Odense Kommune har fået penge til ny supercykelsti

Regeringen og forligspartier har bevilget Odense Kommune 2,5 mill. kr. til en ny supercykelsti - men det er ikke til ruten mellem centrum og universitetet.

Regeringen og en række forligspartier har bevilget Odense Kommune 2,5 mill. kr. til et nyt supercykelstiprojekt. Det er dog ikke til den projekterede supercykelsti mellem centrum og universitetet, som kommunen tidligere uden held har søg tilskud til.

Den nye supercykelsti vil gå fra det kommende nye Odense Universitets Hospital til Højby, hvor den vil fortsætte til Årslev. Det sidste stykke har Fåborg-Midtfyn Kommune fået tilskud til.

Projektet er beskrevet således på Trafikministeriets hjemmeside:

  • Projektet omfatter forbedring af cykelstiforbindelser fra det nordlige Lindved gennem Højby og derfra videre til Årslev, hvor der findes eksisterende stiforbindelser. Fra det nordlige Lindved og til det kommende Universitetshospital er der en supercykelsti under anlæg.

  • Forbedringerne består af skridsikker belægning på stibro over Lindved Å, sikring af krydsningspunkter, udvidelse af eksisterende dobbeltrettet sti, nyanlæg af enkeltrettede stier og solcellelamper i belægningen på cykelsti i åbent land. Ved kommunegrænsen er der sammenhæng til Faaborg-Midtfyn Kommunes projekt for supercykelsti til Årslev.

Vi må så håbe, at der bliver fundet andre penge, som kan sikre stor fremkommelighed og god komfort på en supercykelsti fra det nye OUH og til Odense Centrum. Desværre er sådanne planer ikke beskrevet på Odense Kommunes hjemmeside.