23.000 børnehavebørn kan cykle videre

Med knapt 23.000 børnehavebørn som deltagere havde cykelkampagnen, Vi kan cykle! her i maj rekordmange deltagere, der øvede sig på at cykle i børnehaven med cykellege - og endnu flere børn kan nu glæde sig til det bliver deres tur. Østifterne og Cyklistforbundet har nemlig indgået en aftale om at fortsætte Vi kan cykle!-kampagnen også de næste tre år.

Kampagnen er baseret på konceptet Cykelleg, hvor børnene i børnehaven leger sig til at lære de vigtige færdigheder på en cykel, og det skal hjælpe til, at flere børn kommer op på cyklen.

”Vi er simpelthen så glade for, at også kommende børnehavebørn får mulighed for at cykle med og lære at cykle med cykelleg. Færre og færre børn cykler, og vi skal gøre, alt hvad vi kan, for at vende den kedelige udvikling. Samarbejdet med Østifterne sikrer heldigvis, at vi kan fortsætte det vigtige arbejde, og at det er gratis for børnehaverne at deltage,” siger direktør i Cyklistforbundet Kenneth Øhrberg Krag.

I Østifterne går vi meget op i at være med til at støtte en tidlig indsats i børnehavebørnenes liv, så flere kan få skabt gode cyklevaner og forhåbentlig tage dem med ind i deres voksne liv. Derfor er en kampagne som denne utrolig vigtig, og vi er glade for at fortsætte samarbejdet med Cyklistforbundet de næste tre år.Lars Suhr Olsen, direktør i Østifterne

Østifterne er en uddelende forening, der hvert år uddeler midler ud til en bred vifte af almennyttige formål. Direktør, Lars Suhr Olsen siger:


"I Østifterne går vi meget op i at være med til at støtte en tidlig indsats i børnehavebørnenes liv, så flere kan få skabt gode cyklevaner og forhåbentlig tage dem med ind i deres voksne liv. Derfor er en kampagne som denne utrolig vigtig, og vi er glade for at fortsætte samarbejdet med Cyklistforbundet de næste tre år."

Cykelleg i hele landet

22.900 børn fra 590 institutioner i 91 af landets kommuner cyklede med i årets udgave af Vi kan cykle!

”Vi oplever heldigvis større og større opbakning til vores kampagne. Børn, der cykler allerede i børnehaven, er bedre rustet til at cykle til skolen, og de små poder kan cykle længere, end mange tror. Med den rette træning og forberedelse og en tryg og sikker rute er det fx muligt for de små børn at køre en tur på helt op til 25 kilometer – men kortere ture, som de fleste tager, er også fint,” siger Kenneth Øhrberg Krag.

FOTOKONKURRENCE:

Vind en spritny børnecykel fra woom

Som led i årets kampagne inviterer Cyklistforbundet desuden børnefamilier til at dele deres dejligste cykeltræningsstunder i Vi kan cykle!-fotokonkurrence.

Cyklistforbundet kvitterer for det flotteste cykelfoto med en spritny børnecykel og -hjelm fra det populære børnecykelmærke, woom.

Cyklistforbundet vælger vinderen ud fra følgende kriterier: Billedets motiv, billedets kvalitet og beskrivelsen af, hvad det giver forældrene og barnet at cykle sammen.

Læs mere og indsend jeres billede senest den 16. juni her.

Kampagnen kort

  • Lige knapt 23.000 børnehavebørn deltager i Cyklistforbundets kampagne Vi kan cykle! 2024, som Cyklistforbundet gennemfører med støtte fra Østifterne 1.-31. maj 2024.

  • Med kampagnen får forældre og børnehaver hjælp til at komme godt i gang med cykelleg.

  • Læs mere på cyklistforbundet.dk/cykellegtilforældre.

Læs mere

Sådan leger du cykelleg med dit barn

Cykelleg er kendte børnelege som "Stopdans" og "Kongens efterfølger" flyttet over på en cykel. Cykelleg gør cykeltræningen med dit barn både sjov og effektiv og kan bruges til børn fra 2-årsalderen.

Læs mere

Meld dig ind i Cyklistforbundet

Vælg mellem et almindeligt medlemskab, et digitalt medlemskab for unge, et hustandsmedlemskab, et seniormedlemskab, et gavemedlemskab og et firmamedlemskab.

Meld dig ind

Gode cyklistguides

Gør din cykel forårs- og vinterklar. Tjekliste til køb af elcykel. Lær dit barn at cykle. Sæt hjelmen rigtigt. Og meget mere. Vi har guiden.

Se alle vores guides