Fristen for at indstille din kandidat er den 3. april

Årets Cykelinitiativ 2020: Indstil din kandidat til ny cykelpris

Kender du en person, der har gjort en helt særlig indsats for cyklismen i Danmark? Du kan indstille initiativet, ham eller hende til den nye cykelpris 'Årets Cykelinitiativ' til og med 17. august. Prisen er indstiftet af transportminister Benny Engelbrecht, Cyklistforbundet og Dansk Industri.

Med prisen ’Årets Cykelinitiativ 2020' ønsker transportministeren, Cyklistforbundet og Dansk Industri at sætte fokus på de mange gode initiativer rundt om i landet, som gør en mærkbar og positiv forskel for landets cyklister.

Det kan være initiativer, der har øget cyklismen på en bestemt rute, på en arbejdsplads eller en uddannelsesinstitution. Der kan også være projekter, der har styrket cyklismen blandt udvalgte grupper som for eksempel ældre eller skolebørn.

Det kan også være det gode eksempel som en medarbejdergruppe, der har skabt en stærk cykelkultur på arbejdspladsen, eller virksomhedslederen, der motiverer medarbejderne til at cykle gennem sit eget engagement.

Indstil din kandidat via Transportministeriets website senest 17. august

Prisen skal inspirere til nye lignende initiativer, der kan få flere til at stige på cyklen. Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, siger:

- God cykelinfrastruktur og trafiksikkerhed er vigtig for, at danskerne vælger cyklen som hverdagens transportmiddel. Men vi skal også sørge for at give de mange ildsjæle på skoler, arbejdspladser og i lokalsamfund, der inspirerer andre til at cykle mere, fuld opbakning. De kan gøre en stor forskel for mange. Det bliver meget inspirerende og lærerigt for os alle at se nomineringerne til den nye pris.

Prisoverrækkelse den 22. september

Juryen, der skal udvælge vinderen af prisen, består af transportminister Benny Engelbrecht, Michael Svane, branchedirektør i DI Transport, og Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

Vejdirektoratet besluttede på grund af situationen omkring COVID-19 at aflyse den nationale cykelkonference, hvor transportminister Benny Engelbrecht skulle have overrakt den nye cykelpris. I stedet overrækker transportministeren prisen på DI’s arrangement 'Transportens Dag' den 22. september 2020. Samtidig blev fristen for at indsende nomineringer til den nye cykelpris udsat til den 17. august 2020.

Vi skal gøre det mere attraktivt at vælge cyklen frem for bilen. Det er godt både for folkesundheden og for klimaet, siger transportminister Benny Engelbrecht

Transportminister Benny Engelbrecht siger:

- Vi skal gøre det mere attraktivt at vælge cyklen frem for bilen. Det er godt både for folkesundheden og for klimaet. Derfor har vi taget initiativ til den nye pris, da det kræver både gode ideer, fokus og investeringer, hvis vi skal få endnu flere til at vælge cyklen frem for eksempelvis bilen. Derfor er jeg som transportminister utroligt glad for at lancere den nye cykelpris.

Branchedirektør i DI Transport, Michael Svane, siger:

- Virksomhederne har brug for sunde og glade medarbejdere. Vi har også brug for at styrke den samlede mobilitet, herunder ved at flere pendlere vælger at cykle til og fra arbejdet. Det giver bedre plads på vejene til den trafik, som ikke kan komme frem på andre måder. Derfor vil vi gerne sætte fokus på initiativer og investeringer, som kan fremme hverdagscyklismen og samtidig styrke erhvervslivets samlede mobilitet. Det er godt for virksomhederne og det er godt for samfundet. Og så er det sundt!

Indstil en kandidat: Sådan gør du

Kender du en person, der har gjort en helt særlig indsats for cyklismen i Danmark? Så kan du nu indstille initiativet, ham eller hende til den nye cykelpris 'Årets Cykelinitiativ'. Frist for indsendelse af nomineringer er 17. august 2020.

Indstil din kandidat til prisen via Transportministeriets website

Lille barn cykler: Foto: Mikkel Østergaard

10. februar 2020

Cyklistforbundet hjælper flere børn op på cyklen

Cyklistforbundets gratis børnehavekampagne Vi Kan Cykle! har fået vokseværk. I år er der plads til alle børnehaver.

Læs mere

Støt cykelsagen - og træk det fra i skat

Støt med et valgfrit beløb. Giv et medlemskab i gave. Betænk cykelsagen i dit testamente. Du kan støtte Cyklistforbundets arbejde for bedre forhold for cyklister på mange måder.

Læs mere

Gode cyklistguides

Gør din cykel forårs- og vinterklar. Tjekliste til køb af elcykel. Lær dit barn at cykle. Sæt hjelmen rigtigt. Og meget mere. Vi har guiden.

Se alle vores guides