Hvad kan skoler gøre for at blive en god cykelskole? Det kan de nu få svaret på i et helt nyt online inspirationskatalog. Det er udgivet af Alle Børn Cykler Alliancen og Cyklistforbundet og indeholder konkrete værktøjer til at bruge cyklen i skolen og få flere børn til at cykle. Baggrunden er den ulykkelige, at færre og færre børn cykler.

Kataloget indeholder tre guides, der henvender sig til henholdsvis lærere, ledelse og skolebestyrelser med konkrete værktøjer til at blive en god cykelskole. Der er desuden to guides til, hvordan de bedst involverer forældre og elever.

”Skolen er en god arena til, at børn lærer cyklen at kende som et sjovt, sundt og attraktivt transportmiddel. Med kataloget giver vi skolerne nogle konkrete værktøjer og inspiration til, hvordan de griber opgaven an,” siger vicedirektør i Cyklistforbundet, Jane Kofod.

Nogle af de konkrete råd til lærerne lyder fx:
”Du kan fx sætte fokus på cykeltræning, flytte dansk- og matematikundervisningen op på cyklen og bruge cyklen, når klassen skal på tur i nærområdet.”

Skolerne kan også lade sig inspirere af andre skoler, der allerede har fået integreret cykling i dagligdagen. I inspirationskataloget ligger der fire cases med gode cykelskoler, nemlig Udefriskolen, Herstedøster Skole, Ejerslykke Skole og Tjørring Skole. (Se video med Udefriskolen længere nede).

”Vi håber, skolerne vil finde god inspiration til at styrke cyklingen på deres skole, så vi kan få flere børn op i cykelsadlen,” siger Jane Kofod.

Alle Børn Cykler Alliancen er et samarbejde mellem Cyklistforbundet, Novo Nordisk, Jyske Bank og en række samarbejdspartnere, blandt andet flere kommuner og regioner for at få flere børn til at cykle.

Kataloget findes på:

https://www.alleboerncykleralliancen.dk/inspirationskatalog