Cyklistforbundet udnævner Årets Børnecyklist

Årets Børnecyklist 2020 er den 9-årige Subhi Abdo fra 2.a på Sønderskov-Skolen i Sønderborg. Prisen er en del af Cyklistforbundets landsdækkende børnemotionskampagne Alle Børn Cykler.

- Det er en fornøjelse at se børns glæde, når de lærer at cykle. Fornøjelsen er kun så meget desto større, når børn fra ikke cyklende familier bliver trygge og glade børnecyklister. Subhi har virkelig givet den gas, og han fortjener i den grad prisen som Årets Børnecyklist 2020, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

Cyklistforbundet udnævner Årets Børnecyklist som en del af børnemotionskampagnen Alle Børn Cykler, som Cyklistforbundet kørte de to første uger af september i samarbejde med Novo Nordisk og Jyske Bank. Over 96.000 elever fra skoler over hele landet cyklede med i årets kampagne – heraf 2.342 elever fra Sønderborg Kommune.

56 børn nomineret til prisen

Lærere, kammerater og forældre har som en del af kampagnen været inviteret til at nominere børn til prisen. Det var Subhi Abdos klasselærer, Malene Meier, der indstillede Subhi til prisen, efter at hun og klassekammeraterne i løbet af et fælles cykelprojekt havde set Subhi gå fra næsten ikke at kunne cykle til at cykle i skole:

”Vi cykler i idræt og har haft ture ud af huset, hvor vi har cyklet hele klassen. Da projektet startede, kunne Subhi næsten ikke cykle. Han havde svært ved at holde balancen og kunne ikke bremse. Subhis forældre var også nervøse over, at Subhi skulle cykle. Subhi har øvet sig på cykelbanen og har nu super godt styr på cyklen. Subhi fortjener i den grad en ordentlig cykel, da han er blevet så dygtig og nu bruger cyklen som transportmiddel til skole.”

At kunne cykle med kammeraterne og hen til fritidsaktiviteter giver børn og deres forældre en fantastisk frihed.

Klaus Bondam siger om årets pris:

- At kunne cykle med kammeraterne og hen til fritidsaktiviteter giver børn og deres forældre en fantastisk frihed. Derfor er det meget inspirerende at se, hvordan en lærer og en skole kan hjælpe et barn fra en ikke cykelvant familie til at blive børnecyklist. Jeg håber, at det vil inspirere endnu flere lærere og forældre til at bakke op om børns cykling, siger Klaus Bondam.

Udnævnes i klassen

Subhi Abdo blev udnævnt som Årets Børnecyklist via en videotale med Klaus Bondam, der blev vist i Subhis klasse.

Med udnævnelsen følger en kvalitetsmountainbike fra mærket Principia eller Centurion fra den danske cykelproducent HF Christiansen.

Til forældre

Du kan gøre meget for at hjælpe dit barn godt i gang med at cykle. Vi har samlet vores bedste råd til cykeltræning, guides og cykellege.

Gå til forældrehjørnet

Alle Børn Cykler

Vær med i Alle Børn Cykler. Kampagnen kører to uger i september med undervisningsmaterialer, så du kan inddrage cyklen i fagene, og en landsdækkende cykeldyst, hvor eleverne på klassebasis dyster om at cykle flest dage.

Læs mere på kampagnens website

Støt cykelsagen - og træk det fra i skat

Støt med et valgfrit beløb. Giv et medlemskab i gave. Betænk cykelsagen i dit testamente. Du kan støtte Cyklistforbundets arbejde for bedre forhold for cyklister på mange måder.

Læs mere