred, sundt sind og sundt klima/miljø. Hvis jeg skal citere en kendt reklame, så er det hele 3 ting, som vi kan løse i et greb, når vi motiverer vores medlemmer til at tage jernhesten på arbejde.

- Det er i det lys, at Dansk Metals engagement i den spændende podcast 'Jernhesten' skal ses, siger René Nielsen.

Podcast: Jernhesten

Kan vi cykle os til sundere liv, bedre byer, en grønnere og mere bæredygtig verden? JERNHESTEN er til dig, der vil inspireres til at cykle mere i hverdagen og vil vide, hvad cykling betyder for din sundhed, for klimaet og for miljøet.

Lyt med på Cyklistforbundet.dk/podcast

Gode cyklistguides

Gør din cykel forårs- og vinterklar. Tjekliste til køb af elcykel. Lær dit barn at cykle. Sæt hjelmen rigtigt. Og meget mere. Vi har guiden.

Se alle vores guides