Nyhedsartikler fra 2022

31. oktober 2022

Cyklistforbundet uddeler Årets Cykeldynamo til Giv en Cykels cykelformidlere

Normalt er det kun én person, der får prisen Årets Cykeldynamo på Cyklistforbundets landsmøde, men i år kan hele 24 ildsjæle hænge diplomet op.

Læs mere

26. oktober 2022

Skat spænder ben for cykler på jobbet

Både offentlige og private arbejdsgivere har opgaver, som med fordel kan klares på cykel fremfor i bil. Men skatteregler får arbejdsgivere og medarbejdere til at vælge cyklen fra.

Læs mere

14. oktober 2022

Cyklistforbundet henter ny direktør fra Kræftens Bekæmpelse

Cyklistforbundets nye direktør Kenneth Øhrberg Krag kommer med en stærk baggrund inden for civilsamfundssektoren, hvor han har mere end 15 års erfaring som leder og direktør.

Læs mere

12. oktober 2022

Test din folketingskandidat med Cyklistforbundets spørgeguide

Den 1. november er der valg til Folketinget. Vi har samlet fire spørgsmål, som du på vælgermøder og i andre sammenhænge kan bruge, når du vil høre, hvordan dine lokale folketingskandidater forholder sig til cyklisme.

Læs mere

12. oktober 2022

Danmarks nye lærerpris går til folkeskolelærer i Frederikssund

Sarah Phillips Hansen på Trekløverskolen i Frederikssund samarbejder med pensionister for at få flere børn til at cykle. Det var med til at gøre hende til den første modtager af Cyklistforbundets og Alle Børn Cykler Alliancens nye pris Alle Børn Cykler Prisen.

Læs mere

10. oktober 2022

Årets Børnecyklist: Hvorfor køre i bil, når man kan cykle

Cyklistforbundet har fundet Årets Børnecyklist i Vejen i Sydjylland. Prisen er en del af Cyklistforbundets landsdækkende børnemotionskampagne Alle Børn Cykler.

Læs mere

10. oktober 2022

Skoleklasse i Svogerslev vinder Alle Børn Cykler 2022

Over 92.000 skoleelever dystede landet over i september om flest cykeldage i Cyklistforbundets årlige kampagne Alle Børn Cykler. En skoleklasse i Svogerslev ved Roskilde vandt hovedpræmien.

Læs mere

10. oktober 2022

Hjælp virksomhederne med at bakke op om cykling: Fjern de skattemæssige barrierer

Flere virksomheder har fået øjnene op for de mange fordele, der er ved at flytte medarbejdere, varer, ydelser og tjenester fra bil til cykel. Men potentialet er meget større. Det kræver bare, at virksomhederne får den hjælp til at udnytte potentialet, som de har brug for - fx at fjerne beskatningen af arbejdsgiverbetalte cykler.

Læs mere

5. oktober 2022

Cyklistforbundet vil have Færdselsloven skrevet om

”Det er Cyklistforbundets opfattelse, at den aktuelle færdselslov begrænser cyklisters tryghed, fremkommelighed og sikkerhed. Vi ønsker en cykelvenlig revision af loven,” siger Jens Peter Hansen, der er landsformand i Cyklistforbundet.

Læs mere

21. september 2022

Cyklistforbundet og DI uddeler cykelpris til københavnsk virksomhed

Årets Cykelinitiativpris går til virksomheden Jeudan, der får prisen for sin ambitiøse indsats med at reducere medarbejdernes bilkørsel og konkrete initiativer, der flytter opgaver fra bil til cykel. Bag prisen står Cyklistforbundet og DI.

Læs mere

8. september 2022

Nyt online cykelkatalog til skoler

Hvad kan skoler gøre for at blive en god cykelskole? Det kan de nu få svaret på i et helt nyt online inspirationskatalog. Det indeholder masser af gode ideer, værktøjer og konkrete guides til skoler, der gerne vil styrke cyklingen i undervisningen.

Læs mere

29. august 2022

Vi cykler for klimaet den 21. september

Cyklistforbundet inviterer dig til sammen med os at fejre cyklen og dens mange gevinster for klimaet. Prik til dine kollegaer, din familie, dine venner og kør med, når vi den 21. september cykler for klimaet.

Læs mere

22. august 2022

Hvilken lærer fortjener Alle Børn Cykler Prisen?

Vær med til at finde Danmarks mest cykelglade lærer. For allerførste gang uddeler Cyklistforbundet og Alle Børn Cykler Alliancen en pris til en lærer, der gør en helt særlig indsats for at få flere børn til at cykle.

Læs mere

12. august 2022

Børns cykelvaner afhænger af forældres uddannelse og løn

Ny undersøgelse bekræfter tilbagegangen i børns cykling, og viser, at forældrenes uddannelse, løn og adfærd har betydning for, hvor meget børn cykler. Vicedirektør i Cyklistforbundet, Jane Kofod, kalder det forstemmende, at der også i forhold til cykling er ulighed i sundhed.

Læs mere

22. juni 2022

Man kan godt cykle, selv om man ikke kan gå

Man kan godt cykle, selv om man ikke kan gå

Læs mere

21. juni 2022

Mennesker med handicap skal have bedre mulighed for at cykle

Cyklen gør det muligt for mennesker med bevægelseshandicap at få motion og opnå en højere livskvalitet. Alligevel er det svært at få bevilget tilskud til særlige cykler, for mange kommuner forstår udelukkende cyklen som et transportmiddel.

Læs mere

12. juni 2022

Kære skatteminister: Hjælp cyklisterne økonomisk

Klar opfordring fra Cyklistforbundet og det grønne partnerskab, Gate 21, i et åbent brev til skatteministeren: Fjern beskatningen på arbejdsgiverbetalte cykler og indfør et cyklistbefordringsfradrag

Læs mere

9. juni 2022

Eventyrsti skal gøre det mere sikkert at færdes ved Christianshavns Skole

Der kan næsten være trafikkaos om morgenen på Prinsessegade ved Christianshavns Skole, når en masse elever kommer cyklende, gående eller bliver sat af. Kan man gøre noget ved det? Det har nogle af de ældste elever på Christianshavns Skole arbejdet med at finde ud af, som en del af projektet Elever som trafikeksperter.

Læs mere

19. maj 2022

Cyklistforbundets skolekampagne får tusindvis af børn op på cyklen

Færre børn cykler, men heldigvis hjælper Cyklistforbundets Alle Børn Cykler-kampagne tusindvis af skoleelever til at cykle mere i hverdagen og inspirerer forældre til at bakke op om deres børns cykling og skabe sunde og selvkørende børn.

Læs mere

5. maj 2022

Børnehavebørn leger sig cykelsikre i maj med cykelleg

Lige nu leger mere end 16.500 børn fra 430 børnehaver i hele landet med i Cyklistforbundets børnehavekampagne Vi kan cykle! Cykelleg er en sjov familieaktivitet, så forældre får i kampagnen også tips til at lege cykelleg med deres børn derhjemme.

Læs mere

11. april 2022

Byg cykelstier i eget tracé, så kommer cyklisterne

Gode cykelstier får flere til at cykle viser ny forskning. Bygger man cykelstier i eget tracé, opsøger cyklisterne dem. Men det går for langsomt i kommunerne, mener Cyklistforbundet.

Læs mere

31. marts 2022

Tag cyklen til arbejde og kom i førertrøjen

Har du så djævelsk gode ben, at du kan blive ’bjergkongen’? Eller er det kagetrofæet, du skal sætte næsen op efter? Bliver det dig, der kommer i førertrøjen? Spørgsmålene bliver besvaret i maj måned, hvor Vi Cykler Til Arbejde ’går i gult’.

Læs mere

25. marts 2022

Reg. Syddanmark og Cyklistforbundet vil få flere unge til at cykle

Region Syddanmark vil i samarbejde med Cyklistforbundet og elever på fire syddanske ungdomsuddannelser udvikle et kampagneunivers, der skal få flere unge til at vælge cyklen til og fra deres uddannelse.

Foto: Supercykelstier Region Hovedstaden

22. marts 2022

Tag ikke den danske cykelkultur for givet

Når vi cykler, gør vi noget godt for vores sundhed, for klimaet og miljøet. Heldigvis er Danmark stadig blandt verdens største cykellande. Men den stærke cykelkultur er ikke kommet af sig selv, og passer vi ikke på, forsvinder den igen.

Læs mere

11. marts 2022

Giv en cykel-initiativ skal hjælpe ukrainske flygtninge

Donér din egen, brugte cykel – og hjælp nyankomne flygtninge fra Ukraine med at få en cykel. Transportministeren og Cyklistforbundet er med initiativet Giv en cykel gået sammen om at hjælpe ukrainske flygtninge hurtigere ind i dansk hverdag.

Læs mere

10. marts 2022

Direktør Klaus Bondam stopper i Cyklistforbundet

Efter otte år som direktør i Cyklistforbundet ønsker Klaus Bondam at kunne arbejde 100% på sit kandidatur til det forestående folketingsvalg. Han stopper derfor i jobbet den 25. maj 2022.

Læs mere

28. februar 2022

Børnehavebørn leger cykling ind

Børnehaver i hele landet kan nu tilmelde sig den gratis kampagne, Vi Kan Cykle!, der kører i maj. Her lærer børnene at cykle med ’cykellege’.

Læs mere

15. februar 2022

Skal jeres børnehave være med i Vi kan Cykle!

Børnehaver i hele landet kan nu tilmelde sig den gratis kampagne, Vi Kan Cykle!, der kører i maj. Når børn leger på cyklen i børnehaven, er der gevinst at hente i form af cykelfærdigheder, selvværd og fællesskab med de andre børn. Måske er det noget for den børnehave, du arbejder i, eller den dit barn går i?

Se video

28. januar 2022

Cykelsagen tvang sig med til elbilsfesten i Glasgow

Bilindustrien var inviteret med inden for de lukkede døre ved COP26, mens cyklisterne måtte
nøjes med gangene. Alligevel lykkedes det for cyklistforbundene og andre grønne organisationer
at få aktiv transport med i den officielle erklæring fra mødet.

Læs artiklen

24. januar 2022

Cyklistforbundet kræver handling mod cykeltyverier

Cyklistforbundet vil sammen med forsikringsselskabernes brancheforening, F&P, have indført digitalt stelnummer. Det er helt absurd, at vi accepterer, at så mange tusinde cykler bliver stjålet hvert år, ville vi gøre det samme, hvis det var biler? siger Cyklistforbundets direktør, Klaus Bondam.

Læs mere

24. januar 2022

Da tyvene tog cyklerne, forsvandt forsikringen

Forsikringsselskabet sagde stop, da Louises familie havde fået stjålet tre cykler. Det er ikke rimeligt, mener hun. Og tyverierne har berørt familien dybt.

Læs mere

Læs også

Gode cyklistguides

Gør din cykel forårs- og vinterklar. Tjekliste til køb af elcykel. Lær dit barn at cykle. Sæt hjelmen rigtigt. Og meget mere. Vi har guiden.

Se alle vores guides

Støt cykelsagen - og træk det fra i skat

Støt med et valgfrit beløb. Giv et medlemskab i gave. Betænk cykelsagen i dit testamente. Du kan støtte Cyklistforbundets arbejde for bedre forhold for cyklister på mange måder.

Læs mere

Lige nu

Hvad sker der på cykelområdet - hvad har Cyklistforbundet gang i? Få det aktuelle overblik lige her og lige nu.

Gå til seneste artikler